Haftanın Karizması
Uğur Kobaş

Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan 2020 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizin göğsünü kabartan isimler arasında uluslararası karate hakemi Uğur Kobaş da vardı. Dünya, Avrupa ve Türkiye Merkez Hakem Kurulu üyesi olan Uğur Kobaş, 4 yılda bir düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nın dünya sporunun zirvesi olduğunu belirterek, “Karatenin olimpiyatlara alınmasının ardından en büyük hayalim Tokyo'da görev yapmaktı. WKF kokartına sahip 20 hakemi bulunan Türkiye'nin Olimpiyat Oyunları'nda görev yapan ilk hakemi olmanın sevincini yaşıyorum. Bu başarı sporcusu, antrenörü, hakemi ile karate branşına gönül veren tüm emekçilerin başarısıdır. Ve bu başarıyı Türk hakemliğinin gelişmesinde büyük pay sahibi olan ve geçtiğimiz ay Covid-19 nedeniyle aramızdan ayrılan merhum başkanımız Esat Delihasan'a ithaf ediyorum" dedi. Türkiye kadar Sakarya’nın da böylesine büyük bir organizasyonda göğsünü kabartan Uğur Kobaş elde ettiği bu başarı, efendiliği, spora verdiği önem ve mütevaziliğiyle bu haftanın rakipsiz karizması oldu. 

Haftanın Başkanı
Feridun Canbaz
Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası

Sakarya’nın yükünü çeken şoför esnafının sıkıntı ve sorunlarıyla yakından ilgilenen, esnafın sorunları için taşın altına elini sokan Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Feridun Canbaz, bitmek tükenmek bilmeyen çalışma aşkı, efendiliği, mütevaziliği ve son haftalarda yaptığı esnaf ziyaretleriyle bu haftanın başkanı oldu. 

Haftanın Cesur Yüreği 
Hasan Alişan
SESOB Başkanı

2019 yılında “yaşayan kampüs” adı altındaki projeyi bahane edip yıllarca Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nden kantin işleten 22 esnafın sözleşmesini yenilemeyip, esnafları kapı dışarı eden Sakarya Üniversitesi Senatosu, hız kesmeyip e-ticaret üzerinden kurduğu internet alışveriş sitesiyle Sakarya esnafıyla rekabete girmesine büyük tepki gösteren Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan, “üniversite eğitim yuvasıdır, ticarethane değildir” çıkışı ve üyelerine sahip çıkmasıyla bu haftanın en cesur yüreği oldu. 

Haftanın Siyasetçisi
Yunus Tever
AK Parti Sakarya İl Başkanı

AK Parti Sakarya Aylık İl Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nda ev sahipliği yapan Ak Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever beraberinde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ile birlikte ilçe belediye başkanları ile ilçe teşkilatlarının sorunlarını dinledi. Belediye başkanlarının sıkıntı ve sorunlarıyla yakinen ve eşit mesafeyle ilgilenen Başkan Yunus Tever, son haftalarda sahada gösterdiği çalışma temposuyla da haftanın en başarılı siyasetçisi oldu. 

Haftanın Meclis Üyesi
Haluk Akbay
CHP Adapazarı Meclis Üyesi

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ne sayılı günler kala “Ne yazık ki her an deprem felaketinle yüz yüze olmamıza rağmen gerekli olan çalışmalar önlemler yapılmamıştır. Acilen kenti oluşturan birleşenleri halk, yönetim, STK'lar deprem bilincinde değilse bilinçlendirmek gerekir” çıkışıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı Belediye Meclis Üyesi Haluk Akbay haftanın en duyarlı ve çalışkan meclis üyesi oldu.

Haftanın Muhtarı
Göksel Yüksel
Bahçelievler Mahallesi Muhtarı

Sakarya’nın hareketli ilçelerinden birisi olan Serdivan Bahçelievler Mahallesi’nde yeni seçilmesine rağmen halkla kurduğu diyalogla kısa sürede sevilen ve sayılan bir isim haline gelen Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Göksel Yüksel, pandemi boyunca her gün mahalle sakinlerinin dertleriyle dertlenmesi, bayramlarda ise çocukların mutluluğuna ortak olmasının yanı sıra mahalle sorunlarına karşı olan hassasiyetiyle bu haftanın muhtarı oldu. 

Haftanın Çalışkanı
Ersin Taranoğlu
Orman ve Spor eski Bakanı

Tam 4 kez Sakarya Milletvekilliğinin yanı sıra Orman ve Spor Bakanlığı yapan Ersin Taranoğlu, yeşile, tabiata ve doğaya olan aşkıyla tanınır. Yaz aylarında yaylalardan aşağıya inmeyen ve sürekli orman ve tarımla uğraşan Bakan Taranoğlu, şu sıralar organik ballarını toplamakla meşgul oluyor. Adeta bir arı gibi çalışan ve zindeliğiyle gençlere taş çıkartan Bakan Taranoğlu, performansı ve bitmeyen enerjisiyle haftanın çalışkanı oldu.

Haftanın Babası
Ömer Arslan
İş İnsanı

Yoğun ama çok yoğun bir isimle birlikteyiz. AK Parti Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları’ndan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olmasının yanı sıra SATSO Meclis Üyesi olan iş insanı Ömer Arslan’ın bu yoğunluğuna bir de kendi iş hayatındaki yoğunluk eklenince başını kaşıyacak vakit bulamıyor. Ancak bunca iş ve siyaset yoğunluğuna rağmen ailesi ve çocuklarına olan düşkünlüğüyle tanınan Ömer Arslan, hafta içi çocuklarıyla birlikte yaptığı küçük ve tatlı kaçamakla haftanın çocuklarına en düşkün babası oldu.

Haftanın Güzeli
Sevim Gani

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan Sevim Gani, bir yandan eğitimin çıtasını daha yükseğe çıkarmak için çaba sarf ederken, bir yandan da iş hayatına hızlı bir atılım yapmanın hazırlıklarını yapıyor. Genç, alımlı, enerjik yapısıyla dikkat çeken Sevim Gani ülkeyi sarsan orman yangılarıyla ilgili yaptığı girişimlerle ve yüreğindeki o güzel doğa sevgisiyle bu en güzeli oldu.

Haftanın Esnafı
Arif Ertem
İş İnsanı

Siyaset arenasının bir zamanlar hızlı isimlerinden olan ve bir dönem Kızılay Arifiye İlçe Başkanlığı görevini de yürüten iş insanı Arif Ertem şu sıralar emlak dünyasının önde gelen isimleri arasında yer alıyor. Müşteri memnuniyetine büyük önem veren ve ‘müşteri her zaman haklıdır’ anlayışını prensip haline getiren Arif Ertem, mesleğine olan aşkı ve hassasiyetiyle bu hafta zirvenin sahibi oldu. 

Haftanın İş İnsanı
Hakkı Tank
Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı İşletmecisi

Yeşilin her tonu, müthiş bir göl, temiz hava, sessiz ve dingin bir ortam, yaban hayata yaptığı ev sahipliğiyle son yılların en popüler dinlenme alanları arasında bulunan Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Her geçen gün bir çok yeniliğin eklendiği parkın işletmeciliğini yapan iş insanı Hakkı Tank, vatandaşa sunduğu hizmet kalitesi, temizliğe verdiği önem, yaptığı yeni yatırımlarla haftanın en müteşebbis iş insanı oldu.   

Haftanın Bankacısı
Miraç Göktuna Kahveci
Garanti BBVA

Baş döndüren hızla gelişen bankacılık sektöründe her geçen gün müşteri memnuniyeti ön plana çıkarken, Türkiye’nin köklü ve güvenilir bankalarından Garanti BBVA Serdivan Şubesi’nde müşteri danışmanı olarak görev yapan Miraç Göktuna Kahveci, müşteri memnuniyetine gösterdiği hassasiyet, sıkı çalışma temposu ve bankacılık sektöründe büyük öneme sahip olan karşılıklı “güvene” verdiği büyük önemle bu haftanın bankacısı oldu. 

Haftanın Bilgesi 
Opr. Dr. Cevdet İzmirli
KBB Uzmanı

Tıp dünyasının yanı sıra kentin tanınmış ve saygın isimleri arasında bulunan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin efsane eski başhekimlerinden Özel MEDAR Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) doktorlarından Opr. DR. Cevdet İzmirli mesleki önderliğinin yanı sıra çevresinde görüşleri, düşünceleri ve verdiği kararlar her zaman kabul görür. Geçtiğimiz günlerde kendisiyle istişare eden bir topluluğun sorun ve sıkıntıları dinleyen, onlara ağabeylik yaparak yol gösteren ve hayat tecrübeleriyle gençlere yol göstererek sıkıntılarına deva olan Opr. Dr. Cevdet İzmirli, her zaman olduğu gibi gösterdiği ışıkla haftanın en bilgesi oldu. 

Haftanın Doktoru
Cengiz Karacaer
Doç. Dr. doktor

Tıp dünyasının genç ve parlayan isimlerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü’nde İç Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Cengiz Karacaer pandemi boyunca bütün sağlık kahramanları gibi canla başla hizmet etti. Halen görev aşkıyla hastalarının sağlıklarına kavuşması için çalışan Doç. Dr. Cengiz Karacaer, mesai gözetmeden 7/24 yaptığı çalışmalarla hastanın doktoru oldu. 

Haftanın Gezgini
Nurseli Uzun
Psikolog

Eşi ve çocuğuyla birlikte bu sıralar tatil üstüne tatile çıkan, güneşin batışını her akşam başka bir tatil yöresinde seyir eden, deniz ve kumun tadını doyasıya çıkaran Halk54.com köşe yazarı psikolog Nurseli Uzun, Ege ve Akdeniz kıyılarının harika koylarında yaptığı tatillerle bu haftanın rakipsiz gezgini oldu. 

Haftanın Ekonomisti
Zeki Büyükakalın
İş İnsanı

Malum, halk arasında sarı kız denen altın fiyatları bir iniyor bir çıkıyor. Dolar ile Euro’da aynı şekilde ne yapacağı belli olmayan ana yatarım araçları arasında bulunuyor. Borsa ise işi bilmeyen bir yatırımcı için timsahla dolu bir nehir yatağı gibi kurbanlarını bekliyor. Eğer işi bilmeden borsaya yatırım yaparsanız girdiğiniz o nehirde timsahlara yem olursunuz. İşte böylesine değişken yatırım araçları arasında hangisine ne zaman yatırım yapılacağını iyi bilen ve yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren iş insanı Zeki Büyükakalın bu haftanın en tecrübeli ekonomisti oldu.

Haftanın Babayiğidi
Yaşar Faruk Balkaya
SASKİ Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Daire Başkanı

Bu kentte bazı isimler var. Yer, ortam, mevzu ne olursa olsun hiç değişmez. Onlar hep ama hep dik durur. İşte o isimlerden birisi olan SASKİ Koruma ve Güvenlik Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Faruk Balkaya, her zaman olduğu gibi son aylarda bazılarının söylentilerine inat inandığı isimlerin yanında dik duruşuyla bu haftanın en babayiğidi oldu. 

Haftanın Ağabeyi
Fuat Öztopaloğlu
İş insanı

Şöyle etrafınıza bir bakın. Son yıllarda bazı ağabeyler olmuş kurabiye iken Sakarya’nın sözü ve özü bir ismi olan iş insanı Fuat Öztopaloğlu gibi kaç ağabey kaldı! Kardeşlerine her zaman sahip çıkan, onlara her ortamda kol kanat geren Fuat Öztopaloğlu, geçtiğimiz günlerde kardeşleri için verdiği müthiş davetle bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Mutlusu 
Aylin Karakuzu

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin İletişim ve Tasarım bölümü öğrencisi olan ve Adayorum internet haber sitesinde stajını tamamlayan Aylin Karakuzu bölüm ve fakülte birincisi oldu. Aynı zamanda Sakarya Üniversitesi'nin bütün bölümleri arasında üçüncü olan genç iletişimci Aylin Karakuzu yaşadığı bu sevinçle haftanın en mutlusu oldu. 

Haftanın Köşe Yazarı
Mustafa Aydın
Yeni Sakarya Gazetesi

Bir yandan seller, bir yandan orman yangınları derken, 17 Ağustos 1999 yılında yaşadığımız Marmara Depremi’nin yıl dönümü de içimizde dinmeyen acılarla geldi, çattı. Böylesine bir ortamda afetlere her zaman hazır olmamız gerektiğinin bilincini ve psikolojisini okuyucuya en iyi şekilde aktaran Yeni Sakarya Gazetesi Köşe Yazarı Mustafa Aydın son yazdığı “Afetlerde Toplum Psikolojisi” yazısındaki akıcı üslup, toplumun bilinçlendirilmesindeki hassasiyet ve psikolojiyi en iyi şekilde anlatımıyla haftanın köşe yazarı oldu.

Haftanın Uzmanı
Ebru Kaçar 
Kalite Güvence Uzmanı

Dünya eskisi gibi değil. Eskiden akıllara gelmeyen bir çok meslek günümüzde popüler olurken, bir zamanların en popüler meslekleri ise gelişen teknolojiyle yok olmaya yüz tuttu. Baş döndüren bir hızla gelişen dünyamızda son yılların popüler ve önemli meslekleri arasına giren “kalite güvence” sektöründe adından övgüyle söz ettiren Ebru Kaçar, son aylarda işindeki başarılı çıkışı ve çalışkanlığıyla bu haftanın en iyi kalite güvence uzmanı oldu. 


BİZ ONLARI UNUTMADIK

Canan Çakarel
DYP Sakarya eski Kadın Kolları Başkanı

Gönlü güzel, kendi güzel, herkese faydası olan bir insandı. Sakarya için dertlenen, fakirle fakir, zenginle zengin olan, Doğru Yol Partisi (DYP) ile adı artık bütünleşmiş Canan Çakarel’i biz unutmadık. Canan ablamızı bir kez daha rahmetle anarken ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz.

Selçuk Gedikli
Avukat

Adam gibi adamdı. Siyaseti de adam gibi yapardı. Sakarya ve partisi için yıllarını veren CHP eski Sakarya İl Başkanı Av. Selçuk Gedikli’yi biz hiç unutmadık. Başkan Gedikli’yi bir kez daha rahmetle anarken ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz.

Engin Pekşen
İş İnsanı

Sakarya’nın yerli ve köklü ailelerinden olan Pekşenler ailesinin efendi, dürüst, çalışkan ve Sakarya aşığı bir üyesi olan iş insanı Engin Pekşen’i biz unutmadık. Fakir babası olan Engin Pekşen’i bir kez daha rahmetle anarken ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz.

Orhan Polatlı
Gazeteci

Sakarya basınına yıllarını vermiş deneyimli bir gazeteciydi. İstanbul medyasının uzun yıllar Sakarya temsilciliğini de yapan gazeteci Orhan Polatlı’yı biz unutmadık. Orhan ağabeyi bir kez daha rahmetle anarken ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz.


HEEY GİDİ GÜNLER HEY

ANAP Genel Başkanı Nesrin Nas seçim çalışmalarına katılmak için Sakarya’ya geldi. Sahada partililerle birlikte sıkı bir çalışma yapan genel başkan Nas, il binasına geldiği sırada ANAP Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Fahri Şen’i “Ye başkanım ye, sen bize lazımsın” diyerek besledi. Günümüzde Sakarya Seyyar Giyim Eşyası Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe’nin yakın markaj izlediği o günlere bakıp da “heey gidi günler hey” dememek mümkün mü!

İşte size ‘heey gidi günler hey’ dedirtecek bir kare fotoğraf daha. Dönemin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aziz Duran, dönemin AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci ve dönemin AK Parti Konya Milletvekili  ve Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami Güçlü önemli bir toplantıdalar. Dönemin AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar’ın hemen yanında oturan Bakan Güçlü’nün kulağına eğilen Milletvekili Cebeci ortamla ilgili bir şeyler fısıldarken, rahmetli Duran’da ikisine kulak veriyor. Bir zamanların en popüler siyasileri olan bu üçlüye bakıp da şimdi ‘heey gidi günler hey’ dememek mümkün mü!

Mazide kalan bu fotoğraf ne zaman ve nerede çekildiğini inanın biz de hatırlamıyoruz. Ancak fotoğrafa şöyle bir baktık. AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ile dönemin AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar’ın düşünceli yüz ifadelerinden ortamda sıkıntılı bir durum var. Dediğimiz gibi ne zaman ve nerede çekildiğini bilmediğimiz bu kareye bugün bakıp biz “heey gidi günler hey” diyoruz. Siz bu kareye bakıp da bize katılır mısınız! İşte biz onu bilemeyiz.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya İl teşkilatında "Çarşı grubu" bilmeyen yoktur. Günümüzde halen AK Parti Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu İl başkan Yardımcısı Ömer Arslan’ın Adapazarı Bankalar Caddesi’nde bulunan işyerinde bir araya gelen çarşı grubu seçim öncesi önemli çalışmalara imza atarlar. Yine bir seçim öncesi Ömer Arslan, Raşit Ahmet Doğan, Metin Kurtuluş, İsmail Parlık, muhtar Necdet Kabasakal, Muhtar Kemal Babalı, Hakan Arslan, Ersin Kılıç bir araya gelmişler. AK Parti Sakarya İl Başkanlığı’nı uzun yıllar başarıyla yürüten ve anjiyo olan şehrin ünlü zenginlerden Ahmet Raşit Doğan’a ‘geçmiş olsun’ diyen grup daha sonra İş insanı Ömer Arslan’ın verdiği yemekte siyaset konuştu. Şimdi mazide kalan bu kareye bakıp da ‘heey gidi günler hey’ nasıl demezsiniz!

Fotoğrafa bak fotoğrafa. Kimler yok ki! Seçim bitmiş. AK Parti sandıkları patlatmış. AK Parti Sakarya’da tulum çıkartmış. Şaban Dişli, Erol Aslan Cebeci, Süleyman Gündüz, Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün ve Recep Yıldırım AK Parti Sakarya milletvekili seçilmiş. Herkes mutlu, herkesin yüzü gülüyor. Günümüzde Ayhan Sefer Üstün’ün parti değiştirdiği, Şaban Dişli’nin büyükelçi olduğu, Recep Yıldırım, Süleyman Gündüz, Erol Aslan Cebeci, Hasan Ali Çelik ise aktif siyaseti bıraktığı, daha doğrusu emekli olduğu bu kareye bakıp da siz ne dersiniz bilmeyiz ama biz ‘heey gidi günler hey’ diyoruz.


NOSTALJİ VAPURU

Sakarya Radyo Televizyon (SRT) ekranlarında her hafta Perşembe günleri ekrana gelen " Sakarya Ses Star " yoğun istek üzerine 2ncisi sahne aldı. Sakarya Ses Star 2 isimli yarışma program yapımcılığını Ercan Seyhan yaparken, program sunuculuğunu ise magazin muhabiri İsmail Aydın üstlendi. 16 finalistin kıyasıya mücadele verdikleri yarışma programının jüri üyelerini Feridun Özdemir, Star TV’nin Pop Star 3. Umut, Merve Sezer ve Serap Altın yaptı.  Dönemin Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan, ünlü iş insanı Halit Evin, dönemin Erzurumlular Dernek Başkanı Mükerrem Koç ‘ın da bulunduğu yarışma programı mazide kalırken, bizim Nostalji Vapuru’nun da bir köşesinde fotoğrafı halen asılı bulunuyor.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında Adapazarı Adnan Menderes Caddesi üzerinde açılan Fasıl restoranda her gece birbirinden güzel ve renkli geceler düzenleniyor. İşte o gecelerin birinde Udi Hayri Duman’ın misafiri olan sesiyle gönüllerde taht kurmuş bir isim Zeki Gündüz sahne aldı. Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Zeki Gündüz ile udi Hayri Duman kendilerini dinleyenlere unutamayacakları bir gece geçirtirken, o günlerden kalan bu kare halen Nostalji Vapuru’nun en gözde köşesinde asılı bulunuyor.

Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde eskiden haftanın belli günlerinde kemençe eşliğinde horon tepilirdi. İşte o renkli gecelerden birinde dönemin Başkan Prof. Dr. Fehmi Çelebi ev sahipliğinde Karadenizliler felekten bir gece çalıyor. Kemençe eşliğinde herkes horon teperken dönemin başkanı Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Erenler Belediyesi Meclis Üyesi rahmetli Ali Çiftçi, bir zamanlar siyasetin önemli isimlerinden İhsan Çelik mest olmuş halde kemençe sesini dinliyor. Günümüzde Nostalji Vapuru’nda asılı bu kareyi biz halen saklarken, bir yandan da ‘ne günlerdi ama’ demekten kendimizi alamıyoruz.

Nostalji Vapuru’nda Sakarya medyasından bir kare koyalım dedik. Gazeteciler Cevdet Güngör, Hüseyin Cumalı, Nurettin Eryılmaz, Müjdat Çetin, Hüseyin Doğru, Kemal Keklik, İbrahim Çorbacı, Şener Sak, Fuat Koçer, Murat Solmaz, Kadri Yıldırım’dan oluşan meslektaşlar 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde hasar gören ve ardından kontrollü bir şekilde yıkılan Sakarya Valiliği yerine yapılan Prefabrik Valilik önünde bir araya gelmiş. İşte o günlerde çok çalışan gazeteciler ‘bir anımız olsun’ diyerek çektirdiği bu kareyi biz yıllar önce Nostalji Vapuru’na astık. 


HAFTANIN DUVAR YAZISI

Sevdikte ne oldu
Tekel zengin oldu