Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapılan ve gazeteci Hüseyin Cumalı, Gazeteci Safa Polat ve Gazeteci Aziz Güvener’in konuşmacı olarak katıldığı programın ilk bölümünde Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı Unkapanı Meydanı’na yapılan meydan projesi konuşuldu. Uzunçarşı, Karaağaçdibi bölgesinde ticaretin kalbi olması beklenen meydan bölgeye canlılık kazandıracak.

EKREM YÜCE NE DEMİŞTİ!
Geçen Cuma günü temeli atılan projeyle ilgili olarak Sakarya Büyükşehir belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı konuşmada, “Bugün burada şehrimizin buluşma noktalarından olan, yoğun ticari faaliyetlerin yaşandığı Unkapanı Meydanı projemizin temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir süredir arkadaşlarımız çalışıyorlar. Gerekli altyapı hazırlıkları tamamlandı. Bizler de bugün hep beraber temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Yeraltı şadırvanları, meydan ve minibüs duraklarını kapsayan ve toplamda bin 500 metrekare alanda gerçekleştirilecek düzenleme ile Unkapanı Meydanı bir yaşam merkezi haline gelecek.” sözlerine yer vermişti.

HAYIRLI OLSUN
Yüce, "Biliyorsunuz bu meydanın en önemli yapılarından biri Tozlu Cami. Yapılacak düzenlemeler ile öncelikle Cuma günleri halkımızın rahatlıkla ibadet edebileceği bir alan oluşturacağız. Meydanın altında bir şadırvan inşa edilecek. Bu çalışma ile meydanın bağlantı yolları ve çevresi de düzenlenecektir. 500 metrelik Çeşme Meydanı güzergahı ve 400 metrelik Soğanpazarı güzergahı olmak üzere 900 metrelik bir güzergahta kaldırım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleşecektir. Unkapanı Meydan düzenleme projemizin şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum." demişti.