TV 264 ekranlarında her Cuma günü saat 21.00’de ekrana gelen “gazeteciler soruyor” isimli tartışma programında Sakarya’daki gazete patronlarının internet siteleri, radyolar ve televizyonu  yok sayıp gazetelere yardım istemesi gündeme geldi. Gazeteci  Zafer Tokuş’un moderatörlüğünde yapılan programda gazeteciler Hakan Turhan, Safa Polat ve Hüseyin Cumalı Sakarya’daki gazete patronlarının yaptığı haksızlığa tepkilerini dile getirdi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın yapılmak istenen haksızlığa el koyarak basında ayrımcılığa son vermesine teşekkür eden gazetecilerin gündeminde eski Vali Nayir vardı.

VALİ NAYİR’E HELALLİK YOK
Sakarya eski Valisi Ahmet Hamdi Nayir’ın geçen yıl görevde iken basında ayrımcılık yaptığını ve bir tek yerel gazetelere destek verdiğini belirten gazeteci Zafer Tokuş, “Hem kendim hem de çalışanlarım adına eski vali Ahmet Hamdi Nayir’a hakkı mı helal etmiyorum. Basında ayrımcılık yapan Vali Nayir’e hakkımı hiçbir şekilde hakkımı helal etmiyorum” dedi. 

CUMALI İKİ KEZ HELALLİK YOK
Cumalı ise, “Bende hakkımı helal etmiyorum. Hem de 2 kez hakkımı helal etmiyorum. Birincisi basında ayrımcılık yaptığı için, 2’incisi ise benim 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda polis zoruyla yatırıp kaldırdığı için hakkımı helal etkimiyorum. Eğer Vali Nayir’in de bende hakkı varsa ne olur bana hakkını helal etmesin” dedi. Gazeteciler Hakan Turhan ve Safa Polat’ın da tepki gösterdiği basında ayrımcılıkla ilgili olarak stüdyoda bulunanlar Vali Kaldırım’a basındaki ayrımcılığa izin vermediği için teşekkür etti.