Türk yazar, asker, fizikçi, araştırmacı ve televizyon programcısı olarak kendini tanıtan Erol Mütercimler, Meltem TV'de katıldığı bir programda Sakarya'ya çirkin sözler sarf etti. Mütercimler, "Bu Sakarya bölgesinde oturanların kalbi kırılırsa da kırılsın, canları cehenneme. Aynen böyle söylüyorum. Niye söylüyorum; Milli mücadele döneminde de biz en çok Gazi Mustafa Kemal Paşa iç isyanlarda nereden çekti biliyor musun? Yine bu bölgeden çekti." ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine harekete geçen RTÜK, inceleme başlattı.

Sosyal medyada büyük tepki çeken Erol Mütercimler'e bir tepkide AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'den geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tever, şu ifadeleri kullandı:

"MİSLİYLE KENDİSİNE İADE EDİYORUZ"
"Bir televizyon programında tüm Sakaryalıları hedefine alarak, küstahça hakaretlerde bulunan Erol Mütercimler denilen hadsizi esefle ve şiddetle kınıyorum. Sakarya’mızın güzel insanlarına yapılan bu hakareti misliyle kendisine iade ediyoruz.

"HUKUK ÖNÜNDE HESAP VERECEKTİR"
Dün imam hatiplilere, bugün Sakaryalılara hakaret eden şahıs, hukuk önünde hesap verecektir. Cennet vatan Sakarya, kardeşlik ve hoşgörü coğrafyasıdır. Bir densizin mesnetsiz ve hadsiz açıklamaları bizim güzelliğimize, kardeşliğimize halel getiremez.