Ünlü Yapımcı Armağan Çağlayan'ın Youtube Kanalı 196sekiz'de yayınlanan Gör Beni serisine konuk olan yazar, müzisyen ve siyasetçi Zülfi Livaneli, 29 Ekim özel yayınında Çağlayan'ın sorularını cevaplandırdı.

Programda CHP Milletvekili olarak TBMM'deki günlerini de anlatan Livaneli ilginç bir anısından bahsetti.

Livaneli, "Meclise girdim. Meclis koridorlarında yürüyorum milletvekili rozeti takıyor insanlar yani parti rozeti takmıyor. Baktım karşıdan birisi geliyor o Zülfü abi resim çektirelim çocuklarım çok sevinecek falan. Çektiriyoruz birlikte resim. Ağabey dedi ben çok dayak yedim senin parçaların yüzünden. Nerede dedim Sakarya dedi. Kusura bakmayın da ben ne yapabilirim çok insan var böyle derken dedim ki nerenin milletvekilisin dedi ki Sakarya. Sonra dedim Sakarya'dan çıkar mı CHP milletvekili...Dedi ki ben CHP'li değilim AKP milletvekiliyim. Bende yapma yahu dedim hatta" diye konuştu.

Livaneli daha sonra AK Parti Sakarya Milletvekili ile olan konuşmasını aktarmaya devam ederek, "Ağabey bir tek onlar mı dinliyor sizin müziklerinizi. Biz de dayak yedik sizin müzikleriniz için" dedi.

Livaneli programda kendi şarkılarını dinlediği için seçim bölgesinde dayak yediğini iddia ettiği Sakarya Milletvekilinin kim olduğunu ise söylemedi.

O DÖNEM KİMLER MİLLETVEKİLİYDİ?

3 Kasım 2002 seçimlerinde CHP'den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Livaneli, 2004'te partisinden istifa etmiş ve 2007 seçimlerine kadar da bağımsız milletvekili olarak görev yapmıştı. Livaneli'nin mecliste olduğu dönemde AK Parti'nin Sakarya Milletvekilleri ise Recep Yıldırım, Hasan Ali Çelik, Süleyman Gündüz, Erol Aslan Cebeci, Şaban Dişli ve Ayhan Sefer Üstün'dü.