Kutsal Topraklar önce Cidde' ye oradan da Mekke'ye giderek Umre görevini tamamlayan Metin Şahin hocalığındaki kafile 14 günlük karantina dönemini atlattı. 20 gün süreyle Umre programının 16 gününü Mekke'de, 4 gününü ise Medine'de ibadet yapan kafile Medine'de geçiren Sakaryalı Umreciler Korenavirüs nedeniyle Ravza ziyareti sırasında dışarıdan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) dua edip, kendilerine yollanan selamları kabulüne ilettiler..

12  Mart 2020'de Medine'den ayrılan Umre Kafilesi, Cengiz Topel Havaalanı'na indi. Hilal Turizm Sakarya Şubesi Müdürü Metin Şahin ve eşi Remziye Şahin'in başında bulunduğu kafeliyi havaalanında Sağlık Bakanlığı'nın özel sağlık ekipleri tarafından  karşılandı. Kontrolden geçen Sakaryalı Umre Kafilesi ardından karantinaya alındı. Karantina süresi bitmesiyle birlikte normal yaşantısına dönün Umreciler, "Çok şükür" duası etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya dinlediklerini, halende dinlemeye devam ettiklerini belirten Hilal Turizm Sakarya Şubesi Müdürü Metin Şahin, "Umreye gittiğimiz kafile ile görüştüm. hepsinin sağlı iyi ve şükür duası ediyorlar. Herkes evinde kalması için bir kez daha kendilerini uyardık. #evindekal Türkiye" dedi.