Vatan Partisi Öncü Kadın Sakarya İl Başkanı Melike Toy'un işte o açıklaması;

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü; bundan 109 yıl önce emekçi kadının ağır çalışma şartlarına ve kadının toplumsal yaşamdan mahrum bırakılmasına karşı 1911 yılında düzenlenen büyük mitinglerle ortaya çıkmıştır. Aradan geçen yüzyılı aşkın süre içerisinde dünya ölçeğinde kadının, hukuki haklar ve toplumdaki konumu yönünden önemli kazanımlar elde ettiğini söyleyebiliriz.

Kadının toplumda ki konumu açısından kendi tarihimize baktığımızda Atatürk tarafından 1934 yılında çıkarılan yasa ile kadının milletvekili seçme ve seçilme hakkını elde etmesi birçok Avrupa ülkesinden önce hayata geçmiştir. Fakat ülkemizde de dünyada da 8 Martlar bitmemiştir. Çünkü bütün hukuksal düzenlemelere rağmen kadına şiddetin artması ve kadının sadece kadın olduğu için haksızlığa uğraması koca bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Vatan Partisi toplumsal cinsiyet eşitsizliğini tarihsel gerçekliklere bakarak ele almaktadır. Biliyoruz ki tek başına kadının kurtuluşu diye bir program ve siyaset yoktur. Kadınıyla erkeğiyle insanımızın kurtuluşu milletçe bütünlüğünü sağlamış ve üretim devrimini başarmış bir ülke olmamızla başlayacaktır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘’ Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’’ Kurtuluş Savaşı’nda çocuğunun örtüsünü cephaneyi korumak için alan, fabrikalarında korkmadan eylemler yapan, vatan savaşında eşini, çocuğunu şehit verip vatan sağolsun diyebilen, Diyarbakır’da PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için altı aydır, soğuk sıcak demeden nöbet tutan kahraman Türk kadınının 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun !

Son olarak İdlib’de şehit verdiğimiz Mehmetçiklerimizin ailelerine, Türk Ordusu’na ve büyük Türk Milleti’ne başsağlığı diliyoruz."