Bilindiği gibi Mekke ve Medine ziyaretleri, ülke içindeki Suudi Arabistan vatandaşlarına 4 Ekim’den itibaren kontrollü olarak başlatılmıştı. Şimdi sıra yurt dışından gelecek Umre ziyaretçilerinde. Suudi Arabistan’dan konuyla ilk açıklama da yapıldı. Umre kriterlerine ilişkin açıklamada şu bilgilere yer verildi:

50 YAŞ ÜZERİNE ONAY YOK
Umre ziyaretine şimdilik sadece 18-50 yaş arasındaki kişiler katılabilecek. Uçuştan 72 saat önce Covit testi yaptırılacak. Itamırna programı uygulaması üzerinden, rezervasyon yaptırılacak, umre ve  ziyaret izni alınacak. Guruplar 50 kişi + rehber şeklinde olacak.

HİÇBİR DEĞİŞİKLİĞE İZİN YOK
Grup rezervasyonu ve konaklamaları, transferleri, iaşe, sigorta işleri toplu bir şekilde yapılacak. Tadil ve değişikliğe mahal verilmeyeceği için önceden dikkatli bir şekilde belirtilecek. Sonradan herhangi bir program değişikliğine izin verilmeyecek. Ve bu program bütün ilgili yerlere bildirilecek.

UMRE FİRMASI SORUMLU
Acenta ve hava yolları arasında sözleşme, umre programını kapsayacak şekilde olacak. Hava yolları içeride yer hizmetlerinden sorumlu olacak. Umre firması ise takip edilmesinden ve bütün hizmetlerin tam eksiksiz sunulmasından sorumlu olacak.

ÜÇ GÜN BOYUNCA OTELDE
Umreciler ülkeye ulaştıklarında en az 3 gün tedbir amaçlı otellerinde karantinada kalacak. Bu üç gün süre zarfında tam pansiyon yemek verilecek. Bütün hizmetler ve programlar platform üzerinden alınacak.

LİSTE AÇIKLANACAK
Öte yandan umreci kabul edilecek ülkeler listesinin yakın tarihte Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanacağı, umreci sayılarının da çok çok sınırlı olacağı ifade ediliyor. Bakalım liste ne zaman açıklanacak?