Akyazı ilçesinde 28 Ağustos günü düzenlenen operasyonda küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınan Uşşaki tarikatının lideri olduğu belirtilen Fatih Nurullah Şağban (58), çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TARİKAT YALANLADI: BİZDEN DEĞİL
Skandal olayın ortaya çıkması, tepkileri de beraberinde getirdi. Uşşaki Vakfı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, F.N. için ağır ifadeler yer alırken, F.N.'nin Uşşaki tarikatıyla bağının olmadığı ileri sürüldü.

Uşşâki Vakfı’ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bugün kadar birçok defa dile getirdiğimiz açıklamamızı, gündemdeki gelişmelerden ötürü, tekrar beyan etmek isteriz; kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde 'Uşşaki Tarikati Lideri' olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Müslüman milletimizin ve devletimizin değerlerine karşı gelen tüm ahlak dışı davranışları, saygısız tavırları ve faaliyetleri şiddetle kınıyoruz."