‘’İŞ BİRLİĞİMİZİ İLERİ TAŞIYACAĞIZ’’

ÜTİK’in ilk toplantısında açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yüce, “Pandemi süreci ile birlikte yepyeni bir döneme girdik. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu anlayış ile yeni normale geçiş sürecinde yenilenmek ve üyelerimiz arasında iş birliğimizi daha ileri taşımak gayretindeyiz. Geçen iki sezonda birlikte rol aldığımız kardeşlerimiz ile birlikte, Üretim ve Ticaret Kurulu adı ile bu oluşumu kurmuş bulunuyoruz. Kısa adı ÜTİK olan bu iş insanları topluluğumuzda yaptığımız davete icabet eden tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. ÜTİK olarak amacımız, ticaretimizi geliştirmek, üyelerimiz arasındaki bilgi akışını, dostluğu kuvvetlendirmektir. Bunu yaparken tüm üye iş insanlarının birbirlerinin tecrübelerinden yararlanması, yeni dönemde ticaret hayatındaki değişimlere en hızlı şekilde uyum sağlanması amaçlanmaktadır.

‘’AMACIMIZ ÜLKEYE GİREN DÖVİZ MİKTARINI ARTIRMAK’’

ÜTİK Başkanı Özkan Pınar da sözlerine, “ÜTİK 3 kelimeden ibarettir. Üretim, Ticaret ve Kurul. Bu üç kavramı tam manasıyla hayata geçirmek niyetindeyiz. Ülkemizde yaklaşık 18 yıldır bir istikrar mevcut. Dolayısıyla bu iş dünyasının elini güçlendiriyor. Ancak son dönemde kurda yaşanan dalgalanma iş dünyasını olumsuz etkiledi. Bizim ÜTİK olarak amacımız ülkeye giren döviz miktarını yükseltmek, ülkeden çıkan döviz miktarını da düşürmek olacaktır. Bu da demek oluyor ki dış pazarlarda ticaretimizi güçlendireceğiz. İthalatı azaltıp ihracatı yükseltmek adına çalışmalarda bulunacağız.

ÜTİK HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN

ÜTİK’in ilk kelimesi olan üretimden söz eden Pınar,

“Üretim kelimesine değinecek olursak, pandemi sürecinde olduğumuzu ve buradan hareketle, üretim ağlarımızı dünya geneline güvenli bölgelere dağıtmamız lazım.” cümleleri ile başladı. Başkan Pınar, üretim ve ticaretin önemini vurguladığı konuşmasında ÜTİK’in herkese hayırlı olmasını dileyerek devam etti.”

Başkan Pınar’ın konuşmasının ardından tüm üyeler kendini tanıtarak mesleklerini tanıttı. Koronavirüs tedbirlerine uyularak gerçekleşen toplantı iki haftada bir tekrarlanacak.