TV 264 ekranlarında her Cuma Akşamı yayınlanan “Gazeteciler Soruyor” isimli tartışma programını dün gece Sakaryaspor konuşuldu. Gazeteci Zafer Tokuş’un moderatörlüğündeki programa geçen hafta trafik kazası geçiren gazeteci Hakan Turhan katılamadı. Gazeteci Hüseyin Cumalı ile Gazeteci Safa Polat’ın katıldığı programın ilk bölümünde Sakaryaspor ile Orman ve Spor’dan sorumlu eski Bakan Ersin Taranoğlu düşüncelerini aktardı. Canlı telefon bağlantısıyla programa katılan Taranoğlu’dan sonra programa bu kez de Sakaryaspor Başkan Adayı Uğur Akkuş’un avukatı Erdal Çakıcı bağlandı. 

İş insanı Uğur Akkuş’un Sakaryaspor’a resmen adaylığını açıkladığını anımsatan avukat Çakıcı, projelerle geldiklerini ifade etti. Herkese diyalog kapılarının açık olduğunu belirten Çakıcı, “Bütün başkan adaylarına kongre şimdiden hayırlı olsun” dedi. Gazeteci Hüseyin Cumalı’nın, “Sakaryaspor ile Kocaelispor maçı bittiği zaman iş insanı Uğur Akkuş daha maçtan dakikalar sonra “yönetim istifa” ve “Yönetim taraftarın umutları ile oynuyor” diye sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Biz tepki gösterince de bunu sildi. Neden bunu yaptı! Acımızı yaşadığımız sırada bu yapılır mı” sorusu üzerine Avukat Çakıcı, niyetlerinin kötü olmadığını dile getirdi. 

Cumalı’nın, “Ne kadar bütçe ile adaysınız” sorusu üzerine Çakıcı,” 15-20 milyon ile başlarız. Üzeri gerekirse gelir” dedi. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’nin geçen sözün 21 milyon TL harcadığını anımsatan Cumalı, “Cevat başkan 21 milyon zaten harcadı. 15-20 milyon nedir ki, ayrıca sizden önce telefonla bağlanan Bakan Ersin Taranoğlu, ‘bu lig de 15 milyon ile ligde kalınır, 25 milyon ile en fazla play-off oynanır, eğer bir üst lige çıkılacak ise 35 milyonla işe başlamak lazım’ dedi. Siz buna ne diyorsunuz” sorusu üzerine Çakıcı, “Biz 15-20 ile başlar gerekirse üzerini koyarız” diye konuştu.

Cumalı’nın “Sakaryaspor final maçı oynarken Sakaryaspor Başkanlığı’na aday olan Uğur Akkuş Amerika’da Nusret’e et yiyordu! Takımın böylesine önemli bir gününün de yoktu. Nasıl olacak” sorusu üzerine Avukat Erdal Çakıcı, “O iş gezisi önceden programlanmıştı” dedi. Cumalı, “Sakaryaspor taraftarı bir telefon ile başkanına ulaşmak ister. Başkan Cevat Ekşi’ye bütün taraftarlar ulaşıyor. Eski başkanlara da taraftar hep ulaştı. Ama iş insanı Akkuş’a basın bile ulaşamıyor” sorusu üzerine Çakıcı, “O konuda ne gerekiyorsa yapacağız. Sistem kuracağız” dedi.

Sakaryaspor adayları arasında İdris Caymaz, Uğur Akkuş, Cumhur Genç, Adil Köseoğlu ve ismi henüz açıklanmayan bir adayında olduğu anımsatan Cumalı, avukat Çakıcı’ya, “Bu adaylarla bir araya gelip tek liste de anlaşır mısınız” diye sordu. Uğur Akkuş’tan başka kimsenin resmi olarak adaylığını açıklamadığını belirten Çakıcı ise, “Hele adaylar bizim gibi resmi olarak bir çıksın. Ondan sonra bunlar da konuşulur” dedi.