//Bülent Yaman//

Hendek ilçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Ortaokulu binası, deprem hasarı nedeniyle yıkıldı. 16 derslikli olarak yapılması planlanan yeni okulun 16 kilometre uzağa Kemaliye Mahallesi'ne kaydırıldığı ortaya atılınca ilçe karıştı.

Ortaya atılan iddia sonrası mahalle muhtarı ve vatandaşlar bu duruma büyük tepki gösterirken, okul ile ilgili yaşananların ardından tepkili olan 100'ü aşkın AK Parti üyesinin partiden istifa ettiği iddia edildi. 

AK PARTİ HENDEK'TEN AÇIKLAMA GELDİ
Ak Parti Hendek İlçe Teşkilatı, Yeşilyurt Ortaokulunun bulunduğu yerden 16 kilometre uzağa AK Parti İlçe Başkanının mahallesine kaydırılması iddiaları sonrası sosyal medya sayfasından açıklama yaptı.

AK Parti Hendek İlçe Teşkilatı'Nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kıymetli hemşehrilerimiz;

"OKULUN KAYDIRILDIĞI DOĞRU DEĞİL"
Yeşilyurt Mahallemizde yıkılan okulun, yapımı devam eden Ziya Gökalp Okuluna kaydırıldığı hususu doğru değildir. Projede yazan isim o bölgeye yapılacağı anlamına gelmemektedir. 

Kaldı ki proje eklerinde okulun açıkça Kemaliye Mahallesi 21 Ada 64 Parsele yapılacağı belirtilmiştir.

Yeşilyurt’ta yıkılan okul 4 derslikli olup, Kemaliye Mahallesine yapılan okul 16 derslikli dir. Yeşilyurt’ta bu büyüklükte okula ihtiyaç olmadığı gibi, mevcut arsaya sığmasıda mümkün değildir.

Yeşilyurt’ta 4 derslikli okulun yıkılmasından sonra dahi, mevcut binalarda eğitim aksamadan devam etmiştir.  Öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyeti olmamıştır. 

İlerleyen zamanda planlama doğrultusunda Yeşilyurt’a 6 veya 8 derslikli okul yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz"