Metal iş kolunda 130 bin işçiyi ilgilendiren özel sektörün en büyük toplu sözleşmesi için günlerdir beklenen haber geldi. Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

Anlaşmaya göre işçi maaşlarına ilk 6 ay için yüzde 27.44 zam yapıldı. İlk 6 ay için saat ücretlerine yüzde 10 zam ve 3 lira 70 kuruş seyyanen zam ikinci 6 ay için ise saat ücretine yüzde 30 zam kararı alındı. Sözleşmeyle birlikte sosyal haklarda da yüzde 35'lik bir artış yapıldı. 

Öte yandan yapılan anlaşmadan Sakarya'dan Türk Traktör, Otokar, BPlas, Noksel Fabrikalarında çalışan sendikaya üye 3 bir üye faydalanacak. Türk Metal Sendikası Sakarya Şubes Başkanı Olcay Meriç, sendikanın tüm üyelerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Meriç, "Sendika olarak kararlılığımızın ve üyelerimizin dik duruşunun sonuçlarını aldık" dedi.

Türk Metal Sendikası Sakarya Şubes Başkanı Olcay Meriç, olumlu sonuçlanan toplu iş sözleşmesi sonrası Türk Traktör fabrikasında işçileri ziyaret etti. Toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varılması Türk Traktör fabrikası işçileri tarafından meşaleler eşliğinde coşkuyla kutlandı.