İstanbul Atatürk Havalimanı yerleşkesine inşa edilen bin 8 yataklı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nde son zamanlarda vaka sayılarının artması nedeniyle yoğunluk oluştu. SBÜ Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, sorumlu olduğu hastaneyle ilgili olarak bilgi verdi.  Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’nden bu zamana kadar Covid-19’dan iyileşen yaklaşık bin 500 vatandaşın taburcu edildiğini söyleyen Adaş söyledi.

Adaş, “Toplam bin 8 yatak kapasiteli, bunun 432 tanesi yoğun bakım, 576 tanesi servis hastası içindir. Tabi biz arz ve talebe göre bazı düzenlemeler yaparak yataklarda oynamalar yaptık. Bizim şu an 470 kadar servis hastası, 72 kadar da yoğun bakım hastası yatağı var. Bizim şu an 390 civarı yatan hastamız, 54 tane de yoğun bakımda yatan hastamız var. Şu an Covid-19’da bir artış var ve insanlar korkuyor. Bu yüzden hem korktukları için, hem de yurtdışı seyahatlerinden dönüşte test olmak isteyen vatandaşlar yoğunluk oluşturuyor” diye konuştu.

İstanbul’daki artışa dikkat çeken Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da zaman zaman uyarılarını yenilerken, İstanbul’daki yoğunlukla beraber Marmara Bölgesi’ndeki illerinde dikkatli olması gerektiği konusunda uzmanlar sürekli uyarıda bulunuyor. Sakarya’nın Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu anımsatan yetkililer ise, “İstanbul’da Korona Virüsteki artış doğal olarak Marmara bölgesini etkiler. Dolayısıyla kimse Sakarya’nın Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu unutmasın.b Herkes önlemlerini 2 kez alsın” dediler.