Türk Harb-İş Sendikası Genel Sekreteri Yaşar Yavuz, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV'de katıldığı programında 'Üniversiteler fuhuş evine döndü. Gelin Sakarya'ya Serdivan'a bakın, tek tek apartları gezdireyim” şeklindeki açıklamasına tepki göstererek, art niyetli olarak değerlendirip adli ve idari yaptırım istedi. 

Yavuz, "Ebubekir Sofuoğlu onurlu bir davranış göstererek Sakarya'dan Değerli Ögrencilerimizden özür dilemelidir." dedi.

Türk Harb-İş Sendikası Genel Sekreteri Yaşar Yavuz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu Akit TV'de katıldığı tv programında 'Üniversiteler fuhuş evine döndü. Gelin Sakarya'ya Serdivan'a bakın, tek tek apartları gezdireyim” şeklindeki açıklamasına tepkimizi tüm kamuoyuna ifade etmek isteriz. 

Sakarya Üniversitesi yönetimini Adli ve İdari Anlamda göreve davet ediyoruz. Bu şehirde,Milli manevi duygularını en güzel şekilde yaşayan bir Üniversite gençliği var.Bunda şehrimizin, aynı değerlerle Anadolu'nun bu masum körpecik gençliğini kucaklamasının etkisi yatsınmamalıdır.

Bir öğretim üyesinin, şehrimizi ve üniversite gençliğinin yoğunlukta yaşadığı Serdivan ilçesini ağza alınmayacak çirkin ithamlarla karalaması Öz değerlerine her zaman sahip çıkmış Sakaryayı ve gençliğini incitmektedir.
Bu şekilde yapılan ithamlar tamamen art niyetlidir.Ve hangi amaca hizmet ettiği Gazi Sakarya Halkı tarafından anlaşılamaz ve kabul edilemez.

Şahitsiz ve mesnetsiz ithamlarla kendine paye ve kamuoyunun aklına şüphe sokmaya çalışan bu kişi öğretmenlik değerine ve üniversitemize yakismamaktadir.

Biz her dönemde çok art niyetli insan ve insanlarla karşılaştık.Bunlar hep bizlerin Milli Birlik Beraberliğimizi hedef aldılar kullandıkları söylemler Milli manevi değerleri kirletmeye yönelikti biz buna izin vermeyiz bunu burdan birkez daha ifade ederiz.Ve tüm bu skandalın sahibi Ebubekir Sofuoğlu onurlu bir davranış göstererek Sakarya'dan Değerli Ögrencilerimizden özür dilemelidir."