Olay, 15 Ağustos günü Hendek ilçesine bağlı Bayraktepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre ilçede herkes tarafından tanınan ve sevilen zihinsel engelli Recep Öğrek'in cihazı bir çocuk tarafından bozuldu. Öğrek cihazını tamir ettirdi ancak aynı çocuk tarafından cihaz yeniden bozuldu. Cihazı kullanılamaz hale gelen Öğrek, olayı anlatmak üzere çocuğun babasının yanına gitti. 

YAŞAM SAVAŞI VERİYOR
Zihinsel engelli Recep Öğrek ile cihazı bozan çocuğun babasıyla yaptığı görüşme esnasında tartışma çıkması sonucunda Öğrek burada öldüresiye darp edildi. Darp sonucu ağır yaralanan Öğrek, ambulansla kaldırıldığı Hendek Devlet Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahale sonrasında Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek ameliyata alındı. Öğrek ameliyatın ardından Gebze 100. Yıl Hastanesi özel yoğun bakım ünitesine sevk edilerek burada tedavi altına alındı. Fişe takılı olarak yaşam mücadelesi verdiği öğrenilen Öğrek için doktorların yüzde 1 yaşama ihtimali olduğunu ve yaşam savaşını kazanması durumunda ise hayatının eskisi gibi olmayacağını ifade ettikleri belirtildi. 

SERBEST BIRAKILDI
Öte yandan olay sonrasında Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Öğrek'i darp ettiği iddiasıyla gözaltına alınan şahsın sorgusunun ardından sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldığı öğrenildi. 

AİLEDEN UMUTLU BEKLEYİŞ
Yoğun bakımda yaşam savaşı veren Recep Öğrek’ten iyi bir haber gelmesini bekleyen ailesinin umutlu bekleyişi sürerken, yakınları sorumlu veya sorumluların cezalandırılmasını istiyor.