İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, partinin üst düzey kurmay kadrosu halk54.com'u ziyaret etti. Test yayını süren ve yakında yayın hayatına geçecek olan halk54.com'un medyaya yeni bir soluk getirmesini beklediklerini dile getiren Dikbayır, Genel Koordinatör Murat Uygun ve ekibe başarılar diledi. Sakarya için oy hesabı yapmadan çalıştıklarını ve Sakarya'nın menfaati noktasında her zaman göreve hazır olduklarının altını çizen Dikbayır, "Başka Sakarya yok" dedi.

Sakarya'nın iyi idare edilemediğini ve sorun yumaklarının çözümü noktasında iktidar yanlılarının geniş bir yelpaze kavramıyla olaylara bakmadığına vurgu yapan Dikbayır,"Bunun ön büyük örneğini Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin KDV İadesi nedeniyle yaşadığı sorunda görmek mümkündür. Biz bu işin en başından bu yana 'Gelin el birliğiyle bu işi çözelim' dedik. Halen de diyoruz. Ancak hükümet vekilleri nedense bu işe yanaşmıyor. Onlar 'birileri bu işten prim yapmasın' diye düşünürken, biz ise Sakarya kazansın diye çabalıyoruz" dedi.

Sakarya'da Sivil Toplum Kuruluşları'na büyük görev düştüğünü anımsatan Dikbayır, sorunların üzerine kararlılıkla gitmek gerektiğini söyledi. Dikbayır;" Bu kentin yetiştirdiği ve ülke genelinde önemli yerlere gelen evlatları var. Böylesine büyük değerleri olan bu kentin gel gelelim bir lobisi yok. Sorunları Başkent'te önemli noktaları iletecek ve işin peşini bırakmayacak bir gayret, bir hareket yok. STK'ların bu noktada sessiz kalması şehrin kaybıdır" dedi.

Türkiye'deki 30 Büyükşehir Belediyesi arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi vergi paylarından en düşük rakamı alan belediye olduğunu, bu konuda defalarca Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) nezrinde girişimlerde bulunduğunu belirten Dikbayır," İktidar vekilleri ne yazık ki bizim çabalarımıza destek vermedi. Biz onlara 'Biz şehir için çabalıyoruz. Yeter ki şehre hizmet gelsin. Bu hizmeti siz getirmiş olun. Ya da bizi hiç karıştırmadan siz sorunları çözün. Yeter ki Sakarya'ya hizmet gelsin' dedik.b Halen de diyoruz ama dinleyen yok. Sakarya bu noktada öksüz kalan bir şehirdir" diye konuştu.

KDV iadesiyle ilgili girişimlerin süreceğini belirten Dikbayır, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi vergiden çok düşük pay alıyor. Peki neden! Bunun sebebi bir firmamızın çok büyük ihracat yapmasıdır. Kanun düzenleyicilerin hatası nedeniyle yüksek ihracat yapan şehrimiz cezalandırılıyor. Ancak bu sorun düzelebilir. kanunda basit bir iki değişiklikle bu iş biter. Ama kimse bunu dert etmiyor. Kimse Sakarya'nın kaybıyla dertlenmiyor. Şubat ayında yeni bir tasarı meclise gelecek. Hem Sakarya’nın vekillerinden hem de diğer vekil arkadaşlarımdan destek isteyerek adaletsizliğin kaldırılmasını sağlayacağız" dedi

Ekonominin son olaylarla birlikte iyice çıkmaza girdiğini ve mutfaktaki yangının iyice büyüdüğünü belirten Dikbayır," Simit olmuş 2 TL, insanlar bu şartlarda artık simit bile yiyemeyecekler. Öğrencisi olan aileler yandım diyor. Sanayici, çiftçi, esnaf ise perişan durumda bulunuyor. Hükümet ise Kanal İstanbul için mesai harcıyor. Sokaktaki vatandaşı gören var mı! Vatandaşın çektiğini gören var mı! Yok. Biz doğruları, Sakarya ve ülkemiz için doğruları söylemeye devam edeceğiz" dedi.

Genel Yönetmenimiz Hüseyin Cumalı ise muhalefet partisinin bir vekili olarak Dikbayır'ın Sakarya için gösterdiği çabanın örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Cumalı, "Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin KDV İadesi'nden kaynaklanan vergi kesintisi bir tek AK Parti veya Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin sorunu değil. Bu sorun Sakarya'nın bir sorunudur. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin her ay kaybettiği 10 milyon TL bu kentin hizmet anlamında kaybıdır. Bu kaybın bedeli de AK Parti Sakarya Milletvekillerinindir. Bu sorunu çözmedikleri sürece bu vebal sürecektir" dedi.