Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara çatışmalarında, Osmanlı İmparatorluğu’nun askeri taktik hatası sonucu binlerce askerimiz şehit olmuştu. Her sene olduğu gibi bu sene de Sarıkamış şehitleri için 107.yıl anma etkinliği düzenlendi. ‘’ Türkiye Şehitlerle Yürüyor’’ adı altında düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlandı.

Sarıkamış Platformu’nun organizatörlüğünde Sakarya başta olmak üzere birçok ilden insanlar şehitleri anma etkinliğe katılım sağlandı.

Kızılçubuk zirvesinden başlayan 8 kilometrelik yürüyüşe katılanlar arasında Sarıkamış Platformu Başkan Yardımcısı Oktay Yavlal ve beraberinde Aydın Alkan, Kubilay Cengiz, Genel Sekreter Özlem Yılmaz Ünlüer, Sarıkamış Platformu Sakarya İl Temsilcisi Mustafa Karabudak, Cumhur Ekinci, Sedat Yıldırım, CaferYıldırım, Köksal Yüzbaşıoğlu, Yıldırım Candan, Ümit Kabay, Cihan Yılmaz haberpi yayın yönetmeni Adalet Bora, Alaattin Gürbüz, Nurettin Gültekin, Salih Özyiğit, Enbiya Gül, Köksal Toksoy Suat Ögel, Burhanettin Özçel yer aldı.

Sarıkamış Platformu Başkan Yardımcısı Oktay Yavlal, maneviyat dolu yürüyüş boyunca katılamayan sarıkamış platformu üyeleri için sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaptı. Başkan Yardımcısı Yavlal, ‘’ Şehitlerimiz için düzenlenen bu etkinliğe hava soğukluğuna bakmadan, binlerce vatandaşımız katılım sağladı. Bu ülkenin evlatları şehitlerini hiçbir zaman unutmayacak’’ dedi.