Geçtiğimiz günlerde 71 yaşında hayatını kaybeden ve dün Geyve'de toprağa verilmesi gereken Hatice Özmen'in cenazesi yanlışlıkla Siirt'e gönderilmiş. Önceki gün Geyve'de toprağa verilen kişinin ise Siirt'te toprağa verilmesi gereken Gurbet Daban'a ait olduğu anlaşılmıştı.

Yanlışlıkla Siirt'e gönderilen Hatice Özmen'in Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya'nın halası olduğu ortaya çıktı.

Geyve'de düzenlenen cenaze törenine Sakarya protokolünden çok sayıda isimde katılmıştı.

Şehrin önde gelenleri ile birlikte kılınan cenaze namazında tabutta bulunan cenazenin aslında Siirt'e gitmesi gereken Gurbet Daban olduğunu ise kimse bilmiyordu...

NE OLMUŞTU?
İstanbul'da yaşamını yitirdikten sonra toprağa verilmek üzere memleketi Siirt'e gönderilirken nakil sırasında cenazesi karışan Gurbet Daban'ın cenazesi Geyve'de toprağa verilmiş.

Geyve'de toprağa verilmesi gereken Hatice Özmen'in cenazesi ise Siirt'e gönderilmiş. Meydana gelen cenaze karışıklığı tesadüfen fark edildi.

Daban'ın cenazesi, ailesi tarafından daha önce planan Siirt yerine, Diyarbakır'da toprağa verildi.

Olay, dün Siirt’te meydana geldi. İstanbul’da böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Gurbet Daban’ın cenazesi, içinde 4 cenazenin daha bulunduğu nakil aracıyla memleketi Siirt’e gönderildi. Araçtaki 4 cenaze farklı illerde ailelerine teslim edildi. Ercan Daban da Siirt’te annesine ait olduğu belirtilen cenazeyi nakil aracından alarak defin öncesi Sancak Çarşı Camisi’ne götürdü. Burada, cenaze namazı öncesi yakınları cenazenin Gurbet Daban’a ait olmadığını fark etti.

DABAN’IN CENAZESİNE GEYVE'DE ULAŞILDI
Ercan Daban, annesinin cenazesinin kayıp olduğunu öne sürerek yetkililerle görüşme yaptı. Yapılan araştırmayla Daban’ın cenazesinin Geyve'ye gönderildiği, Siirt’e gelen cenazenin ise Geyve'de toprağa verilmesi gereken Hatice Özmen'in(71) cenazesi olduğu anlaşıldı. Karışıklığın tespit edilmesiyle Hatice Özmen'in cenazesi Geyve'ye, Gurbet Daban’ın cenazesi ise daha önce planlanan Siirt yerine Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gönderilerek, toprağa verildi.