Haftanın Karizması
Tuncay Şanlı
Spor ve iş insanı

Adapazarı Belediyesi’nin ilgiyle takip edilen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Aynalıkavak Sohbetleri”ne bu hafta dünyaca ünlü spor insanı Tuncay Şanlı katıldı. İlgiyle dinlenen ünlü futbolcu Şanlı’nın, “Sakaryaspor’a, Çark Caddesine, kısacası Adapazarı’na sevdalı bir insanım ben. Buradaki sevgi bağı çok farklı bir şey. Yatırımlarımı da ben buraya yapıyorum, ailem de buradan kopamıyor. Ben bu şehrin sokaklarında hedeflerime koştum. Hacıoğlu’ndan TEK’e yürüyerek antrenmanlarıma gidiyordum. Bugünlere gelmemde ailemin, hocalarımın, Sakarya’nın emeği çok büyük” sözleri kentte geniş yankı uyandırdı. Doğduğu, büyüdüğü, ekmeğini kazandığı kentteki anılarına değer verip halen unutmayan, baba ocağı kentine ekonomik yatırım yapan ünlü futbolcu Tuncay Şanlı Sakarya ekonomisine kazandığı artılar, adamlığı ve mütevaziliğiyle bu haftanın karizması oldu. 

Haftanın Siyasetçisi
Ömer Arslan
AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı

Son zamanlarda siyaset arenasında sıkı çalışan isimler arasında bulunan AK Parti Sakarya Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan sahadaki performansıyla göz dolduruyor. Sivil Toplum Kuruluşları’nın her türlü etkinliğinde partisini başarıyla temsil eden Ömer Arslan yine uzun yıllardır Uzunçarşı Grubu olarak adlandırılan AK Parti’nin dinamik ekibiyle sahada iyi işlere imza atıyor. Efendiliği, çalışkanlığı, siyaset arenasındaki ağırlığıyla son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, siyaset arenasında her geçen gün yükselen yıldızıyla bu haftanın siyasetçisi oldu. 

Haftanın Başkanı
Yusuf Alemdar
Serdivan Belediye Başkanı

AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’ndaki başarılı çalışmalarıyla Sakarya siyasetine adını yazdıran Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar bu hafta köşemize konuk oldu. Çağdaş depreme dayanıklı ve yaşam kalitesi hayli yüksek Serdivan’da yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Başkan Yusuf Alemdar yine kentin sosyal anlamda kalbinin attığı kafeler, restaurantlar gibi sosyal alanları ilçeye kazandırdı. Son zamanlarda ilçe merkezinde vatandaşlarla yaptığı buluşmalarda halkın istek ve sorunlarını yerinde dinleyen Alemdar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ndeki performansıyla takdir topladı. Bünyesinde Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin de yer aldığı Serdivan’ın çalışkan başkanı Yusuf Alemdar pandeminin en başından bu yana vatandaşlarla olan diyalogu ve son haftalardaki performansıyla haftanın başkanı oldu. 

Haftanın İş İnsanı
Murat Kotan
İş İnsanı

Sakarya’nın önde gelen ailelerinden olan Kotan ailesinin müteşebbis üyesi Murat Kotan bu hafta köşemizin konuğu oldu. Sakarya’da Kotanoğlu İnşaat garantisiyle birçok akıllı binayı inşa ettikten sonra sahiplerine teslim eden iş insanı Murat Kotan inşaat sektöründeki başarılı çalışmalarını turizm sektörüne de taşıdı. Luxon Hotel Sakarya ile turizm sektörüne yeni bir attı kazandıran iş insanı Murat Kotan ayrıca otomobil sektöründe de yaptığı yatırımlarla bir adım öne çıkıyor.  Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan vekili de olan Murat Kotan inşaat, otomobil ve turizm sektörüne yönelik yaptığı yatırımlarla Sakarya ekonomisine kattığı artılar, istihdama yönelik yatırımları, dürüst ve ilkeli iş adamlığı ve efendiliğiyle bu haftanın en iyisi oldu. 

Haftanın Müdürü
Tansu Yıldırım
Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı

İstanbul ve Ankara gibi metropol, Bursa ve Kocaeli gibi Büyükşehirlere yakınlığı, TEM Otoyolu, Kuzey Anadolu Otoyolu, Hızlı Tren, D-100 ve D-650 Karayollarının içinden geçmesiyle Sakarya her anlamda hareketli iller arasında yer alıyor. İşte böylesine hareketli bir şehrin huzur ve güven içinde kalması için çok ama çok çalışan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nün beyin takımında yer alan Sakarya İl Emniyet Müdür Yardımcısı
Tansu Yıldırım bu hafta köşemizin konuğu oldu. Çalışkanlığıyla ülke çapında tanınan Sakarya İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya’nın ekibinde yer Tansu Yıldırım özellikle suçun önlemesi alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Huzur coğrafyası haline gelen şehirde arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz demeden görev yapan Tansu Yıldırım iyi bir kanun adamı olmasının yanı sıra mesleğindeki tecrübesi, adamlığı ve efendiliğiyle de bu haftanın en iyisi oldu.   

Haftanın Editörü
Deniz Keleşoğlu
Anadolu Medya Grup Editörü

Genç ama usta kalem Safa Polat’ı Anadolu Medya Grup Genel Yayın Müdürlüğü’ne getirmesiyle birlikte dikkatleri üzerine çeken Anadolu Medya Grup son günlerde başarılı çıkışlarıyla gündemden düşmüyor. Bünyesinde Haberfokus, Adayorum isimli iki haber sitesini barındıran medya gurup bünyesinde görev yapan editörlerden Deniz Keleşoğlu ise medyanın deneyimli isimleri arasında bulunuyor. Uzun yıllar Sakarya Medyası’nda görev yaptıktan sonra bir ara doktorası için Ankara’ya giden ve son olarak Anadolu Medya Grup bünyesine katılan tecrübeli isim Deniz Keleşoğlu, mesleğindeki titizliği, çalışkanlığı ve son günlerdeki dikkat çeken haberleriyle bu haftanın en iyisi oldu. 

Haftanın Bürokratı
Koray Durmuş
Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürü

Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde başarılı işlere imza attıktan sonra Adapazarı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne geçen Koray Durmuş bu hafta köşemizin konuğu olan enler arasında yerini aldı. Fen İşleri anlamında üstün çalışmaları ve bitmek tükenmek bilmeyen hizmet aşkıyla başarı basamaklarını tek, tek tırmanan Koray Durmuş, Adapazarı’nı Çok Seviyorum çalışmaları kapsamında yaptığı çalışmalar, ekibiyle birlikte şehre kattığı artılar ve tecrübesiyle bu haftanın bürokratı oldu.

Haftanın Pilotu
Ezgi Yılmaz
Off-Road Pilotu

Off-Road yarışlarında bayan pilot sayısının artığı dikkatli gözlerden kaçmaz iken son zamanlarda adından söz ettiren Ezgi Yılmaz pistlerin aranan isimleri arasında yerini aldı. Katıldığı yarışlarda bazen yardımcı pilot olarak ta görev yapan genç ama tecrübeli yetenek sürekli yaptığı antrenmanlarla tecrübesini artıyor. Sakarya’da son olarak yapılan 2021 Petlas Türkiye Off-Road Şampiyonası 5. Ayak Yarışları’na da katılan Off-Road Pilotu Ezgi Yılmaz engellenemeyen hız tutkusunu yarıştığı pistlerde skora yansıtmasıyla bu haftanın en iyisi oldu.

Haftanın Gezgini
Yahya Durmaz
Medyum

Bir ay Amerika’da bir ay Almanya’da, bir ay Türkiye’de, bir ay Fransa’da gezen ünlü medyum Yahya Durmaz bu hafta konuğumuz oldu. Sürekli yurt içi ve dışında gezen Yahya Durmaz, şu günlerde yine yerinde durmuyor. Yakın dostlarının yüzünü adeta yılda bir kez gördüğü Yahya Durmaz pasaportunda yine damga basılacak yer kalmaması nedeniyle yeni pasaport için başvuru yaparken bizde kendisini bu haftanın en gezgini şetçik. 

Haftanın Unutulmazı
Aydın Zengin
Sakaryaspor eski Başkanı

Haftanın unutulmazlarında bu hafta yeşil siyahlı takıma kazandırdığı başarıların yanı sıra Sakarya ekonomisine kattığı artılar ve sosyal ve kültürel ilişkileriyle her zaman dikkat çeken bir isim olan Sakaryaspor eski Başkanlarından Aydın Zengin var. Sakarya’daki siyaset arenasında da uzun yıllar bulunan Başkan Aydın Zengin, iş dünyasında da unutulmaz isimler arasında yerini aldı. Bu kentin markası olan Sakaryaspor’un başarı dolu yıllarında başkanlık yapan iş insanı Aydın Zengin yeşil siyahlı takıma kazandırdığı başarılar, mütevazi kişiliğiyle bu haftanın unutulmazı oldu. 

Haftanın Muhtarı
Harun Gündüz
Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı

2021’den 2022 yılına geçmeye hazırlandığımız şu günlerde Halk54 Panorama dolu dizgin devam ediyor. Panorama’nın en popüler köşelerinden biri olan “Haftanın Muhtarı” köşesinde sakin şehir olarak da bilinen Taraklı’dan bir isim var. Tarihi, doğası, organik ve yöresel ürünleriyle adından sıkça söz ettiren ve yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Taraklı’nın Muhtarlar Derneği Başkanı olan Harun Gündüz ilçedeki 22 muhtarla birlikte ilçeye hizmet getirmek için çabalıyor. Taraklı Muhtarlar Derneği’nin yanı sıra Mahdumlar Mahallesi Muhtarı olan Harun Gündüz başkan olması nedeniyle bir tek kendi mahallesi değil, ilçedeki bütün mahallelerdeki muhtarlarla birlikte sorunların çözümü noktasında 7/24 ve 365 gün arı gibi çalışıyor. Vatandaşın derdiyle dertlenen, mahallesine hizmet getirmek için kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli temas kuran, efendi ve çalışkan yapısıyla tanınan Mahdumlar Mahallesi Muhtarı Harun Gündüz bu haftanın en iyisi oldu.

Haftanın Doktoru
Op. Dr. Hacı Koç
Özel Adatıp Hastanesi 

Dünya nimetlerine gözlerinizi açın şöyle bir bakın. Yeşille bütünleşen doğa, mavi denizler, çevrenizdeki güzellikler, aileniz, dostlarınız, daha uzatmanın anlamı yok. Şu dünyaya gözlerinizi iyice açıp da bakın. Şimdi biz size “ne görüyorsunuz” sorusu yerine “dünya nimetlerini gördüğünüz gözlerinizin sağlığı nasıl” sorusunu soruyoruz. Çünkü gözleriniz iyi görüyorsa bu dünyanın güzelliklerini görebilirsiniz. Dolayısıyla “gözlerinizin kıymetini bilin” dedikten sonra 0 gözlerin kıymetini iyi bilen Özel Adatıp Hastanesi’nin başarılı isimlerinden Op. Dr. Hacı Koç’u bu hafta köşemize konuk ettik. Uzun yıllardır teşhis ve tedavide elde ettiği başarılarıyla adından söz ettiren Op. Dr. Hacı Koç, son teknolojiyle teşhisten tedaviye uzanan süreçte hastalarıyla yakından ilgilenmesi, mesleğinde sürekli artan başarı grafiği ve tabi ki çalışkanlığıyla bu haftanın en iyisi oldu. 

Haftanın Eğitimcisi
İlyas Kahya
Adapazarı Ahmet Akkoç Ortaokulu Müdürü

Sakarya’nın eğitim kalitesi yüksek popüler okullarından Ahmet Akkoç Ortaokulu Müdürü İlyas Kahya bu hafta köşemizin konuğu oldu. Pandemi nedeniyle zor aylar geçiren bütün eğitim kurumları gibi başta maske-mesafe-temizlik kurallarına büyük önem verilen okulda bir yandan da yüz yüze eğitimle birlikte eğitim kalitesindeki artışı daha hızlandırmak için büyük çaba gösteren İlyas Kahya ekip arkadaşlarıyla birlikte yoğun mesai harcıyor. Eğitimde öğrenci-veli-öğretmen ve idareci bütünlüğüne önem veren ve verdiği bu önemle birlikte kurduğu aile ortamında şeffaf, ilkeli, kaliteli ve eğitici bir çizgide başarıyı elde eden  Adapazarı Ahmet Akkoç Ortaokulu Müdürü İlyas Kahya bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Mutlusu
Zafer Tokuş
Tokuş Medya Grup

Sakarya’nın tanınmış ve popüler medya patronları arasında bulunan Tokuş Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Tokuş son günlerdeki mutluluğuyla köşemize konuk oldu. Bünyesindeki Medyabar isimli haber sitesi, TV 264 uydu kanalı, Radyo 264 ile şehirdeki gündemi yakından takip eden medya grubun başındaki isim olan Zafer Tokuş, son haftalarda kendisine sıkıntı veren bir iki isimden kurtulmasından dolayı yaşadığı sevinç ve neşeyle bu haftanın en mutlusu oldu. 

Haftanın Köşe Yazarı
Rahmi Çapa
Yeni Sakarya Gazetesi

Sakarya’da özellikle de amatör spor takımlarının yakından tanıdığı bir isim olan Yeni Sakarya Gazetesi Köşe Yazarı Rahmi Çapa bu hafta köşemizin konuğu oldu. Son yazdığı köşesinde Sakaryaspor ile ilgili önemli tespitlerde bulunan ve yaptığı analizlerle adından her zaman söz ettiren usta kalem Rahmi Çapa her zaman olumlu eleştirileriyle bir anlamda spor ve sporcuya verdiği destek, son yazısındaki Sakaryaspor analiziyle bu haftanın en iyisi oldu.

Haftanın Emlakçısı
Mehmet Çakar
Remax Sakarya

Emlak dünyasının sihirbazı olarak adından söz ettiren Remax Sakarya’nın gözde ve popüler ismi olan Mehmet Çakar bu hafta köşemize konuk oldu. Kiralık ve satılık ev ve işyerlerinin yanı sıra emlak danışmanlığını da kaliteli çözümlerle üstlenen Mehmet Çakar, merdiven altı emlakçıların can yaktığı günümüzde en güvenilir, ekonomik, güvenceli ve konforlu çalışmalarıyla bir adım önde bulunuyor. Mesleğini büyük bir titizlik ve disiplinle yürüten Emlak Dünyasının popüler ismi Mehmet Çakar son aylarda gösterdiği performansla bu haftanın en iyisi oldu. 

Haftanın Lezzet Ustası
Mehmet Ballı
Ballı Lokantası Baş Aşçısı

Sakarya’da döner denince akla gelen ilk isimlerden birisidir koca usta Mehmet Ballı. Adapazarı eski İtfaiye Caddesi’nde bulunan işyerinde her gün yaprak döneriyle lezzet tutkunlarından 10 tam puan alan Mehmet Ballı işin sırrının kaliteli malzeme ve işi severek yapmaktan geçtiğini belirtti. Yıllara meydan okuyan koca usta Mehmet Ballı ve ekibini her gün ziyaret eden lezzet tutkunları “Evet, herkes döner yapıyor ama koca ustamız gibi döner yapan Sakarya’da az” derken, kullandığı taze, kaliteli, organik, yöresel malzemelerle farkını ortaya koyan Ballı Lokantası Baş Aşçısı Mehmet Ballı, bu haftanın en iyi lezzet ustası oldu.

Haftanın Yöneticisi
Samet Kanber
Nana Cafe & Restaurant

Şurası bir gerçek ki insanla uğraşmak, yöneticilik yapmak günümüzde hiç ama hiç kolay değil. Ancak bu kolay olmayan işi profesyonelce yapan isimler de yok değil. Ekibiyle birlikte gece gündüz yoğun bir çalışma temposuyla başarılı işlere imza atan Nana Cafe & Restaurant’ın Yöneticisi Samet Kanber bu işi iyi yapanlar arasında bulunuyor. Performansı ve yöneticiliğiyle bu haftanın en iyi olan Nana Cafe & Restaurant Yöneticisi Samet Kanber zirvenin de sahibi oldu. 

Haftanın Çalışkanı
Demet Ersoy
Redbul Student Marketeer Görevlisi

Bu haftanın çalışkanı Redbul Student Marketeer’den Demet Ersoy oldu. Sakarya’nın yanı sıra Marmara Bölgesi’ndeki birçok etkinlikte yer alan genç ve dinamik bir isim olan Demet Aksoy, işini severek yapan Türkiye’nin aydınlık gençleri arasında bulunuyor. Bir yandan eğitimini sürdüren bir yandan çalışan genç isim Demet Ersoy, ailesine yük olmadan genç yaşta ayakları üzerinde durmanın mücadelesini veriyor. Ekip arkadaşlarıyla birlikte Redbul Student Marketeer Görevlisi olarak yoğun çalışma temposuna ayak uyduran Demet Ersoy bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi, mütevaziliği ve tabiî ki işine verdiği önemle bu haftanın en çalışkanı oldu.

Haftanın Pompacısı
Semih Söğütlü

Haftanın enlerini seçtiğimiz Halk54 Panorama’da bu haftanın pompacısı Semih Söğütlü oldu. Uzun yıllardır akaryakıt sektöründe çalışan ve işinin hakkını veren bir çalışan olan Semih Söğütlü, akaryakıt pompacılığının belli riskleri barındırdığını anımsattı. Gece gündüz demeden çalışan ve enerjik performansıyla dikkat çeken Semih Söğütlü, mesleğine olan aşkıyla haftanın en iyi pompacısı oldu. 


BİZ ONLARI UNUTMADIK

Pakize Tuğcu
Sakarya’da “Yetimlerin Annesi” olarak tanınan Sakarya Sosyal Hizmetler Vakfı Başkanı Pakize Tuğcu’yu biz unutmadık. Hayırsever Başkan Pakize Tuğcu’yu bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Fahri Çatallar
Sakarya’nın en eski ve tanınan gazetecilerinden olan Anadolu Haber Ajansı (AHA) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çatallar’ı biz unutmadık. Fahri Çatallar’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Ahmet Barınır
Sakarya’nın en popüler mahallelerinden Adapazarı Tekeler’de uzun yıllar muhtarlık yapan hayırsever isim Tekeler Mahallesi Muhtarı Ahmet Barınır’ı biz unutmadık. Muhtar Ahmet Barınır’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.


HEY GİDİ GÜNLER HEEY

Daha geçen hafta aramızdan ayrılan İçişleri eski Bakanı Hasan Fehmi Güneş, dönemin CHP Sakarya İl Başkanı Osman Nuri Zengin, CHP’nin ağır toplarından Hami Öztopaloğlu ve CHP’den Adapazarı Belediye Başkanı seçilen Ünal Ozan bir seçim sonrası usta objektif Hüseyin Cumalı’nın objektifine böyle yansıdı. Alınan seçim yenilgisiyle birlikte büyük üzüntü yaşayan CHP’li kurmayların bu karesine bakıp da “Heey gidi günler hey, ne günlerdi o günler” dememek mümkün mü!

İşte size ‘heey gidi günler hey ‘dedirten bir fotoğraf karesi daha. Sakarya’nın tanınmış isimlerinden Muzaffer Bosnalı, Nuri Tokyürek, Murat Tokluca, Cevdet Güngör, Ali Fikri Aşık, Hülya Tokuş, Zafer Tokuş, Hüseyin Komite, Yalçın Akaltın, Yusuf Çınal, Nevzat Urhan, Raif Ugan, Burhan Güven Adapazarı Baltürk Otel’de yapılan bir ödül töreninde bir araya geldi. Zamanın en ünlü gazetecileri olan bu ekip yıllar geçtikçe her biri işinde ve mesleğinde önemli bir yere geldi.

Nur içinde yatsın dönemin Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu ile dönemin Orman Bakanı Ersin Taranoğlu bir törende birlikte usta deklanşör Hüseyin Cumalı’ya bu pozu verdi. 17 Ağustos öncesi, anında ve sonrasında Sakarya’ya hizmetleri olan vali Yener Rakıcıoğlu rahmetle anarken, Bakan Ersin Taranoğlu’nun da İnşallah ömrü uzun olur diyoruz. 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde kaybettiğimiz çok değerli eğitimci ve köşe yazarı Yusuf Özkan, bir zamanlar sahada fırtına gibi esen gazeteci Murat Tokluca’ya sertifika veriyor. Gerek eğitim gerekse basın sektörünün unutulmaz ismi olan Yusuf Özkan’ı rahmetle anarken, “Heey gidi günler hey, ne güzel günlerdi o günler” demekten kendimizi alamadık…


NOSTALJİ VAPURU

Sakarya’nın efsane isimlerinden DYP Sakarya Milletvekili Ahmet Neidim’in ağabeyi Tahsin Neidim, Sakarya’nın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan İsmail Günay, yine Sakarya’nın yetiştirdiği tanınmış isim  Ali Yılmaz ve arkadaşları Sakarya esnafını yakından ilgilendiren önemli bir toplantıdalar. Esnafa verilecek olan krediyle ilgili görüşmelerde bulunan Tahsin Neidim, İsmail Günay, Ali Yılmaz’ın  yaptığı bu güzel kareye bakıp maziye dalıp giderken, böylesine önemli bir kareyi Nostalji Vapuru’nun en güzel köşesine astık.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Sakarya’nın sevilen, sayılan isimlerinden dönemin Fazilet Partisi Sakarya İl Başkanı Fahrettin Bay, dönemin ANAP Sakarya İl Başkanı Ahmet Gürsoy, dönemin DSP Sakarya İl Başkanı Bekir Özbahçeli ve kentin ileri gelenleri bir açılışta bir araya gelmişler. Dualarla yapılan bu açılışta çekilen bu kareye özlemle bakarken, Nostalji Vapuru’nun da güzel bir köşesine astık.

Şu kareye bakar mısınız! Dönemin TÜVASAŞ Genel Müdürü Halil Özkan, Sakaryaspor eski Başkanı İbrahim Müftüoğlu, dönenim Özel Adatıp Hastanesi’nden Dr. Atıf Çetin, Sakaryaspor eski Başkanı Aydın Zengin, bir zamanlar Sakarya’nın en büyük ve popüler gazetesi olan Sakarya Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Osman Nuri Bayrak, Av. Mehmet Mangıroğlu, Sakarya İl Genel Meclisi Üyesi Halil Müftüoğlu ve dostları 17 Ağustos Depremi’nde yıkılan Sapanca Vakıf Otel’de bir araya gelmişler. Böylesine güzel insanların yer aldığı bu kareye bakarken ‘ne güzel günlerdi o günler’ dedikten sonra bu kareyi Nostalji Vapuru’nun kaptan köşküne astık.

 
HAFTANIN DUVAR YAZISI

Çekici olabilirsin;
ama ben daha
yolda kalmadım