Halk54.com ihbar hattına yapılan şikayetin adresi TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları oldu. Ticari araçlarda zorunlu olarak kullanılan ve SATSO aracılığıyla Ulaştırma Bakanlığı tarafından verilen K Belgesi sahipleri araçlarının biten muayenelerini yaptırmak için başvurdukları TÜVTÜRK’ten sıra alamadıklarını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Halk54.com’a ihbar hattını arayan araç sahipleri, “TÜVTÜRK Araç Muayene Sakarya İstasyonu’na K Belgeli aracımızı muayene ettirmek için internet üzerinden sıra almak istiyoruz. Ancak en yakın muayene günü olarak bize Ekim ayı sonu veriliyor. Komşu il Kocaeli’den muayene sırası olmak istiyoruz ama durum değişmiyor” dedi.

Araç muayenesiz yollara çıkmak istemediklerini dile getiren mağdur vatandaşlar, “Araç muayenesi için 462 TL veriyoruz. Hadi bu rakama bir şey demedik ama sıra bulamıyoruz. Muayene sırası bulamayınca bizim araçlarımızda bulunan K Belgesi ‘muayenesiz araç’ nedeniyle 1 ay içinde geçersiz oluyor. Belgemizi tekrar geçerli yapmak için 400 TL gibi bir para yatırmamız gerekiyor. Bir yandan 462 TL araç muayene  parası, bir yandan araç muayene ettiremediğimiz için 400 TL K Belgesi’ni tekrar geçerli yapmak için para vereceğiz. Peki ama bizim günahımız ne!” diye sordular.

TÜVTÜRK yetkililerinin duruma bir çözüm bulmadığını ve ticari araçlarda bulunan K Belgeli binlerce araç sahibinin mağdur olduğunu belirten araç sahipleri, “Biz aracımızı muayene ettireceğiz ama sıra yok. Çevre illerde de sıra yok. Araç muayenesi yaptırmadın ceza, günü geçti ceza, muayene günü geçti polis veya jandarma yakaladı ceza, muayene yaptırmadın ve K Belgesi geçersiz oldu. Tekrar geçerli olması için 400 TL ceza gibi para, K Belgesiz araç kullanırken yakalanırsan 3 bin TL gibi bir ceza ödemek zorundayız. İyi ama bizim suçumuz ne! “ diye isyan ettiler.

TÜVTÜRK’ün bir an önce K Belgesi olan araç sahiplerinin mağduriyetini bitirmesini isteyen vatandaşlar, “Bizim tek isteğimiz muayene sırası almaktır. Bu bizim yasal hakkımızdır. TÜVTÜRK gerekiyorsa yeni istasyonlar açsın, gerekiyorsa bize geçici bir belge versin. Ama bizim mağduriyetimizi bitirsin. Bize sıra vermeyen ve bizi mağdur eden TÜVTÜRK buna çare bulamaz ise cezalarımızı ödesin. Ayrıca buradan milletvekillerine de sesleniyoruz. Binlerce K Belgeli esnafın mağduriyeti için vekillerimiz çözüm bulsun” dediler.