Türk İş İl Temsilcisi ve Demiryol İş Sendikası Cemal Yaman, Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Yaman açıklamasında, “Düzce Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, Karasu'da cuma günü yaptığı vaazda Yunanistan'dan Osmanlı toprak kaybetmeye başlaması ile birlikte anavatanlarına göç etmek zorunda bırakılmış Türk ve Müslüman olan bu ülkenin gerçek sahiplerine “Ateist” demiştir. Din ve tarih bilgisinden yoksun zavallı konumuna düşen bu müftüyü şiddetle kınıyorum.

BÖYLE KONULMAMALI
Yüce dinimizi üst makamlarda temsil eden böyle kişiler böyle konuşmamalı konuşursa gereği derhal yapılmalıdır. Balkanlarda İslamın bayraktarlığını yapan Yunanistan,Bulgaristan ve Makedonya bölgelerinde yaşayanlarla ilgili tarih bilgisinden yoksun halkımızı birleştirmesi gerekir iken bölücülük yapan halkı kin ve nefret ortamına sürükleyen hocaya cami cemaati gerekli tepkiyi vermiştir.

DERHAL İSTİFA ETMELİ
Bizde hoca efendinin derhal istifa etmesini ve özür dilemesini istiyoruz. Müftü bu konuşma ile Gazi Mustafa Kemal’i kast etmeye çalışıyor ise bir daha düşünmeli biraz daha tarihi okumalı ve bugün konuşma yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığının ne zaman kurulduğuna bakmalı. Bunun yanısıra Kurtuluş Savaşını başlatarak bağımsız bir Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında en büyük pay sahibi olan önderimize dil uzatmaya hakkı yoktur” dedi.