//Nurettin Eryılmaz//

30 Ağustos Zafer Bayramının 99’uncu yılı Sakarya’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen kutlama tören alanına akın eden vatandaşlar bayraklarıyla coşkuya ortak oldu.

Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrasının çaldığı marşlar eşliğinde askeri araçlar, silahlı birlikler ve STK’ların gerçekleştirdiği tören geçişiyle sona eren törenin ardından Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, halk54.com mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Zafer bayramı coşkusunu hep birlikte kutladıklarını ifade eden Vali Kaldırım, "Coşkuyu vatandaşlarımız ile birlikte kutluyoruz. Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehitlerimize, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Uzun süre sonra coşkulu bir şekilde kutlamış olduk. Allah böyle günler yaşatmasın ama Türk milleti de zorda kaldığında nasıl kahramanlık göstereceğini bilir. Milletimize kutlu olsun. İnşallah vatandaşımız dikkat ederse, biraz daha sabır ederse, özellikle aşısını yaptırırsa inşallah sağlıklı günlere ulaşırız. Sağlık ekiplerimize de teşekkür ediyoruz. Vatandaşımız ne kadar dikkatli, ne kadar hassa olursa bu süreci inşallah en kısa sürede atlatırız. Gelecek bayramları, gelecek törenleri daha sağlıklı bir şekilde maskesiz bir şekilde gerçekleştiririz. Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Okulların açılmasına 1 hafta kala öğrenci, veli ve öğretmenlerin aşı olmasının önemli olduğunu vurgulayan Vali Kaldırım, "Aşıya çok önem veriyoruz. Kampanyalarda başladı. İnşallah vatandaşlarımız da gerekli hassasiyeti gösterecektir. Tekrar kısıtlama günlerine dönmemek için bu süreci hep birlikte fedakarlık yaparak, aşımızı olarak, daha dikkatli ve hassas olarak elbirliğiyle götüreceğiz inşallah." dedi.