//Nurettin Eryılmaz//

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanlığı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele günü dolayısıyla AKM önünde basın açıklaması yaptı.

AKM önünde polisin yoğun güvenlik önlemeleri aldığı kadına yönelik şiddetle mücadele programına Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Şefik Akar ve kadınlar katıldı.

Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan, "Kadınlar fiziki şiddete öldürme ve ekonomik şiddete ile sözlü şiddette mağruz kalıyorlar. Kadın örgütleri doğru düzgün görevini yapsınlar. Kadına yönelik şiddet durdurulsun” dedi.

Sakarya Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, "Şiddet bulaşıcı olduğu için ülke kadın mezarlığına dönmüş durumda. Kadın mezarlığına dönen ülkede gerçek iradenin soruna gerçekten eğilmediğini düşünenlerdenim. Gerçekten birtakım çabalar var ama hiç birisi yeterli değildir. Kanunların daha etkin uygulanması gerekir.” dedi.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, "İnsanlığımızla yüzleşme günü kadınların kadın olma yüzünden en temel hakları olan yaşama hakları ellerinden alınmasıyla ilgili yüzleşme günü kadınların ekonomik siyasi anlamada hak ettikleri yerde yer verilmemesi bilincinde olduğumuz için bugün bunlarla yüzleşme günü. Bugün burada az kişi olabiliriz her zaman sayımız artacak. Bu haklı taleplerimiz için mücadele edilecek" dedi.

Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Şefik Akar, "Değerli katılımcılar söylenmesi gereken şeyleri söylediler. Bana bir şey söylemek düşmez. Her gün kadınların şiddete gördüğü ve öldürüldüğü bir ülkede yaşıyorum. Bunların olmaması dileğinde bulunmak istiyorum. Çok söylenecek şey var ama buradan söylemek istemiyorum” dedi. 

Yapılan açıklamalar esnasından kadınlar dövizlere yazılı çeşitli tepkilerini taşıdılar. Zaman zamanda düdük çalarak kadına yönelik şiddette tepki gösterdiler.