AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz TVNET kanalında ‘Sert Sorular’ programına konuk oldu.

2019 İstanbul seçimleri ile ilgili gelen soruları cevaplayan Yavuz, 'Hiçbir şey olmasa bile bir şey oldu' sözüyle alakalı soruya da yanıt verdi.

Yavuz, "Aslında benim böyle bir sözüm yok. Ben de kullanmaya başladım sanki benimmiş gibi. O gün gerçekten İstanbul'da bir şeyler oldu. Hiçbir şey olmadıysa şayet 28 bin oy nasıl oldu da 13 bin rakamına indi? Demek ki bir şeyler oldu. O günlerde anlaşılmamızın nedeni 'İstanbul seçimlerini yeniletmek istiyoruz' sanılması." ifadelerini kullandı.

Yavuz o dönemde istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna ise şu cümleler ile yanıt verdi;
 
'HAYATIMIZIN SONUNA KADAR AK PARTİ'YE BORÇLUYUZ'
"AK Parti'de siyaset yapmak ayrıcalıktır. AK Parti'nin bana zerre kadar borcu yok. Ben Hukuk Fakültesi'ne 92 girişliyim. Dolayısıyla Tayyip Bey'den öncesini de gördüm İstanbul'da, Tayyip Beyli günleri de gördüm. Tayyip Bey'in İstanbul'a kattıklarını çok somut bir şekilde yaşadım. Tayyip Bey'in kurmuş olduğu partide siyaset yapmanın çok ayrıcalıklı olduğunu düşünüyorum. Biz hayatımızın sonuna kadar AK Parti'ye borçluyuz. Hakkını veremediğimi düşündüğüm gün ve Ali İhsan Bey burada olmamalı diye düşünüldüğünü hissettiğim gün bir nefer olarak köyümde devam ederim. Sayın Cumhurbaşkanımız tutup tamamen beni kapı dışarı atsa, hayatımın sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan için ve AK Parti için dua etmeye devam edeceğim. Biz makamlara değil, davaya bağlıyız. Bizim her an istifamız ortadadır. Her an bu görevin dışına çıkabiliriz. "