Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan, uzun süredir beklenen ve Sakarya'yı da etkilecek olan Marmara depremiyle ilgili açıklamalarda bulundu. SABAH'a konuşan uzman isim, Marmara'da üç farklı depremin beklendiğini ifade etti.

"MARMARA'DA 3 DEPREM OLACAK"
Marmara'daki depremin etkisinin çok büyük olacağını söyleyen Ercan, "Marmara Bölgesi'ndeki depremin üç farklı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Hem Kuzey Marmara özelinde büyüklüğü 6.7 ile 7.0 arasında değişecek üç farklı deprem olacak. Bu depremler aynı anda da olabilir farklı zamanlarda da olabilir. Tıpkı 1999 Gölcük depremi gibi farklı tetiklemelerle sarsıntılar olacak. Depreme hazırlık yapmak için kesinlikle yenileme çalışmaları yapılmalı." diye konuştu. 

"MARMARA'DA DEPREMİN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK OLACAK!"
Ercan, depremle birlikte deniz kenarında yaşayan vatandaşların tehlike altında olacağını ifade ederken bazı ilçelerde depremin çok daha büyük şekilde hissedileceğini vurguladı.

Beklenen üç depremin birinin de Tekirdağ'da gerçekleşeceğini ifade eden Profesör Doktor Övgün Ahmet Ercan, oradaki depremin etkisinin 24 atom bombasının gücüne eş olacağının altını çizdi.