Haftanın Yorgunu
Çetin Oktay Kaldırım
Sakarya Valisi 

Şiddetli sağanak yağışla birlikte önce Kocaali İlçesi’nde saatlerce sel bölgesinde çalışan, devam eden yağışla birlikte bu kez Akyazı İlçesi’nde yaşanan sel bölgesine giden ve burada da ara vermeksizin ekiplerin başında duran, bütün bunlar yaşanırken Sakarya Nehri’nde kaybolan ve ardından cansız bedenine ulaşılan Emirhan Henden için Karasu Adatepe bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyen, yaşanan bu felaketlerde hayatını kaybeden iki kişinin cenaze törenine katılan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bir hafta boyunca gece-gündüz çalışmasıyla bu haftanın en yorgunu oldu. 

Haftanın Karizması 
Kenan Sofuoğlu
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport Şampiyonu

Dilek olay bir değil, iki değil, üç değil, dört değil. Tam 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu oldu. Bitti mi! Bitmedi. Şanlı Türk Bayrağı’nı dünyada sayısız kere dalgalandırdı. Bitti mi! Yine bitmedi. Halen Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanlığını yapıyor ve Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu gibi yeni şampiyonları Türkiye’ye kazandırdı. Şampiyonlar şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun yetiştirdiği şampiyonlar kazandığı birinciliklerle şanlı Türk Bayrağı’nı dünyada dalgalandırıyor. Siyasete ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ricasıyla giren ve ‘ben bu işi pek beceremedim’ diyecek kadar da adam olan AK Parti Sakarya Milletvekili, Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı ve 5 kez Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu adamlığı, efendiliği ve her zaman ‘Dik’ duruşuyla haftanın karizması oldu. 

Haftanın Başkanı
İsmail Karakullukçu
Arifiye Belediye Başkanı

AK Parti’nin görev yapan ve halen görevde bulunan en sevilen başkanlarından birisi olan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, yıllarca ilçesine hizmet getirmek için 7/24 çalıştı. Mütevaziliği, efendiliği, cana yakınlığı, basın dostu olmasının yanı sıra ilçe halkının dertleriyle dertlen Başkan İsmail Karakullukçu sonuna geldiği ve açılış için gün sayan Gölya Tabiat Parkı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı duble yola katkıyla bu haftanın en başarılı başkanı oldu. 

Haftanın İyilik Meleği
Büşra Duygu Değirmenci Alptekin
Sapanca Belediyesi Meclis Üyesi

Sosyal ve kültürel anlamda kentte bir çok organizasyon içinde bulunan Sapanca Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Büşra Duygu Değirmenci Alptekin, son haftalarda engellilere yönelik yaptığı girişimler, engellilere dokunuşu ve şehirde kadınlarla ilgili yaptığı girişimlerle bu haftanın iyilik meleği oldu.

Haftanın Adayı
Müjdat Çetin
Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Sakarya Gazeteciler Birliği’nin önümüzdeki 13 Temmuz günü yapacağı genel kurulu öncesi başkan adaylığı için kolları sıvadığı kulislere bomba gibi düşen Sakarya Yenigün Gazetesi’nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü ve  Sakarya Gazeteciler Birliği Başkan Vekili Müjdat Çetin mevcut başkan Zeki Aydıntepe’ye rağmen gösterdiği cesaret ve yüreklilikle haftanın adayı oldu. 

Haftanın Siyasetçisi
Ender Serbes
Serbest Siyasetçi

AK Parti’de girdiği siyaset arenasında Sakarya Milletvekili adayı olan, daha sonra Gelecek Partisi’ne geçerek adından sürekli söz ettiren, burada yaptığı çalışmalarla Gelecek Partisi Sakarya İl Başkanı seçilen Ender Serbes, bir süre sonra partisiyle yaşadığı sorunlarla siyasi hayatına ‘serbest siyasetçi’ olarak devam etme kararı aldı. Halen bir çok siyasi parti il başkanı ayda bir kez bile açıklama yapmadığı günümüzde Sakarya’nın sorunlarıyla ilgili yaptığı çıkışlarla gündemi yakından takip eden Ender Serbes, sergilediği dik duruşu ve çalışkanlığıyla haftanın siyasetçisi oldu. 

Haftanın Muhtarı
Avni Akbaltaoğlu
Kocaali Alandere Mahalle Muhtarı

Kocaali İlçesi’ni vuran şiddetli sağanak yağışla birlikte bölgede 80 dolayında vatandaş evlerinde mahsur kalırken, çok sayıda büyük ve küçük baş hayvanda kurtarılmayı bekledi. Bölgeye hareket eden AFAD başta olmak üzere  bir çok arama kurtarma ekibini beklemeden mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için suya giren Kocaali Alandere Mahalle Muhtarı Avni Akbaltaoğlu, kurtardığı vatandaşlar kadar bölge halkının da büyük takdirini topladı. Suyun içinde aralıksız çalışan Muhtar Avni Akbaltaoğlu gösterdiği üstün gayret ve azimle haftanın muhtarı oldu. 

Haftanın İdealisti
Arzu Çakır
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı

Yeşilay ve Yeşilay’a gönül veren binlerce isimsiz kahraman gibi hayatını insanlara iyilik yapmak ve bir insana nefes olmaya adayan Arzu Çakır, kurucu başkan olarak 2 dönem Şube Başkanlığı yapan Fatih Kıcır’ın Yeşilay Bölge Koordinatörlüğü görevine atanmasıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı oldu. Ekibiyle birlikte işe hızlı başlayan Arzu Çakır, hayata geçirmek istediği projeleriyle haftanın idealisti oldu.  

Haftanın Sağlıkçısı
Op. Dr. Kubilay Elhan
Toyota-Sa Acil Yardım Hastanesi Başhekim Yardımcısı 

Pandemi, sağlık çalışanlarının ne kadar kutsal bir meslek icra ettikleri bir kez daha gözler önüne serildi. Bir kez daha gördük ki sağlık çalışanları olmaz ise bu dünyada insanoğlu ölümle yaşam arasındaki mücadelesinde çaresiz kalıyor. İnsanlığa büyük hizmeti olan sağlık çalışanları arasında isimsiz kahramanlardan birisi olan, arkadaşlarıyla birlikte gece-gündüz demeden 7/24 çalışan Toyota-Sa Acil Yardım Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Kubilay Elhan, pandemiyle birlikte ortaya koyduğu müthiş temposu, kalp damar cerrahisindeki başarılı tedavileri, hasta ve hasta haklarına olan saygısı ve adamlığıyla bu haftanın sağlıkçısı oldu. 

Haftanın Çalışkanı
Fatih Çelikel
Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı

Gençlik ve Spor İl Sakarya İl Müdürü iken Adapazarı Belediye Başkan Yardımcılığı’na geçen Fatih Çelikel hiç şüphesiz ki efendiliği ve mütevaziliğiyle her ortamda adından söz ettiriyor. Aynı zamanda Başkan Mutlu Işıksu’yun A takımında bulunan bu genç ve başarılı ismi aslında biz haftanın enleri köşesine “haftanın en mütevazisi” olarak düşündük. Ancak Adapazarı Belediyesi’nin  “Adapazarı’nı seviyoruz” sloganının hakkını 7/24 sahalarda görev yaparak veren Fatih Çelikel’i biz bu hafta çalışma aşkı, performansı ve bitmek bilmeyen enerjiyle haftanın en çalışkanı seçtik. 

Haftanın Köşe Yazarı
Nuri Bahadır
Sakarya Yenigün Gazetesi Köşe Yazarı

Genç yaşta atıldığı siyasetle ANAP döneminde adından söz ettiren Nuri Bahadır, Sakarya medyasında köşe yazılarıyla dikkat çekti. Halen Sakarya Yenigün Gazetesi’nde dikkatlerden kaçan ilin sıkıntı ve sorunlarını kamuoyuyla paylaşan ve yazdığı köşe yazılarıyla Sakarya’ya hizmet eden Nuri Bahadır, son zamanlarda ilin kalkınması için kaleme aldığı yazılarıyla haftanın köşe yazarı oldu. 

Haftanın Müteşebbisi 
Adem Sümer
Adem Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Üyesi

Genç yaşta babasının yanında ticarete atılan ve kısa sürede yaptığı atılımlarla Sakarya’nın yanı sıra Türkiye’de önemli yatırımlar yapan Adem Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Sümer efendiliği, çalışkanlığı, işindeki başarısı ve son aylarda Akdeniz ile Ege bölgesindeki yatırımlarıyla haftanın genç müteşebbisi oldu. 

Haftanın Güzeli
Elif Ertaş

Sakarya basınında uzun süre görev alan, basın sektörüne ara verdikten sonra ailesiyle birlikte düğün, nişan, cemiyet gibi organizasyonlarda görüntü editörlüğü yapan Elif Ertaş, düzgün yüz hatları, giydiğini kendisine yakıştırması, sade makyajı ve alımıyla bu haftanın en güzeli oldu. 

Haftanın Meclis Üyesi
Recep Yeşil Memişoğlu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi

İş dünyasının yorucu temposuna aldırış etmeden Sakarya’ya gelecek hizmetler için taşın altına elini sokan, üzerindeki mesuliyetin bilinciyle çalışan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi’nin dinamik ve çalışkan meclis üyelerinden Recep Yeşil Memişoğlu, son haftalarda yükselişiyle haftanın en verimli meclis üyesi oldu.   

Haftanın Esnafı
Tülin Öztürk
Komagene Sakarya Caddesi Şube İşletmecisi

Çiğ Köfte denince Türkiye’de ilk akla gelen başarılı firmalardan Komagene Çiğ Köfte’nin Türk Kadınlar Birliği Sakarya Yönetim Kurulu Üyesi ve Adapazarı Sakarya Caddesi Şubesi’ni işleten Tülin Öztürk işindeki titizlik, elindeki lezzet, işyerindeki temizlik ve hijyen, işyerine gelen müşterilerine gösterdiği hassasiyet, kadın işletmeci olmak isteyen ev hanımlarına rol model olacak kadar başarılı çalışmalarıyla bu haftanın rakipsiz esnafı oldu. 

Haftanın Yakışıklısı
Atakan Erebilir
Öğrenci

Bir yandan üniversite okuyan, diğer yandan sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alan Atakan Erebilir, akşamları ise düzenli spor yapıyor. Yöresel ve organik gıdalarla kendine bakan Erebilir, düzgün yüz hatları ve fiziğinin yanı sıra karizmatik tavırlarıyla bu haftanın yakışıklısı oldu. 

Haftanın Gizli Kahramanı
Sevinç Hudutçu
Gelecek Partisi Sakarya İl Kurucu Üyesi

Gelecek Partisi Gençlik Politikaları Başkanı Mustafa Gözel, Genel Başkan Danışmanı Kemal Şişman’ın Sakarya programı sırasında gerek parti içi, gerekse ise basınla kurulan iletişimde, programın akıcı bir şekilde seyir etmesinde ve gün boyu süren çalışmaların basına yansıtılmasında hayli başarılı çalışmaya imza atan Gelecek Partisi Sakarya İl Kurucu Üyesi Yüksek Gıda Mühendisi Sevinç Hudutçu temposu, pozitif enerjisi ve mütevazi yapısıyla haftanın gizli kahramanı oldu.

Haftanın Ağası
İsmail Ateş
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Ekonomi dünyasının tanınmış isimlerinden Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İsmail Ateş, mesleğindeki başarıları kadar çevresine karşı cömertliği ve bonkörlüğüyle de adından bu kentte söz ettiriyor. Pandemi nedeniyle bir süredir yakın çevresinde uzak duran İsmail Ateş, geçtiğimiz günlerde kesenin ağzını açtı ve Sapanca Gölü kıyısında uzun süre bu kentte konuşulacak bir ziyafete imza attı. Kırmızı etten yapılan lokumlar, Gaziantep’den gelen özel tatlılarla donanan masalarda dostlarına ‘benim sağlığımda yiyin’ diyerek ikramlarda bulunan İsmail Ateş, bu haftanın ağası oldu.

Haftanın Zabıtası
Mehmet Kaplan
Zabıta

Ekip halinde yaptığımız beyin fırtınası ve araştırmalarda haftanın zabıtası için ön plana çıkan adaylar arasında iş aşkıyla teşkilatın gözbebeklerinden Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda görevli Mehmet Kaplan bir adım öne çıktı. İşini sevdiği kadar çalışma azmiyle de tanınan Mehmet Kaplan gösterdiği performansla haftanın en iyisi oldu.

Haftanın Çifti
Fatma & Şener Sak

Her ikisi de uzun yıllardır basın sektöründe bulunan Fatma Onay Sak ile Şener Sak çiftinin yaşadığı mutluluğu bilmeyen yok. T54.com haber sitesinde editör olarak görev yapan Şener Sak, işlerinden fırsat buldukça çok sevdiği eşiyle birlikte yaptığı gezintiler sırasında objektiflere o mutluluğu yansıtmayı ihmal etmez. İşte size o mutlu anlardan birisinin karesini yayınlıyor. Sak çifti yine çok ama çok mutlu bir günü çekilen bu kareyle ölümsüzleştirirken, biz de onları haftanın en mutlu çifti seçtik. 

----------

BİZ ONLARI UNUTMADIK

Aykut Yiğit
Futbolcu

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor’un Menejeri Aykut Yiğit’i biz unutmadık. Efendiliği, futbolu, adamlığı, cana yakınlığıyla spor camiasının kralı olarak anılan Aykut Yiğit’e bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

Fevzi Erginoğlu
Malzemeci

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor’un malzemecisi Fevzi Erginoğlu’nu da unutmadık. Sakaryaspor camiasının en sevilen simalarından biri olan malzemeci Fevzi Erginoğlu’na da Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

Selami Uludağ
Şoför

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor Otobüsünün kaptanı Selami Uludağ’ı da biz unutmadık. Yıllarca Sakaryaspor’u taşıyan otobüsün kaptanlığını yapan cana yakın, efendi ve sevilen bir isim olan şoför Selami Uludağ’a bir kez daha Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

Fethi Güntekin
Yönetici

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor Yöneticisi Fethi Güntekin kazadan bir süre sonra hastanede hayatını kaybetti. Sakaryaspor’a gönül veren isimlerden birisi olan yönetici Fethi Güntekin’i de Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

Fırat Özdil
Futbolcu

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor futbolcusu Fırat Özdil’i de biz unutmadık. Genç, dinamik ve iyi futboluyla göz dolduran futbolcu Fırat Özdil’e de Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

Cüneyt Çukur
Masör 

7 Eylül 2002'de tarihinde Sivas deplasmanına giderken Yozgat’ta kaza yapan Sakaryaspor otobüsünde yaşamını yitiren 6 canımızdan biri olan Sakaryaspor masörü Cüneyt Çakır’ı biz unutmadık. Sakaryaspor camiasının çok sevdiği isimmlerden biri olan masör Cüneyt Çukur’a Allah’tan rahmet dilerken, mekanı cennet olsun diyoruz... 

------------

NOSTALJİ VAPURU

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi diğer kimin için ne ifade eder bilmeyiz. Ama konu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ise Sakarya için bir milattır. Bu milat gözyaşı, yıkılış, acı anılarla bir ilin tarihine geçen bir milattır. İşte o acı ve gözyaşı gecesi kapımızı çalmadan, Sakarya enkaz altında kalmadan önce 1990’lı yıllarda çekilen bir kareyle bugün Nostalji Vapuru’ndayız.

ANAP eski İl Başkanı Ahmet Gürsoy, Adapazarı eski Belediye Başkanı Erkal Etçioğlu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, bugün adı SATSO o gün ATSO olan Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Erol Hacıeyüpoğlu ve ANAP’ın önde gelen isimlerinden Yaşar Tercan bir davetle bir araya geldi. Biraz ekonomi, biraz siyaset, biraz güncel konularla 
yapılan neşe içindeki o sohbet Hüseyin Cumalı’nın objektifine böyle yansıdı. O günlerden günümüze kadar gelen ve Nostalji Vapuru’nun bugün güvertesine astığımız bu kareyi o güzel günlerin ansıyla birlikte yayınlıyoruz.

Şu kareye bakır mısınız! Bu zamanlarda pek görmeye alışık olmadığımız, hatta hepimizin hasretle hayal ettiği, hatta ve hatta “olması gereken bu” dediğimiz bir fotoğraf karesiyle birlikteyiz. Sakarya siyasetine yön veren isimlerin buluştuğu bir günden kalan bu karede DYP ve CHP Kadın kolları başkanları, yönetimleri ve her iki partinin önde gelen isimleri bir araya gelmiş.

Sakarya partiler üstüdür anlayışıyla bir araya gelen CHP ve DYP kadın kolları Sakarya’nın ileri gitmesi., kalkınması, şehirde yaşanan kadınların sorunlarıyla ilgili el birliğiyle ne yapılması gerektiğini konuşuyorlar. Zaten 1990’lı yollarda zaman, zaman siyasi partilerin kadın bir araya gelir ve “Sakarya için ne yapabiliriz” diye beyin fırtınası yapardı. Bugün Nostalji Varupu’nun kaptan köşkünü süsleyen bu nadide fotoğraf aslında olması gerekeni özetleyen çok önemli bir karedir.

-------------

HEY GİDİ GÜNLER HEEY

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi öncesinde günümüzün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi o günün Sakarya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cevdet İzmirli ve ekibi hastanenin daha modern, daha hijyen, daha kaliteli ve daha verimli hizmet vermesi için “devlet-millet işbirliği” sloganlıyla bir çalışma başlattı. Sakarya’da efsane başhekim olarak da adlandırılan Başhekim Op. Dr. Cevdet İzmirli şehrin önemli isimlerini tek, tek gezerek önce öğlen yemeği ısmarlayıp, ardından hastaneye katkıda bulunmalarını rica ediyordu. 

Tarihi Uzunçarşı’nın ünlü kuyumcusu Platin’in sahibi Ahmet Uzak ile kardeşi Fadıl Uzak’ı ziyaret eden hastanenin A takımı önce öğlen yemeklerini ısmarladı. Ardından ise Uzak ailesinden hastaneye yüklü miktarda yardım aldı. Günümüzde bir çok başhekimin yapamadığını yapan Op. Dr. Cevdet İzmirli, rahmetli olan iş insanı Ahmet Uzak, kardeşi iş insanı Fadıl Uzak ve o günlerde hastaneye yardım eden bütün hayırseverleri bir kez daha minnetle anarken, bu kareye bakıp Heey gidi günler hey diyoruz…

Bir zamanların unutulmaz Sakarya Valilerinden Gökhan Aydıner ve ekibi bir ziyaret öncesinde şu anda 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olan ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında gördüğü hasarla birlikte yıkılan Sakarya Valiliği önünde gazeteci Hüseyin Cumalı’ya hatıra pozu verdi. Dönemin Sakarya İl Emniyet Müdürü olan rahmetli Eriş Kızıldağ, Vali Yardımcısı Celal Dinçer, Avni Elyorgunu, Mehmet Özden bu kentte anıları, güzel anıları olan vali yardımcıları olarak akıllarda kaldı. Sakarya basını tarafından da oldukça sevilen bir isim olan Vali Gökhan Aydıner ve ekibinin bu karesini görüp de ‘heey gidi günler hey’ dememek mümkün mü!

Dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 1998 yılında Fazilet Partisi İl Başkanı Hasan Ali Çelik ile Belediye Akyazı Başkanı Recep Yıldırım' ı partide ziyaret etti. O günlerde hayli popüler olan Adapazarı Şeker Fabrikası’ndan başlayan sohbet şehrin ekonomisiyle devam etti. Zamanın Adapazarı Belediye Başkanı rahmetli Aziz Duran’ı da ziyaret eden Bakan Coşkun ardından ilimizden ayrıldı.

O gün çekilen bu kare sonrasında Hasan Ali Çelik ile Recep Yıldırım AK Parti kurulunca Fazilet Partisi’nden AK Parti’ye geçti. Genel seçimlerde Sakarya Milletvekili olan Çelik ile Yıldırım uzun yıllar AK Parti kanadında siyaset yaptı. Halen AK Partili olan Hasan Ali Çelik ile Recep Yıldırım Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın geçen yaptığı ziyaret ve toplu açılış törenlerinde de boy gösterdi. İşte o günlerde çekilen bu kare bizim bugün önümüze çıkınca ‘heey gidi günler hey’ demekten kendimizi alamadık…

--------------------

HAFTANIN DUVAR YAZISI

Işıkları kapattık;
Karanlıktayız…
Bizi bulmak isteyen
Kendini yaksın
Ortam aydınlasın…