Ankara Büyükşehir Belediye meclisi olağanüstü gündem ile toplandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından halk sağlığı nedeni ile acil kodu ile gerçekleştirilmesi istenen toplantıda tansiyon yükseldi.

ESKİYEN SU BORULARININ YENİLENMESİ İÇİN TALEP EDİLEN KREDİYE ONAY ÇIKMADI!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı kapsamında Başkan Mansur Yavaş meclisten eskiyen su borularının değiştirilmesi için kredi talebine onay verilmesini istedi. Mecliste yapılan oylamada kredi talebi AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri tarafından verilen oylar ile kabul edilmedi ve Temmuz ayına ertelendi. Yapılan oylama sonucunda erteleme kararı çıkmasına büyük tepki gösteren Başkan Mansur Yavaş "Ne zaman başlayacağız buna? Ne zaman bitecek? İnsanlar daha ne kadar devam edecek zehirli su içmeye? Gölbaşı'na yapacağımız hat da eskidi. Eğer bir patlarsa Gölbaşı tam 1 ay susuz kalır. Fantezi şeylere para yatırmıyoruz. Toplum sağlığıyla direkt alakası var. 25 milyon nüfusla alakası var" diyerek kararı veren meclis üyelerini eleştirdi.

"ARITILMAMIŞ SULAR SAKARYA NEHRİNE DÖKÜLÜYOR. İSTANBUL'A KADAR ULAŞIYOR"

Yavaş "Tatlar tesisi nekadar gecikirse Sakarya Nehrine dökülen zehirli suların o kadar önüne geçemeyiz. Zehirli sular arıtılmadan Sakarya Nehri'ne boşaltılıyor. Bu suyu susuz kalındığı zamanlarda İstanbul kullanıyor. İstanbul'da ki insanlar bizim arıtılmadan nehre dökülen zehirli suyumuzu içiyor" dedi.

AK PARTİ'DEN "500 BİN KİŞİYE YARDIM EDECEK PARANIZ VARMIŞ... PARAYI BURAYA KULLANIN" ÇIKIŞI

Mecliste söz alan AK Partili üyeler ise Mansur Yavaş'ın gazetelere demeç vererek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 500 bin kişiye yardım edecek parasının olduğu yönünde yaptığı açıkları hatırlattı. Meclis üyeleri " Madem bu kadar paranız var "Acil" dediğiniz bu işler yapmaya başlayın. Size ayriyetten 100 milyon daha verdik. Ne zaman para versek beğenmiyorsunuz. Kredi çekmeye ne gerek var. Elinizdekini gerekli yere harcayın. Biterse yine veririz" diye görüş bildirdi.

"ALLAH SİZE MUHTAÇ ETMESİN" TEPKİSİ

Konuşmaların ardından oylanan karar AK Parti ve MHP Meclis üyellerince red edildi. Red kararının çıkmasının ardından bir hayli sinirlendiği görülen Başkan Mansur Yavaş red oyu kullan meclis üyelerinin olduğu bölüme dönerek "Allah size muhtaç etmesin" diyerek tepki gösterdi.

YAKLAŞIK 50 GÜN ATIK SU BOŞALMIŞTI, HALEN ONARILAMADI

Ankara'nın atık suyunu Tatlar Atık Su Arıtma Tesisi'ne taşıyan 4.5 metre çaplı ana kollektör hattında Ocak ayında arıza meydana geldi. Bunun üzerine ASKİ Genel Müdürlüğü arızanın yaklaşık 2 km gerisinde kanalı kapatarak Ankara Çayı'na direkt günlük 1 milyon metreküp atık suyu deşarj etti. Yetkililerce "Bu durumu Çevre Bakanlığı'na 18 Aralık'ta bildirdiler. Böyle bir durum tesisin devreye alındığı 1996'dan itibaren yaşanmamış. Bu durum Sakarya nehrinde ciddi kirlilik yaratacağı tespit edildi. Arızanın nedeni, hattın üzerinde dolgu olup buradan gerekli tedbirleri almadan ağır tonajlı hafriyat kamyonları geçirildiği için hatta çökme ve patlama oldu" denildi.

Belediyeye Sakarya'yı zehirlediği için sadece 72 bin TL ceza kesilmişti.

Tesisin halen daha tam manasıyla yenilenmediği ve şuan Sakarya Nehrini kirletmeye devam ettiği bizzat Ankara'nın en yetkili ağzından yinelenmiş oldu.