Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe, kişisel sosyal medya hesabından pandemi döneminde verilen esnaf paketine tepki gösterdi. Tepe, pandami döneminde esnaf kesiminin yok sayıldığını söyledi. Kapatmaktan beter hale gelen esnafa bir can suyu kredisini çok mu gördünüz diyen Tepe, iğneden ipliğe her şeyin satıldığı marketlerin ayrıcalığı nedir? ifadelerini kullandı.

"SADAKA GİBİ PARA VERMEYİN"
Tepe esnafa verilen destek paketlerinin sadaka gibi olduğunu ima ederek ‘’Sadaka verir gibi para vermeyin’’ ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe’nin paylaşımı şu şekilde;

"Hergün asılsız bir sürü senaryonun dedikodunun dolaşıma girdiği esnaf kesiminin yok sayıldığı bu pandemi ortamında sokağın sesine kulak vermeden, tarafları dinlemeden hazırlanan paket, malesef bizleri derinden yaralamıştır. Sadaka verir gibi para vermeyin. Kapalı olan işyerlerine doğrudan destek. Kapatmaktan beter hale gelenlere de bir can suyu kredisini bizlere çok mu gördünüz? SGK prim desteği olsaydı, yapılandırma 31-12-2020'yi kapsasaydı ve ödemeler 6 ay sonra başlasaydı, borçlu ve alacaklıyı bir süre koruma altına alacak bir formül olsaydı... Halk Bankası ve kefalet koperatiflerinden kullandığımız kredilerimiz ertelense... Kanaatkar olan esnaf kesimine yeter de artardı... Hafta sonu yasaklarında esnaf kapalı, marketler açık. İğneden ipliğe herşeyin satıldığı marketlerin ayrıcalığı nedir? İnşallah herkesin bildiği eksiklikleri bir an önce çözerek devletimizin zor günlerimizde yanımızda olduğunu görmek, bizlerin geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaktır. Bugün değilse ne zaman."