Sakarya İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Nuri Bayar Ortaokulunda öğretmenlerin, velilerin, her sınıfı temsil eden öğrencilerin katılımıyla yapılan törene katıldı. Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları ile Okul Müdürü'nün de eşlik ettiği tören programı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul bahçesinde maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek gerçekleşen törende bir konuşma yapan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, uzun bir aradan sonra okul bahçesinde bir araya geldikleri için çok heyecanlı olduklarını ifade ederek 21 Eylül’den itibaren okul bahçelerini çocuklarımızın gülen yüzleri ve şen kahkahalarıyla çınlatacağı güzel günleri sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Okullarımızı 21 Eylül’de açabilmek için velilere ve büyüklere seslenen Durmuş; maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle riayet ederek çocuklarımızın çok özledikleri okullarına bir an önce kavuşmalarına destek olmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Öğretmenler ve her sınıfı temsil eden öğrencilerin yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili düşüncelerini aktardığı açılış töreninin ardından sınıfları ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, uzaktan eğitimle yapılan canlı derslere katıldı.

Görüntülü konuşma yapan Durmuş, “Sevgili çocuklarımız! Sizleri çok özledik. Uzakları yakın eden ekran üzerinden bu buluşmalarımızın 21 Eylül’de yüz yüze gerçekleşmesini diliyoruz. Bizler okulları çok özlediğiniz öğretmenlerinizle birlikte açtık ve sizleri bekliyoruz. Salgın sürecinde uzaktan eğitimlere katılarak gösterdiğiniz başarılarla 21. yüzyılın sizin yüzyılınız olacağını bizlere bir kez daha gösterdiniz. Sizlere güveniyoruz. 2020-2012 eğitim-öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Nuri Bayar Ortaokulundaki programın ardından Sakarya Anadolu Lisesine geçti. Burada İlçe Millî Eğitim Müdürü ve Okul Müdürü'nden çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra öğretmenlerin EBA üzerinden öğrencileriyle yaptığı canlı derslere misafir oldu. Öğrencilerle güzel sohbetler gerçekleştiren Durmuş, 21 Eylül’de okullarımızda yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek çocuklarımızla ve gençlerimizle yeniden buluşmanın heyecanı içinde olduklarını kaydetti.