Haftanın Karizması
Fatih Kaya
Sakarya İl Emniyet Müdürü

Bir hafta içinde baş döndüren bir trafik yaşandığı Sakarya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, milletvekillerinin gün boyu süren programları, CHP Grup Başkanvekili ile birlikte 37 CHP Milletvekili’nin 2 gün boyunca 16 ilçedeki programları, DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan’ın canlı yayında dahil olmak üzere 2 günlük Sakarya programı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın canlı yayında olmak üzere Sakarya programı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Sakarya programını ekibiyle birlikte tereğaydan kıl çeker gibi sorunsuz ve başarılı bir şekilde yöneten Sakarya İl  Emniyet Müdürü Fatih Kaya haftanın rakipsiz Karizması oldu.

Haftanın Başkanı
Oktay Koray Özten
Söğütlü Belediye Başkanı

Eğitim camiasındaki başarılarıyla adından halen söz ettiren Söğütlü Belediye Başkanı Oktay Koray Özten, ilçe halkıyla kurduğu sıcak diyalogla gönüllerde taht kurdu. Ekibiyle birlikte ilçesine hizmet getirebilmek için gecesini gündüzüne katan çalışkan ve mütevazi başkan Özten son haftalardaki hizmetleriyle haftanın başkanı oldu.

Haftanın Cesur Yüreği
Azize Çeroğlu
CHP Kadın Kolları İl Başkanı

Bir tek kadına değil. Şiddetin ve haksızlığın her türlüsüne her zaman demokratik tepkisini koyan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Azize Çeroğlu, son zamanlarda kadın hakları için verdiği mücadeleyle dikkat çekiyor. “Dini, ırkı, rengi veya dünyaya bakış açısı ne olursa olsun. Yeter ki insan olsun” diyerek bütün mağdurların yanında olan Başkan Azize Çeroğlu bu haftanın cesur yüreği oldu.

Haftanın Mutlusu
Ali İhsan Yavuz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili 

Hiç gündemde yok iken bir anda Sakarya’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geleceği açıklanmasıyla birlikte çok kısa sürede bütün teşkilatı ayağa diken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı programının eksiksiz ve tıkır tıkır işlemesiyle bu haftanın en mutlusu oldu.

Haftanın Kızgını
Engin Özkoç
CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili

Tank Palet Fabrikası’nın “işletme hakkının devri” ile ilgili başlayan süreçle birlikte gündeminden İş adamı Ethem Sancak, Katar hükümeti ve iktidar partisini hiç düşürmeyen CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, geçen Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fabrikaya yaptığı ziyaret sonrasında fabrika önüne gelerek yaptığı basın açıklamasındaki tansiyonu ile haftanın en kızgını oldu.

Haftanın Siyasetçisi
Av. Serdip Dokumacı
İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı

Siyaset dünyasının öne çıkan isimlerinden İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Av. Serdip Dokumacı, son zamanlarda sahada arttırdığı çalışma temposu, efendiliği ve yeni yaptığı üye kayıtlarıyla birlikte haftanın siyasetçisi oldu.

Haftanın Muhtarı
Ogün Gülmez
Hendek Akpınar Mahallesi Muhtarı

Sakarya’nın genç, dinamik, aktif ve heyecanlı muhtarları arasında dikkat çeken Hendek Akpınar Mahallesi Muhtarı Ogün Gülmez, mahallesine hizmet gelmesi için yaptığı azimli çalışmalar ve performansıyla bu haftanın muhtarı oldu.

Haftanın Yıldızı
Bülent Yaman
Gazeteci

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve AK Parti heyetinin Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı ve muhtarları ziyaretti sırasında hizmet alamadığı için “Ben yüzde 98,8’le 4'üncü dönem AK Parti’ye çalışan bir köylüyüm. Ben çantada kek miyim, bu vatandaş bana bunu soruyor. Ben gidip de bu vatandaşa ne diyeceğim” diyerek sitem eden Hendek Hacımbey Mahalle Muhtarı Ömer Demir’in görüntüsünü çeken Hendek Yamanhaber.com Sahibi Bülent Yaman gündeme damgasını vuran haberiyle haftanın parlayan yıldızı oldu.

Haftanın Azimlisi
Serap Taşlı

Hani hep derler ‘okumanın yaşı yoktur’ yeter ki iste, yeter ki azimle çalış. İşte bunun en güzel örneklerinden birisini ev hanımı Serap Taşlı gösterdi. Dışardan okuyup lise diplomasını alan, dışarıdan üniversiteyi bitirmek için kolları sıvayan Serap Taşlı haftanın en azimli kişisi oldu.

Haftanın Çalışkanı
Kemal Usta

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı
Zor, meşakkatli ve yoğun tempolu görevi ekibiyle birlikte bütün güçlüklere rağmen başarılı bir şekilde yerine getiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kemal Usta, haftanın en çalışkanı oldu.

Haftanın Köşe Yazarı
Günay Yazıcıoğlu
Sakarya Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü

Gündem belirleyen köşe yazılarıyla dikkat çeken Sakarya Yenihaber Gazetesi Genel Yayın Müdürü Günay Yazıcıoğlu, Hendek Muhtarlar Derneği’nde AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal ve yaşanan sıkıntıyla ilgili yazdığı köşe yazısıyla bu haftanın köşe yazarı oldu.

Haftanın Emeklisi
Ahmet Soğuk
Ferizli eski Belediye Başkanı

Uzun yıllar Ferizli Belediye Başkanlığı yapan ve başkanlık yaptığı dönemlerde medyanın ilgi odağı olan Ahmet Soğuk, görevi İsmail Gündoğdu’ya teslim ettikten sonra emekli hayatı yaşamaya başladı. Bahçe sulayan, çocuklarla güreşen Ahmet Soğuk, emekliğinin tadını işte böyle çıkarıyor.

Haftanın Güzeli
Ayfer Ateş
Hilal Çevre Düzenleme ve Çim Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Müdürü

Neşesi, insana verdiği pozitif enerjisi, hayata sevgi dolu bakış açısı, dost canlısı karakteri ve her zaman bakımlı oluşuyla dikkat çeken Hilal Çevre Düzenleme ve Çim Müşteri İlişkileri ve Pazarlama Müdürü Ayfer Ateş, yaz gelmesiyle birlikte güneşte ışık saçan saçları, estetiğiyle bu haftanın güzeli oldu.

Haftanın Heyecanlısı
Turgay Çelik
Sakarya Makina İmalatçıları Birliği Başkanı

Sakarya ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri olan Sakarya Makina İmalatçıları Birliği (SAMİB) Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa seçilen Turgay Çelik pozitif enerjisi, idealleri, çalışma azmi ve genel kurulunda verdiği heyecanla bu haftanın en heyecanlısı oldu.

Haftanın Adayı
Tuncay Gamsız
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi

Sakarya’nın tanınmış ve önde gelen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçisi Tuncay Gamsız, Sakarya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı’na aday olacağı yönündeki bilgilerin ekonomi kulislerine sızmasıyla şehirde en çok konuşulan isimler arasında yerini aldı. Ünlü ve sürpriz isimlerinde yer aldığı listesiyle çalışmalarını sürdüren Tuncay Gamsız bu haftanın rakipsiz adayı oldu.

Haftanın Sert Erkeği
Turhan Salihoğlu
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı 

Türk erkeğinin ruhundaki hırçınlıkla kavrulmuş yoğrulmuş, Anadolu erkeğinin sert bakışlarıyla karakteri perçinlenmiş olan  Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu, kendisine yapılan bütün baskılara rağmen evde bulaşıkları yıkayıp ütüye elini sürmemesiyle bu haftanın en sert erkeği oldu.

Haftanın Avcısı
Sedat Bıçakçı
Sakarya Merkez Avcılar Derneği Başkanı

Attığını vuran, vurduğunu deviren avcıların her zaman hayallerini Afrika’da bir Safari veya Amerika gibi ülkelerde avlanmak süsler. Kimi bu hayalini gerçekleştirir, kimi gölet kenarlarında çulluk peşinde hayatını geçirir. İşte hayalleri peşinde koşan o avcılardan Sakarya merkez Avcılar Derneği Başkanı Sedat Bıçakçı Amerika Teksas da hem avlandı, hem de yaban hayatını gözlemledi. Yakın zamanda ‘ben ve tüfeğim’ isimli kitabı yazmak için klavye başına geçecek olan Başkan Sedat Bıçakçı bu haftanın en kral avcısı oldu.

Haftanın Ağası
Muammer Çelik
Çelik Alüminyum Sahibi

Ağa olmak kolay değil. Halk arasında ‘ağanın eli sıkılmaz’ derler. Sakarya’da alüminyum ve PVC üzerine ciddi yatırımları olan Çelik Alüminyum Sahibi Muammer Çelik, hafta içi dostlarına verdiği ziyafetle dikkat üzerine çekti. Kuş sütü eksik masalarda sadece antrikotların yendiği ziyafetle dostlarına unutamayacakları bir gün geçirten Muammer Çelik, bu haftanın ağası oldu.

Haftanın Zabıtası
Tanju Tenkoğlu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıtası

Gece gündüz demeden sahada görevini yapan zabıtalar arasında efendiliği, çalışkanlığı, hayvaseverliği, işine olan tutkusu ve disiplin anlayışıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nda görevli Tanju Tenkoğlu bu haftaki çalışma temposuyla haftanın zabıtası oldu.

Haftanın Gezgini
Nurgül Kadıoğlu

Doğal cennetler başta olmak üzere yaylalar ve tarihi yerlerle turistlik mekanları fırsat buldukça gezen Nurgül Kadıoğlu’nun bu kez durağı Nevşehir idi. Akrabalarını da ziyaret eden Nurgül Kadıoğlu Peri bacaları başta olmak üzere bölgenin bir çok yerini gezerken bu haftanın en gezgini oldu.

BİZ ONLARI UNUTMADIK

Sait Cenk Acar
Trafik canavarı aramızdan bir çok canımızı aldı. İşte o canlarımızdan birisi de diş hekimi Sait Cenk Acar idi. Aramızdan genç yaşta ve zamansız ayrılan diş hekimi Sait Cenk Acar’ı bugünde rahmetle anıyoruz. Nur içinde yatsın.

Enver Necip Demirer
Dedik ya trafik canavarı aramızdan can canımızı aldı. İşte o canlarımızdan olan ve diş hekimi Sait Cenk Acar ile aynı kazada kaybettiğimiz diş hekimi Enver Necip Demirer'i unutmadık. Enver ağabeyi de rahmetle anarken, mekanı cennet olsun diyoruz…

Şehit Selçuk Esedoğlu
Sakarya'nın yetiştirdiği unutulmaz isimlerden birisi de vatan, bayrak, toprak, ezan uğruna şehit düşen Selçuk Esedoğlu idi. Adı verilen okullarda yaşayan şehidimiz Selçuk Esedoğlu’nu  unutmadık. Nur içinde yat Şehidim.

Refik Tetik
Trafik canavarının aramızdan zamansız aldığı bir isimde Judo antrenörü Refik Tetik idi. Sevilen, sayılan, mütevazı kişiliği ile spor camiasının yakından tanıdığı Refik Tetik’i rahmetle anarken, onun neşe dolu hoş sohbetlerini halen özlüyoruz.

NOSTALJİ VAPURU

Şu kareye bakın. Sapanca Belediye Başkanı Osman Nuri Erdoğan, yerel seçimden zaferle çıkmış. Kendi şen, seçmenler şen, Sapanca halkı şen kutlama yapılıyor. Bu seçimden sonra Sakarya’nın turistlik ilçesi Sapanca’ya Osman Nuri Erdoğan birçok hizmeti getirdi. Günler günleri kovaladı. 1999 yılındaki yerel seçimde İbrahim Uslu Fazilet Partisi (FP) seçimi kazandı. Ardından 2004 ve 2009 yıllarındaki seçimlerde de AK Parti aday oılan İbrahim Uslu seçimi kazandı.

Sapanca gibi doğası, gölü, ekonomisi, coğrafyası, kısacısı imkanları bol olan bir ilçede 3 dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Uslu başarılı oldu mu! Kendisinden bir dönem önce belediye başkanlığı yapan Osman Nuri Erdoğan’ın getirdiği hizmetlerinden daha fazlasını ilçesine getirdi mi! Hemde 3 dönem belediye başkanlığı yapmasına, AK Parti’nin verdiği imkan ve nimetlerden 15 yıla yakın yararlanmasına rağmen İbrahim Uslu başarılı oldu mu!

Halen siyasi kulislerde bu tartışmalar zaman zaman yapılırken, biz dönemi yine Nostalji Varupu’nun güvertesini süsleyen bu fotoğraf karesine. Şu fotoğrafa bakın. Neydi ogünler, nerede kaldı o siyasette ki lezzetler! Şimdi Nostalji Vapuru’nun güvertesinde asılı bu kareye bakıp siz hangi anıları tazelersiniz bilmeyiz ama biz o yıllardaki siyasetteki üslup ve lezzeti anılarımızda tazeliyoruz.

HEEY GİDİ GÜNLER HEY

Yıl 1993 ve Tansu Çiller hükümetinde Mehmet Gölhan, Devlet Bakanlığı’na ardından ise yine 1993 tarihinde Milli Savunma Bakanlığı’na getirildi. O zamanların en popüler siyaset ve devlet adamlarından olan Bakan Mehmet Gölhan sık, sık Sakarya’ya gelir ve dostlarıyla sohbet ederdi. Sakarya Valisi Erdinç Büyükakalan’ın yakın dostu olan Bakan Gölhan Sakarya’da olduğu bir gün çekilen bir kareyle bugün birlikteyiz.

Adapazarı’ndaki bir davette rahmetli bakan Mehmet Gölhan, zamanın Sakarya Valisi Erdinç Büyükakalın ve zamanın Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı rahmetli Necdet Güngörsün sıkı bir sohbete dalmışlar. Neşe içinde sohbet sürerken Vali Büyükakalın ile Başkan Güngörsün’ün neşesi fotoğraf karesine de yansımış. O günkü dostluklar, o günkü sohbetler, o günkü samimi ortamlar bugün var mı, yok mu! Bunun kararını siz sevgili takipçilerimize bırakırken, biz bu fotoğraf karesine bakıp ‘heey gidi günler hey’ diyoruz.

Bir zamanların Anavatan Partisi tıpkı bugünkü AK Parti rüzgar gibi esiyor. İşte o rüzgarın ANAP’tan estiği günlerde Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu hem Orman Bakanlığı hem de Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. İki kez Sakarya’nın bakanı olarak tarih sayfalarında yerini alan Bakan Taranoğlu o dönemlerde sık sık Sakarya’ya gelir ve çıkışlar yapardı.

Basının yakından takip ettiği Ersin Taranoğlu bir gün, günümüzün 2000 Pasajı olarak bilinen ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde yıkılan Belediye İşhanı’nın tepesinde zamanın ANAP İl Başkanı rahmetli Arif Aruca ve ANAP Merkez İlçe Başkanı Ali Özkan ile sohbet ediyor. Sohbetin konusu ise Bakan Taranoğlu’nun meşhur 5’i bir yerde projeleri idi. İşte o günlerde gazeteci Hüseyin Cumalı’nın objektiflerine yansıyan bu kareye bugün bakıp da ‘heey gidi günler hey’ dememek mümkün mü!

HAFTANIN DUVAR YAZISI

Aşkları kalbime gömdüm

 bende neşe ne arar Mustafa

Oktay Sarı

Gazete Bayii