Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gece TRT canlı yayınında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. "Kademeli normalleşmede maskelerden ne zaman kurtulacağız?" sorusuna cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal mesafenin korunması şartıyla önümüzdeki süreçte maskeden kurtulmanın mümkün olduğunu ifade etti ve yeni döneme dair ipuçları verdi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

3 ANA TEDBİR BİZİ MASKEDEN KURTARACAK
"Maske, mesafe hijyen... Bu 3 başlık söz konusu. Burada da sosyal mesafe önem arz ediyor. Sosyal mesafe gündemimizde yerini korursa, arada mesafe korunursa maskeden kurtulmak mümkün olur. Ama sosyal mesafe şart.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA MASKE SERBESTİSİNİ AÇIKLAYACAK
Bakanımız kısa bir süre bununla ilgili açıklamayı yapacak. Şu tarihten itibaren şu şartlarda sosyal mesafe dikkat edildiği taktirde maskeyi çıkartabiliriz. 1,5 metre gibi mesafeyi aramızda koruduğumuzda maskeyi çıkarabiliyoruz.

DİKKAT ETMEZSEK HER ZAMAN TAKMAMIZ GEREKECEK
Buna dikkat edilmediği taktirde maskeyi her zaman takacağız. Yaşlı insanlarımız var, ciddi manada bu konudan sıkılıyorlar.

Ciddi manada aşımız geliyor. Aşıların gelişiyle birlikte 50-55 yaş üstüne de aşıyı yoğun bir şekilde yapacağız. Aşıyı yoğunlaştırmamız halinde koruma sürecini de tıbbe nalmış durumda olacağız. Ben 3 aşımı oldum, bir de antikor yükseldi mi yükselmedi mi bununla ilgili adımı attım.