/ Nurettin Eryılmaz/

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Sakarya İl Başkanı Mete Utku Kılıç ve beraberindeki üyeleri, geçtiğimiz günlerde Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, PKK'lı teröristler tarafından canice katledilen 13 şehidi anmak için Demokrasi Meydanı'ndaki Atatürk anıtında basın açıklaması yaptı.

TGB adına açıklama yapan Kılıç, HDP'nin kapatılmasını isteyerek, "Mehmetçiğin bir adım gerisindeyiz’’ sözleri, bizim için sadece basit bir slogan değil bir görev beyanıdır. Türk gençliğinin yüreği, vatanımızın her karış toprağında Türk milleti uğruna savaşan askerlerimizle birlikte atmaktadır. Ancak canıyla ve kanıyla mücadele eden Mehmetçiğimize saldırı, sadece dışarıdan gelmemektedir. Saldırı, milletin egemenliğini temsil eden ve ülkemizin en yüce kurumu olan Meclisimizden, terörün siyasi ayağından gelmektedir. HDP mecliste barındıkça, teröre karşı kesin zafer kazanılamaz. Meclise teröristi almak, Mehmetçiği sırtından vurmaktır." dedi.

 Türk devleti; ABD tarafından fonlanan, Türkiye’yi bölmeye ve karıştırmaya çalışan HDP’yi kapatmalıdır. Bu, hem Mehmetçiğimizin mücadelesini başarıya ulaştıracak hem de şehit ailelerinin yarasına merhem olacaktır." dedi.

Kılıç "Atatürk gençliği olarak, Sakarya’nın vatansever gençleri olarak; tüm şehitlerimize söz veriyoruz! HDP kapanana kadar, ‘’Kahrolsun HDP, Kahrolsun PKK’’ demekten vazgeçmeyeceğiz. Mehmetçiğimizi, arkadan vurmaya kalkan hainlere karşı kendimizi siper edeceğiz. Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalistlere asla izin vermeyeceğiz. PKK’lı teröristlerce şehit edilen vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz, milletimizin başı sağ olsun." dedi.

TGB üyeleri, ''Kahrolsun HDP, Kahrolsun Pkk'' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı.