Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliği ile düzenlenen “Uyum Biz Bize Sohbetler” etkinliğinin 13.sü bugün Sakarya’da gerçekleştirilecek.

YAŞADIKLARI ZORLUKLAR 
Ülkemizde bulunan uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile geçici koruma altındaki bireylerin ve ev sahibi toplumun sosyal uyuma ilişkin yaşadıkları zorlukları gözlemlemek, bakış açılarını anlamak, sosyal uyuma yönelik illerde yürütülen faaliyetleri ve yaşanan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen söz konusu toplantıya; Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Hülya Korkut’un yanı sıra kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, yerel ve yabancı kanaat önderleri ile vatandaşlarımız katılacak. Yerel ve yabancı topluluğun bir arada olduğu etkinlikte; halk oyunu ve dans gösterisi ile müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

HAYAT HİKAYELERİ
“Biz Bize Sohbetler” programında ayrıca; Birlikte Yaşam Kültürü hakkında, Türk Akademisyen Dr. Fatih Balcı, Suriyeli Akademisyen Maissa Sayed, Türk Akademisyen Doç. Dr. Yasin Şehitoğlu, Sivil Toplum Kuruluşları ve Belediyelerin Sosyal Uyumdaki Rolü hakkında Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği Başkanı Cenk Sarıgöl, Sosyal Uyumda Yerel Çalışmalar konusunda Mülteci Destek Merkezi Müdürü Necmettin Yemiş sunum yaparken Göç ve Başarı Hikâyeleri örneği olarak ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğrencisi Suriyeli Adnan Kanjo ve Iraklı Atheer Atiroğlu hayat hikâyesini paylaşacak. 

BAŞARI VİDEOLARI 
Programda, Suriyeli Resam Sümeya Khadari ve Suriyeli Paralimpik Basketbol Oyuncusu Ahmet Kardie’nin başarı videolarına yer verilecek. Yerel ve yabancı kanaat önderleri başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanların katılımı ile sohbet şeklinde gerçekleşecek olan etkinlikte; Sosyal Uyum Alanında Mevcut Yerel Çalışmalar, Sosyal Uyum Alanında Yaşanan Güçlükler, Tavsiyeler, Öneriler ve Talepler de yer alacak.