TV 264 ekranlarında her Cuma günü saat 21.00’de ekrana gelen “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programı Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapıldı. Gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat ve Hüseyin Cumalı’nın konuşmacı olarak katıldığı programın 2. bölümünde iş insanı Sami Özkurt tarafından gazeteci Şaban Mergül’e lahmacun ile ilgili verilen röportaj sırasında  “Sakarya’ya dışarıdan gelenler” ve “macun değil lahmacun yiyin” sözleri ele alındı.

Ucuz ve kaliteli lahmacunu Sakarya’ya sunduğunu belirten Sami Özkurt’a 22 esnafın tepki göstermesiyle şehirde bir sıkıntının yaşandığını belirten Cumalı, “En iyi ve hesaplı lahmacunu yapmak başka, bu işi iyi bilmem başka, Sakarya’ya ya dışardan gelenler demek çok başka şeydir. Lahmacun zaten Urfa, Gaziantep gibi şehirlerin yöresel ürünüdür” dedi.

Vatan, millet, bayrak, ezan, millet hassasiyetini bilen herkesin Türk Bayrağı’nın dalgalandığı vatan topraklarında istediği yere gidebileceğini belirten Cumalı, “Bu tip polemikler  iyi değildir. Sami Özkurt sözlerinin yanlış anlaşıldığını dile getirdi. Bence kendisine kırılanlardan özür dilesin. Bu konu gündemden düşsün. Ayrıca şehirde onlarca şubesi olan ve bu şubelerde ekonomik yemekleri satışa sunan bir insanın, konuşmasının da nereye gideceğini, iyi niyetli olsa bile nereye gideceğini bilmesi gerekir” diye konuştu. Gazeteci Zafer Tokuş ise Sami Özkurt’un verdiği röportaj sırasında lahmacuna yaptığı hareketlerin hoş olmadığını belirterek tepkisini dile getirdi.