Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. Bursa'ya hafif raylı sistem ve tramvaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere giden Başkan Ekrem Yüce'ye Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, Başkan Danışmanı Adil Altay Güney, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Mutlu, Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli ve Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi eşlik etti. Başkan Ekrem Yüce, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a nazik ev sahipliği dolayısıyla teşekkür ederek, iş birliği ve ortak çalışmaların her iki şehre büyük katkı sunacağını vurguladı.

BURSA'DA RAYLI SİSTEM İNCELEMESİ
Bursa temaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, "Tarihi Kapalı Çarşısı, Ulucami'si ile sırtını Uludağ'a yaslamış, tarihi geçmişi ve turizm olanaklarıyla kadim şehir Bursa'daydık. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı heyetimizle birlikte ziyaret ettik. İş birliği ve ortak çalışma zeminlerine ilişkin değerlendirmelerimizi görüştük. Tecrübe paylaşımında bulunduk. Şehrimizde hayata geçirmeyi hedeflediğimiz hafif raylı sistemler ile tramvay Bursa ziyaretimizin en önemli gündem maddesiydi. Gerekli incelemelerimizi yaptık. Teknik ekiplerden işleyişe ilişkin bilgiler aldık. İnşallah Sakarya'yı raylı sistem rahatlığıyla buluşturacağız" dedi.

RAYLI SİSTEMLERDE KARARLIYIZ
Ulaşımda gelişen teknolojiyle birlikte olanakların çok çeşitli bir boyuta ulaştığının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, "Lastik tekerlekli ulaşım da elbette şehirlerde önemli bir konumda bulunuyor. Ancak yaşanan nüfus hareketliliklerinin yanı sıra artan araç sayıları da ulaşımda bazı atılımları yapmayı zaruri hale getiriyor. Evet, yeni duble yollar, şehir içi trafiğini rahatlatacak hamlelerimiz var. Hafif raylı sistemlerle de hem toplu ulaşımda çağın şartlarını yakalayacak hem konforlu ulaşımları sağlayacak hem de şehir içi trafiğini rahatlatacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizi raylı sistemlerle buluşturma kararlılığındayız. Rabbim tüm bu gayretlerimizi hayırlı eylesin" dedi.