Kaymakamlıktan yapılan açıklamada,  koronavirüs salgını ile mücadele önlemleri içerisinde yer alan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları kapsamında ilçe sınırları içerisinde yer alan yaylaların diğer şehirlerle olan sınır yollarının kapatıldığı belirtildi.

Ulaşımların ilçe sınırları içerisinden yapıldığı kaydedilen açıklamada, koronavirüs salgınına yönelik alınan bütün tedbir, önlem ve kısıtlamaların yaylalarda da geçerli olduğu vurgulandı.

Bu süreçte vatandaşların salgının yayılmasına neden olacak şekilde biraraya gelecekleri ziyaret ve misafirlikler ile programları yapmamaları istenerek; "
Kendi ev çevrelerinden ayrılmamaları ve sosyal mesafe kurallarına uymaları gerekmektedir. Ayrıca yaylalarda kalabalık oluşturacak faaliyet ve programlara da müsaade edilmeyecektir. Kısıtlama, tedbir ve önlemlere yönelik denetimler yaylalarda da gerçekleştirilecek olup, uymayanlara ceza işlemleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın alınan önlemlere rehavete girmeden riayet etmeleri kendi, sevdikleri ve ailesi ile çevresindekilerin sağlığını korumak açısından son derece önemlidir" denildi.