Haftanın Karizması
Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık
SUBÜ Rektörü

Sakarya’nın gerek ekonomik, gerek sosyal ve kültürel, gerek gelişmesi gibi bir çok alanda büyük katkısı bulunan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, bilim ve eğitim alanında yoluna emin adımlarla devam ediyor. Türkiye’de 3+1 ve 7+1 gibi projelerin mimarı da olan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın başında bulunduğu üniversite başarıdan başarıya koşmaya devam ederken, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kanser tedavisinde uygulanmak üzere Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen ve milli imkânlarla üretilen lazer sistemi nedeniyle Rektör Mehmet Sarıbıyık’a ödül takdim etti. Son haftalardaki başarılarıyla gündeme oturan ve dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, haftanın rakipsiz karizması oldu. 

Haftanın Başkanı
Murat Kaya
Geyve Belediye Başkanı

Sakarya Nehri Rekreasyon ve Gondol Projesi, Yöresel Ürünler Merkezi, Seyir Terası, GEYVA gibi projelerle birlikte hiç şüphe ki Geyve ilçesi kalkınma ve gelişme noktasında yoluna emin adımlarla yürüyor. İşte bu yürüyüşün mimarlarından olmasının yanı sıra halkın ve esnafın içinde bulunan, vatandaşın istek ve sıkıntılarını dinleyen, çözüm odaklı hizmet anlayışıyla ekibiyle birlikte çalışan Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, GEYVA proje kapsamında bölge insanının ürettiği yöresel ve organik 60’a yakın ürününün pazarlanmasında gösterdiği başarı, ilçeye kattığı katma değer ve yılmadan yaptığı çalışmalarla bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Siyasetçisi
Mehmet Erdoğan
DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı

Sakarya siyasetinde yıllardır adından övgüyle söz ettiren Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, pandemi önlemleri kapsamında indiği sahada adım atmadık yer bırakmıyor. Ekibiyle birlikte mahalle mahalle gezen, halkın sorunlarını sahada dinleyen, partisine yeni üyeler katan İl Başkanı Mehmet Erdoğan, yarın seçim olacak gibi çalışırken sergilediği performansla bu haftanın siyasetçisi oldu. 

Haftanın Unutulmayanı
Cengiz Yiğit
Kıdemli Albay

Sakarya'da yaklaşık 3 yıl Sakarya İl Jandarma Komutanı olarak görev yapan ve ardından Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanlığı'na atanan Kıdemli Albay Cengiz Yiğit, Sakarya’da iz bırakıp gidenler arasında bulunuyor. Basın dostu olan ve görev süresince başarılı hizmetlere imza atan Kıdemli Albay Cengiz Yiğit bu haftanın unutulmayanı oldu. 

Haftanın Turizmcisi
Engin Tekdaş
A Diamond The Resort Spa Sapanca Hotel 

Turizm zor ama gerçekten zor bir meslektir. Herkesi mutlu etmek, herkesin her istediğini en iyi şekilde sunmak, herkesin tatil ve dinlenme anlayışına hitap etmek ister takdir edersiniz ki öyle her babayiğidin harcı değildir. Ancak bazı babayiğitler var ki bu zor işi en iyi şekilde başarıyor. İşte bu hafta turizmde öyle bir babayiğidi konuk ettik. Festivalden Fuara dönen ve Sakarya’ya büyük artı kazandıran “PSB Anatolia 2021 -  Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı”na katılan bürokrasi ve devlet büyüklerini Sapanca’nın insanı büyüleyen yeşili ve kuş sesleri eşliğinde ağırlayan, organik ve yöresel ürünlerle süslenmiş kuş süsü sofralarda ağırlayan A Diamond The Resort Spa Sapanca Hotel İşletmecisi Engin Tekdaş, turizm sektörü ve Sapanca’ya kattığı artılar, her zaman ki güler yüzü, tatlı dili ve en önemlisi işindeki hassasiyetiyle bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Muhtarı
Nazan Elçin
Adapazarı İstiklal Mahallesi Muhtarı

Adapazarı’nın tek kadın muhtarı olan İstiklal Mahallesi Muhtarı Nazan Elçin’i bu hafta muhtarlar köşemize konuk ettik. Adapazarı’nın en gözde mahallelerinden olan İstiklal Mahallesi’nde millet-devlet işbirliğinin en güzel yansımalarına köprü olan kadın muhtar Nazan Elçin, vatandaşa karşı olan sorumluluğunun yanı sıra çalışma ve hizmet aşkıyla bu haftanın en iyi muhtarı oldu. 

Haftanın İş İnsanı
Fatma Demir
A Diamond Hotel Welness & SPA İşletmecisi

Pandemi nedeniyle sıkıntı günler geçiren ekonomi piyasalarındaki daralma sürerken, ekonomik yatırımlarını sürdüren müteşebbislerde yok değil. İşte o isimlerden birisi olan A Diamond Hotel Welness & SPA İşletmecisi Fatma Demir, yatırımlarını sürdüren isimler arasında bulunuyor. A Diamond Hotel Welness & SPA” Merkezi’ni yenileyen Fatma Demir, müteşebbis ruhu, ekonomik girişimleri ve çalışkanlığıyla bu haftanın iş insanı oldu. 

Haftanın Bürokratı
Sevda Yılmaz
Yüksek Mimar

Bir dönem AK Parti Sakarya Milletvekili aday adayı da olan ve halen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Antalya 6. Bölge Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Yüksek Mimar Sevda Yılmaz, Türkiye’nin kalkınmasına imza atan isimsiz kahramanlar arasında bulunuyor. Üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirmek için büyük bir gayret ve titizlikle çalışan Sevda Yılmaz, yaptığı tatil sonrasında hayli sıkı bir şekilde başladığı görevindeki başarı ve meslek aşkıyla bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Sağlıkçısı
Doç. Dr. Fikret Halis
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi

Sağlıkta Sakarya’nın amiral gemisi olan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis yeni ekibiyle birlikte başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Genel sağlık kadar pandemi ve hastane yönetimiyle ilgili olarak 7/24 görev anlayışıyla hizmetlerini sürdüren Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, birilerinin işlerine taş koymaya çalışmasına rağmen ‘dik’ duruşu, işine odaklanması ve mütevazi kişiliğiyle bu haftanın en iyisi oldu.

Haftanın İyilik Meleği 
Betül Bozkurt Kamış
KALSADER Başkanı

Bu dünyada bazı insanlar var ki kendilerini iyiliğe, merhamete, insanlığa faydalı olmaya adamış halde yaşamlarını sürdürüyor. Onlar bir tek Sakarya’da değil, Türkiye’de değil, dünyanın her yerindeki yardıma muhtaç insanlara yardım elini uzatmak için çırpınır. İşte size o isimlerden birisi olan Kalbin Sesi Yardımlaşma Derneği (KALSADER) Kurucu Başkanı olan Betül Bozkurt Kamış. Ülkemizde topladığı yardımlarla Türkiye’nin yanı sıra Afrika'ya kadar bir çok yardıma muhtaç insana elini uzatan Başkan Betül Bozkurt Kamış, yaptığı sayısız iyiliklerle bu haftanın iyilik meleği oldu.  

Haftanın Eğitimcisi
Şafak Çam
Mithatpaşa Ortaokulu Müdür Yardımcısı

Sakarya’nın köklü okullarından biri olan ve eğitim kalitesi için ekip halinde canla başla çalışan kadronun kahramanlarından biri olan Mithatpaşa Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şafak Çam, yüz yüze eğitimin başladığı şu günlerde çalışma temposunu daha da arttırdı. Pandemi önlemlerinin sıkı uygulandığı okulda öğrenciler kadar velilerle de yakından ilgilenen, mesleğine gönül veren Şafak Çam, azimli çalışmasıyla zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Köşe Yazarı
Kadir Şirin
Medyabar Haber Sitesi Yazarı

Kendisi de sporun tam kalbinden geldiği için yaptığı kritikler, 90 dakika boyunca sahada yapılan teknik direktör hataları, sahada dökülen veya yaptığı doğru hamlelerle takımına artı kazandıran sporcuları iyi analiz eden, yönetimlerin hatalarını kendine özgü üslubuyla eleştiren Medyabar Haber Sitesi’nin spor yazarı Kadir Şirin, son haftalardaki önemli Sakaryaspor tespitleriyle haftaya damgasını vuran isim oldu.

Haftanın Babayiğidi
Adnan Borazancıoğlu
SATSO Meclis Üyesi

Sakarya’nın tanınmış iş insanlarından olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Meclis Üyesi Adnan Borazancıoğlu’nu bu hafta ‘babayiğit’ köşemize konuk ettik. Bir dönem SATSO Meclis Başkanlığı da yapan iş insanı Adnan Borazancıoğlu, gerek iş dünyasında gerekse sosyal yaşantısında dik duruşunun yanı sıra tanık olduğu haksızlıklar karşısında sessiz kalamayan yapısı, Anadolu erkeğinin verdiği ağır başlılık, sert mizacıyla bu haftanın en babayiğidi oldu. 

Haftanın Gezgini
Levent Candan
LC Haber Ajansı Sahibi

Bizim mesleğin adeta Evliye Çelebi’si olan LC Haber Ajansı Sahibi Levent Candan sürekli gezer. İşi gereği gitmediği davet, çalmadığı kapı, katılmadığı organizasyon neredeyse kalmayan Gazeteci Levent Candan’ı aslında yılın gezgini seçmek lazımdı ama format gereği kendisini bu haftanın en gezgini seçtik. 

Haftanın Lezzet Ustası
Ali Rıza Paspal
Kuzey Terminali Köfteci Hacı Bekir 

Lezzet durağında bu hafta Sakarya’nın ünlü lezzet ustası Ali Rıza paspal’ı konuk ettik. Ege ve Akdeniz’deki 5. yıldızlı otellerin mutfaklarında şef olarak görev yapan Adapazarı Kuzey Terminali Köfteci Hacı Bekir’in baş aşçısı Ali Rıza Paspal, halk arasında sulu yemek olarak bilinen yemek çeşitlerinde parmak ısırtan lezzetlere imza atarken, yaptığı nefis ızgaralarla da adından söz ettirmeye devam ediyor. Düğün, sünnet gibi cemiyetlerde yaptığı etli dönerlerle misafirlerin damaklarında unutulmayacak leziz tatlar bırakan aşçı başı Paspal, hazırladığı süt tatlılarıyla lezzet tutkunlarının 1 numaralı ismi oldu. Hazırladığı lezzetlerde mutlaka organik, yöresel ve kaliteli ürünleri seçen Ali Rıza Paspal, son haftalardaki eşsiz lezzetleriyle de zirvenin sahibi oldu. 

Haftanın Sigortacısı
Rıdvan Ulusal
Adafinans Sigorta

Kapadokya gezisine ekibiyle birlikte çıkan ve çalışma arkadaşlarına unutamayacakları kadar güzel anlar yaşatan Adafinans Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Ulusal, mesai arkadaşlarından ilk üçe giren isimlere “2020-2021 yılı Performans Ödülleri”ni takdim etti.
Şirketin gelişmesine en çok katkı sağlayan ilk 3’e giren isimlerden 1’inci olan İrem Nur Çetin, 2’nciliği elde eden Yağmur Kocabıyık ve 3’üncü Kıymet Güneş’e plaketlerini takdim eden Ulusal, çalışma arkadaşlarına verdiği değer ve gösterdiği hassasiyetle haftanın en iyi sigortacısı oldu.

Haftanın Sofisi
Ali İhsan Tarım

Karapürçek’in tanınmış ismi olan Ali İhsan Tarım fırsat buldukça Umre’ye gider ve günahlarından arınmak için günlerce aç-susuz dua eder. Bugüne kadar 10 kereden fazla Umre yapan ve Umre’ye gitmek için yine hazırlanan Ali İhsan Tarım yakın çevresine, “Umre’de bir dağın üstüne çıkıp günlerce tövbeden gelecem. Rabbimden günahlarımın affını isteyecem” dediği öğrenildi. Arkadaşlarının “Ne günahın var ki bu dağlarda aç-susuz günlerce tövbeden geliyorsun” sorusu karşısında gözleri dolup konuşamayan Ali İhsan Tarım haftanın en sofisi oldu. 

Haftanı Üzgünü
Soner Kiraz
Yeni Sakarya Gazetesi Editörü

Geçen hafta oynanan Galatasaray ile Trabzonspor maçı öncesi Yeni Sakarya Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Arda Aydıntepe ile  “Trabzonspor bu akşam Galatasaray’a 4 atar” diyerek iddiaya giren ancak karşılaşmanın 2-2 berabere bitmesiyle birlikte Arda Aydıntepe’yi kızdıramadığı için büyük üzüntü yaşayan Yeni Sakarya Gazetesi Editörü Soner kiraz bu haftanın en üzgünü oldu.

Haftanın Çalışkanı
İbrahim Hakkı Öztürk
Komagene Çiğ Köfte / Adapazarı 

İşte size zıpkın gibi, fişek gibi çalışkan bir arkadaşımız. “Alo” dendiği andan itibaren en iyisini, en kalitelisini, tabi ki en hijyenini hazırlamak için arı gibi çalışan ve sıra lezzete gelince “Ben çiğ köftenin içine bir de sevgimi katıyorum” diyerek işini aşkla yapan ünlü Komagene Çiğ Köfte’nin Adapazarı Sakarya Caddesi üzerinde şubesinde çalışan İbrahim Hakkı Öztürk, efendiliği, işine olan saygısı ve tabi ki hazırladığı eşsiz dürümlerle bu haftanın en çalışkanı oldu. 

Haftanın Hızlısı
Murat Alemdar

Sakarya basın dünyasında uzun yıllar çalıştıktan sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Çevre Koruma Daire Başkanlığı'nda çalışan Murat Alemdar, medya dünyasında olduğu gibi şu an çalıştığı kurumda da hızlı çalışma temposuyla adından söz ettiriyor. Efendiliğiyle de adından söz ettiren Murat Alemdar, işini severek ve hızlı yapmasıyla bu hafta zirvenin sahibi oldu. 

BİZ ONLARI UNUTMADIK

İbrahim Saraylı
Berberler Odası eski Başkanı

Sakarya’da uzun yıllar “Berberler Odası Başkanlığı” yapan merhum İbrahim Saraylı’nın gülen yüzünü, tatlı dilini, adamlığını ve efendiliğini biz unutmadık. Başkan İbrahim Saraylı’yı bir kez daha rahmetle anarken “mekanı cennet olsun” diyoruz. 

Recep Kurtuldu
Nam-ı Değer Recep Usta

Sakarya’nın en iyi sandalyeci ve marangoz ustalarından olan merhum Recep Kurtuldu’nun neşesini, işindeki ustalığını ve eşine dostuna yaptığı iyilikleri biz unutmadık. Recep Kurtuldu’yu bir kez daha rahmetle anarken, “mekanı cennet olsun” diyoruz. 

Kamuran Adıyaman
Havva Kuvvetleri Subayı
 
Hava Kuvvetleri’nde Subay olarak uzun yıllar görev yapan ve Bangladeş’te koronavirüse yakalandıktan sonra tedavisinin ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden adam gibi adam Kamuran Adıyaman’ı unutmadık. Kamuran Adıyaman’ı bir kez daha rahmetle anarken, “mekanı cennet olsun” diyoruz. 


HEY GİDİ GÜNLER HEEY

Değişen dünyada siyasette, siyasetçilerde, partililer ve seçmen de değişti. Eskiden siyasetçiler seçmenden gelen istekleri bir sigara paketine yazar daha sonra sigara bitmesiyle beraber atılan boş paketle beraber seçmenin isteği de çöpe giderdi. Şimdilerde ise siyasetçiler seçmenlerin isteklerini dizüstü bilgisayarlara yazıyor. Ama yazılan onca sorun hep dizüstü bilgisayara virüs girmesiyle beraber yine yok oluyor. Günümüzde değişen bir şey daha var. Eskiden siyasetçiler omuzlarda şehir turu yaparlardı. Şimdilerde ise bu adet yerine siyasetler meşalelerle karşılanıyor. İşte omuz modasının gündemde olduğu zamanlardan size üç kere fotoğraf... Kurt siyasetçi ANAP eski Milletvekili Ahmet Neidim, DYP Sakarya İl Başkanı Av. İsmail Gürses ve DYP eski Milletvekili Ertuğrul Eryılmaz omuzlarda böyle taşınmıştı.

Dönemin AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Akyazı Belediye Başkanı olduğu zamanlarda da yine popüler bir insandı. Belediye çalışanlarına altın, dövizle maaş vermesiyle ünlenen Yıldırım bir zamanların hızlı politikacısı Fahrettin Bay'la objektiflerimize işte böyle takılmıştı. Yıldırım ile Bay'ın bu fotoğrafına bakıp da 'Heey gidi günler hey ' dememek mümkün mü!

NOSTALJİ VAPURU

Sakarya İl Bayındırlık Müdürlüğünde yıllardır görev yapan ve emekliliği hak eden 12 memura mesai arkadaşları bir jest yaparak Adapazarı Maltepe Mahallesi’nde bulunan polis evinde yemek verdi. Dönemin Sakarya İl Bayındırlık Müdürü Cengiz Albayrak yaptığı konuşmada, "1999 Marmara depremi döneminde gecelerini gündüzlerine katarak, büyük bir özveriyle çalışan, vatandaşın sorunlarına çözüm bulan emekli olan ve hala görevi başında olan mesai arkadaşlarına teşekkür ederiz" dediği yemekte emekli olan Müdür yardımcısı İnş Müh. Mehmet Usta, İnş. Müh. ŞubeMüd.Bedri Hepbiçer, İnş.Müh. Mehmet Aslan, Mak. Müh. Ali Ulaş, Mak.Müh. Ali Boşol, İnş. Müh. Ali Çavuşoğlu, Teknisyen Orhan Bilgin, İnş.Müh. Veysel Serbes, Personel şefi Recep Bilici, İnş.Müh. Şafak Bozaslan, Elektrik Müh. Mihtat Cumbul, Şoför Necati Güve yemekte duygusal anlar yaşandı.

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Engin Özkoç, soğuk havaya rağmen kentte üstü açık araba ile şehir turu yaptı. Özkoç seçimi alamadı ama aldığı soğuk hava nedeniyle iki gün hasta yattı.

Yıl 2004, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Göktürk başvuru belgesini MHP’nin önde gelen ismi Yüksel Ayanoğlu'na teslim etti. Göktürk o günlerde seçimi kazanamadı ama seçimden daha önlemlisi 'Seçmenlerin kalbini' kazandı. 


DUVAR YAZISI

Duydum ki böbreğinde
Taş varmış aşkım.
Kesin kalbinden
böbreğine düşmüştür.