Akyazı ilçesinin Kuzuluk Mahallesi’nde bulunan otomotiv sektörünün tedarikçisi konumunda olan ve yaklaşık 700 kişinin çalıştığı Yazaki fabrikasında başlayan koronavirüs vakalarındaki artış sürerken, Sağlık İl ve İlçe Müdürlüğü ekiplerince incelenen fabrikada dünde Jandarma ekipleri incelemelerde bulundu.

Alınan bilgilere göre dün öğle saatlerinde fabrikaya gelen Jandarma ekipleri bölümler arasında dolaşarak işçilerin maske ve sosyal mesafe kurallarına uyup uymadıklarını gözlemledi. İlçe Jandarma ekipleri  bu denetimler sırasında sosyal mesafe ve maske takmadıkları tespit edilen işçilere ceza kesti. Ancak kaç işçiye ceza kesildiği yönüne rakam açıklanmazken, fabrikaya da virüs tedbirlerine uymadığı gerekçesiyle işlem yapıldığı belirtildi.

Her gün bir koronavirüs vakası yaşandığı söylenen fabrikada İlçe Jandarma komutanlığına bağlı ekipleri denetimlerine devam edecekleri ve kurallara uymayanlara ise yasal işlemler yapmaya devam edeceği belirtilirken, neredeyse her gün bir kaç koronavirüs vakasının yaşandığı fabrikada dün de bir işçi koronavirüs belirtileri gösterdi.

Fabrikaya çağırılan ambulansla hastaneye sevk edilen işçi ve  beraber çalıştığı birimde koronavirüs vakasına rastlanılıp rastlanılmadığı konusunda ise her hangi bir açıklama yapılmadı. Sağlık Müdürlüğünün Sakarya’da son günlerde vaka sayılarıyla dikkat çeken fabrikaların başında gelen Yazaki Fabrikasıyla ilgili olarak özel önlemler alınması için fabrika yöneticileriyle görüşle yaptığı belirtiliyor.(medyabar)