//Zeynep Eda Ateş//

Durumdan şikâyetçi olan vatandaşlar, “Pandemi ile birlikte ulaşımda büyük sıkıntı yaşamaya başladık. Ayakta yolcu almak zaten yasaktı. Bir de üzerine Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda yolcu alınmasıyla artık seyahat edecek toplu taşıma aracı bulamaz olduk. Ana duraktan toplu taşıma aracına binenler şanslılar ama yol boyunca bulunan ara dudaklarda araç bekleyenler perişan oluyor” dedi. 

Toplu taşıma araçlarının sayısının arttırılmasını isteyen vatandaşlar, “Pandemi nedeniyle otobüslerde koltuk sayısı azaltıldı. Bu durum işine, evine, hastaneye veya bir şekilde toplu taşıma aracına binmek isteyen vatandaşa sıkıntı olarak yansıdı. Bu duruma çözüm istiyoruz. Ya daha fazla toplu taşıma aracı hatlara konsun, ya toplu taşıma araçları duraklardan tam dolmadan kalksın, ya da başka bir çare bulunsun. Ara duraklarda toplu taşıma aracı bekleyenlerin sıkıntısına bir çare bulunsun” dedi.

Toplu taşıma sürücüleri ise vatandaşlardan daha dertli olduklarını belirterek, “Pandemi ve önlemleri var. Ayakta yolcu zaten almıyoruz. Koltuk sayısı belli ve bize verilen izin kadar yolcu alıyoruz. Zaten fazla yolcu alsak araçtaki yolcular bizi ihbar ediyor. Polis bizi durdurup fazla yolcu almaktan ceza kesiyor. Dolayısıyla ara duraklarda bekleyen yolcuları alamıyoruz. Bu kez de ara duraklarda bekleyen yolcular bize tepki gösteriyor” dedi.

İki arada bir derede kaldıklarını belirten toplu taşımla sürücüleri, “Ne yapalım! Fazla yolcu mu alalım!” Ayakta yolcu mu alalım! Yolcu daha araçtan inmeden bizi ihbar ediyor. Dolayısıyla bu durumdan bizde şikayetçiyiz. Hem az yolcu ile gidip gelirken zarar ediyoruz ama yasalara uymak zorundayız” dedi.