Sakarya Gazeteciler Birliği bir süredir Pandemi nedeniyle ertelediği genel kurulunu 13 Temmuz 2021 Salı günü Sen Otel’de yapacak. Kahvaltılı yapılacak olan genel kurul öncesinde bütün hazırlıklar tamamlanırken, Sakarya Yenigün Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve  Sakarya Gazeteciler Birliği Başkan vekili Müjdat Çetin’in aday olacağı gündeme bomba gibi düştü. Önümüzdeki Salı günü yapılacak olan genel kurul öncesinde gizli ve derinden hazırlık yaptığı kulislerde konuşulan Müjdat Çetin’in listesinde ise önemli ve sürpriz isimler olduğu öğrenildi. 

Basın kanunu ve Basın İlan Kurumu mevzuatını iyi bilen bir isim olan Müjdat Çetin’in liste hazırlığı içinde olduğu öğrenilirken, genç ve atak bir ekiple Sakarya basına hizmet vereceği fısıltı gazetelerinde tiraj patlaması yaptı. Halk54.com Haber Merkezi’ne konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir üye, “birlik kurulurken Orman Park’ta toplanıldı. O akşam Müjdat Çetin başkan olacaktı. Ama Zeki Aydıntepe ‘ben 6 ay başkanlık yapıp bırakacağım’ dedi. Herkes kabul etti. Ama aradan geçen yıllara rağmen Zeki Aydıntepe oturduğu koltuğu bırakmadı” diye konuştu

Zaman içinde koltuğu bırakmayan Başkan Zeki Aydıntepe’nin halen başkan olduğunu belirten birlik üyesi, “ Zeki Aydıntepe 6 ay geçince ‘Gazetecilere konut yapacağım. Bu proje kabul olsun başkanlığı bırakacağım’ dedi. Proje kabul oldu ama yine başkanlığı bırakmadı. Bu kez Aydıntepe ‘temel atılsın bırakacağım’ diyor. Temel atılsa, duvarlar örülsün, duvarlar örülse, çeşmeler takılsın, çeşmeler takılsa, hele bir çatıyı göreyim, çatıyı görse, uzaktan bir binalara bakayım mı diyecek! Yeter artık. 6 ay için başkan oldu. 6 yılı geçti ama bırakmıyor” dedi.

Her toplantı da Müjdat Çetin’in birliği temsil ettiğini belirten üye, “Müjdat Çetin efendi, dürüst, ilkeli, idealist, kanun ve mevzuatları iyi biliyor, genç, atak ve en önemlisi ilk başta o başkan olacak iken başkanlığı jest yapıp Zeki Aydıntepe altın tepside sundu. Artık zamanı geldi. Gazeteci Zeki Aydıntepe tıpkı Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanlığı’nı yıllardır bırakamayan Sezai Matur gibi oldu. Müjdat Çetin başkan olsun. Basına sahip çıksın” dedi.

Sakarya Gazeteciler Birliği Kurucu Üyesi olan Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ise, “Evet doğru, Zeki Aydıntepe 6 ay için başkan oldu ama 6 yıldır oturduğu yerden kalkamıyor. Tıpkı Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, tıpkı Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel gibi koltuğu bırakmıyor. Ama bütün bu basın meslek örgütü başkanları lafın .yeri geldi mi oda, dernek, sivil toplum kuruluşu, belediye başkanları gibi oturduğu koltuktan kalkmayanları eleştiriyor. Nasıl olacak! Diğer başkanlar yıllarca koltuktan kalkmayınca basın meslek örgütü başkanları yazmadığı kalmıyor. Ama sıra basın meslek örgütü başkanlarına gelince kendileri de oturdukları koltuklardan kalmıyorlar. Böyle bir zihniyeti kınıyorum” dedi.

“Müjdat Çetin mi, Zeki Aydıntepe mi daha iyi olur” sorusuna ise Hüseyin Cumalı, “Haa Zeki Aydıntepe, haaa Müjdat Çetin , ne değişir! Nasıl olsa alayı çalışmıyor. Bence Zeki Aydıntepe kalsın. Devam  etsin. Gazeteciler için yaptığı konutları teslim etsin, çevre düzenlemesini de tamamlasın, 20 yıl sonra başkanlığı bırakır” diye konuştu.