Haftanın Karizması
M. Levent Bülbül
MHP Grup Başkanvekili

Mutfaktan başladığı siyasette merdivenleri çok çalışarak bir bir çıkan, MHP Sakarya İl Başkanlığı görevinden sonra vekil seçilen MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, üstlendiği görev nedeniyle Ankara-Sakarya arasında mekik dokuyor. Ulusal gündemle ilgili yerinde çıkışlarıyla teşkilat kadar ülkesini seven herkesin takdirini kazanan Bülbül, fırsat bulduğu anda soluğu Sakarya’da alıyor. Her zaman halk ve teşkilatla iç içe olan Bülbül, Sakarya’nın sorunlarının çözüm noktasında da hiçbir zaman görevden kaçmıyor. Normal yaşantısında son derece efendi, saygılı, mütevazi olan, ancak mevzu vatan, millet, bayrak, ezana geldiği zaman son derece ‘dik’ duran Grup Başkanvekili M. Levent Bülbül, son haftalarda sergilediği gerek siyaset, gerek halkın içinde oluşu ve duruşuyla bu haftanın karizması oldu.

Haftanın Başkanı
Ahmet Ziya Akar
MHP Sakarya İl Başkanı

Bu kentte bazı siyasetçiler küçük hesaplar peşinde koşup, birileriyle uğraşmayı meziyetten saydığı Sakarya’da ekibiyle birlikte kimseyle uğraşmadan sadece işini yapan MHP Sakarya İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, çalışkanlığı, efendiliği, mütevaziliği, teşkilata verdiği değer, ekip ruhuna gösterdiği hassasiyetle dikkat çekiyor. Pandemi tedbirleriyle birlikte indiği sahada beyin takımıyla birlikte kaliteli siyaset yapan Başkan Ahmet Ziya Akar, farklı ve kaliteli siyasetiyle haftanın en iyisi oldu.

Haftanın Siyasetçisi
Erol Aydın
AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı

Bilen bilir ama bilmeyen de bizden öğrensin. AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın teşkilatın tam kalbinden gelen isimlerden birisidir. Çalışkanlığı, efendiliği ve teşkilatçılığıyla tanınan Başkan Erol Aydın, aynı zamanda sağlam dava adamıdır. Ekibiyle birlikte pandemi tedbirlerine uygun olarak son haftalarda sahada birebir çalışan Başkan Erol Aydın, gösterdiği gayret, partiye kazandığı yeni üyeler ve ekibiyle birlikte 7/24’lük performansıyla bu haftanın en iyi siyasetçisi oldu.

Haftanın Çalışkanı
Osman Çelik
BELPAŞ Genel Müdürü

İşi zor, hem de çok zor olan bir ismi bu hafta ‘haftanın çalışkanı’ yaptık. Bir yandan Bal54, Süt54, Et54, Yumurta54 gibi bir çok ürünün halka kaliteli ve hijyen olarak sunulması için verilen büyük çaba, bir yanda Ormanpark, Park54 gibi bu kentin önemli işletmelerinin sorumluluğu, diğer yanda ise kentin en canlı işletmelerini aynı anda yönetmenin verdiği sorumlulukla birlikte görev yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, ekibiyle birlikte o kadar çok çalışıyor ki zirvenin rakipsiz sahibi oldu.

Haftanın Dedesi
Halil Özkan
İş İnsanı

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) iken adı Türkiye Raylı Sistem Araçları A.Ş. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde Genel Müdür olarak uzun yıllar yaptıktan sonra emekli olan Halil Özkan, şu sıralar emekliğin tadını torunu Atlas ile çıkartıyor. Torunu ile birlikte hayatının en güzel günlerini yaşayan ve ‘torun sevgisi hakikatten çok ama çok farklı’ diyen iş insanı Halil Özkan, bu haftanın en duygusal ve sevgi dolu dedesi oldu.

Haftanın Muhtarı
Türkan Öner
Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı

Her hafta büyük bir titizlikle ‘haftanın muhtarı’ köşesine bu hafta Kaynarca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kaynarca Kulaklı mahallesi muhtarı olan Türkan Öner’i konuk ettik. İlçedeki 45 mahalle ve 24 bin dolayındaki vatandaşa hizmet getirilmesi noktasında muhtarlarla birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde bulunan Başkan Türkan Öner, aynı zamanda mahallesine kazandırdığı hizmetlerle de bu haftanın muhtarı oldu.

Haftanın İş İnsanı
Murat Yıldız
Murat Spor

Sakarya’da spor camiası kadar iş dünyasının da yakından tanıdığı bir isim olan Murat Spor Mağazası Sahibi Murat Yıldız, şehir ekonomisine önemli katkılarda bulundu. Spor ve sporcunun her zaman yanında olan müteşebbis iş insanı Murat Yıldız, pandemi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren spor kulüplerine her anlamda yaptığı destekle dikkatleri üzerine çekiyor. Son aylarda yeni yatırımlarıyla ekonomiye olan desteğini sürdüren Murat Yıldız, bu haftanın da en iyisi oldu.

Haftanın Neşelisi
Özcan Yemiş

Sakarya’nın tanınmış organizasyon koordinatörü, sunucusu, tiyatrocusu, basın halkla ilişkiler uzmanı, spor yazarı Özcan Yemiş, her zaman neşeli, adamlığı, dik duruşu ve efendiliğiyle adından söz ettirmiştir. Son günlerde katıldığı düğün, nişan ve kokteyllerde neşesiyle dikkat çeken Özcan Yemiş, güler yüzü, tatlı dili ve tabi ki insanları motive eden neşesiyle zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Bürokratı
Erhan Çavuş
SGK İl Müdürü

Bazıları vardır. Yumurtlayacak tavuk gibi bağırır durur. Yani daha anlaşılır bir deyişle yazmak gerekirse reklamını iyi yapar. Bazıları da vardır. Reklamını iyi yapmaz ama işini iyi yapar. Bu hafta bu köşenin sahibi reklamını değil, işini yapan bir isim olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sakarya İl Müdürü Erhan Çavuş oldu. İşverenlere imkanlar dahilinde yardımcı olmasının yanı sıra çalışanların hakkını da koruyan İl Müdürü Erhan Çavuş, çalışkanlığı ve işindeki başarısıyla bu haftanın bürokratı oldu.

Haftanın Babayiğidi
Ali Öztürk
Pabuççular Mahallesi Muhtarı

Mahallesine hizmet etmek için yaz ayı boyunca o sıcaklarda kurumlar arasında mekik dokuyan Adapazarı Pabuççular Mahallesi Muhtarı Ali Öztürk, ‘halka hizmet hakka hizmet’ anlayışıyla çalışan muhtarlar arasında buluyor. Pabuççular Mahallesi’ne hizmet etmek için, millete hizmet geçirmek için, aldığı oyların hakkını vermek için gerekirse masaya da yumruğunu vuran Muhtar Ali Öztürk haftanın en babayiğidi oldu.


Haftanın Mutlusu
Ercan Gilan
İş insanı

Sakarya’da yıllardır en tecrübeli ve pratik araç kurtarma işi yapanlar arasında bulunan Ercan Gilan, adamlığı kadar cana yakınlığı ve efendiliğiyle de adından söz ettirir. İşine adeta aşık olan Ercan Gilan, biraz boş zamanı oldu mu ailesi ve dostlarıyla bir araya gelir. Geçtiğimiz günlerde annesiyle birlikte yemek yiyen ve annesinin hayır duasını alan iş insanı Ercan Gilan, aldığı ana duası ve sevgisiyle bu haftanın en mutlusu oldu.

Haftanın Eğitimcisi
Prof. Dr. Murat Tosun
ANKA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

Yüz yüze eğitim başladı. Ders zilinin çaldığı şu günlerde bütün hocalarımız pandemi önlemleri kapsamında öğrencilere en iyi eğitimi vermenin gayreti içindeyken, ANKA Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Tosun’da en iyisi için gecesini gündüzüne kattı. Eğitim kalitesinin en iyi seviyeye çıkması için ekibiyle birlikte yoğun bir mücadele içine giren yılların eğitimcisi Prof. Dr. Murat Tosun, hem aldığı pandemi önlemleri, hem eğitimin kusursuz işlemesi, hem de eğitimdeki kalitenin en iyi seviyeye çıkması için olan gayretiyle bu haftanın eğitimcisi oldu.


Haftanın Sağlıkçısı
Opr. Dr. Ufuk Ürdem
Özel MEDAR Hastanesi

Sağlık ordusunun kahramanlarından Özel MEDAR Hastanesi Göz Doktoru Operatör Doktor Ufuk Ürdem bu hafta köşemizin konuğu oldu. Katarakt ameliyatı, şaşılık tedavisi, göz tansiyonunun tedavisi, şeker hastalığına bağlı göz kanama tedavisi, sarı nokta tedavisi, akıllı lens ile gözlükten kurtulma gibi bir çok alanda başarılı işlere imza atan Opr. Dr. Ufuk Ürdem, son aylarda çalışma temposunun yanı sıra mesleğinde her geçen gün yükselen kalitesiyle zirvenin sahibi oldu.

Haftanın Stajyeri
Esra Solmaz
Halk54.com

Mesleki eğitiminin staj noktasında sitemizde görev alan Esra Solmaz, özellikle fotoğraf noktasında harika işlere imza attı. Mesleki anlamda oldukça heyecanlı ve girişken olan Esra Solmaz, çalışkanlığı, mesleğe olan aşkı, işindeki titizliğiyle bu haftanın en iyisi oldu.


Haftanın Lezzet Ustası
Engin Karakaş
Efe Yemek

Haftanın lezzet ustası durağında bu hafta yemekleriyle Serdivan’da marka olan Efe Yemek var. Serdivan ASEM Girişinde hizmet veren Efe Yemek isimli lokantaya gelen lezzet avcıları hiç ama hiç pişman olmuyor. Gerek kullandığı yöresel ürünler, gerek taze ve kaliteli malzemeler, gerek yemeğin hazırlarındaki hünerle lezzetin tavan yaptığı lokantanın sahibi Engin Karakaş, “ Yemek yapmak bir sanat ve biz bu sanata gönül veren bir ekiple birlikte çalışıyoruz. İçine sevgimizi kattığımız yemeklerimizi beğen misafirlerimiz sürekli bizimle birlikteler” dedi. Pandemi tedbirleriyle birlikte görsel bir şovla sunulan yemeklerin buluştuğu Efe Yemek Lokantası’nın deneyimli ve usta ismi Engin Karataş bu haftanın lezzet ustası olurken, zirvenin de sahibi oldu.


Haftanın Fotoğrafçısı
Nedim Ergün Kırımlı

Fotoğraf çekmek ayrı bir sanattır. Bir anlamda ışık oyunu olan fotoğraf sanatını Sakarya’da en iyi kullananlar arasında bulunan Nedim Ergün Kırımlı, çektiği eşsiz karelerle dikkatleri üzerine çekiyor. Çektiği fotoğraflarla yakında yarışmaya da katılmayı planlayan Nedim Ergün Kırımlı, son haftalarda deklanşörde gösterdiği ustalıkla haftanın en iyisi oldu.


Haftanın Köşe Yazarı
Aziz Güvener
Medyabar Köşe Yazarı

Sakarya’nın genç kalemleri arasında bulunan Medyabar haber Sitesi Köşe Yazarı Aziz Güvener, bu hafta konuğumuz oldu. Zaman zaman sivri yazılarıyla gündem belirleyen genç kalem Güvener, yeri geldi mi gözünü de budaktan sakınmayan çıkışlarıyla dikkat çekiyor. Kentin gündemini yakından takip eden Güvener, son haftalardaki performansıyla bu haftanın en iyi köşe yazarı oldu.


Haftanın Delikanlısı
Güngör Salman

Bu devirde yalancı bulmak, sözünün arkasında durmayan bulmak, toplumun örf ve adetlerine aykırı yaşayan bulmak, Çark Caddesi’nde uygunsuz hareketlerde bulunanlardan bulmak çok kolay ama babayiğit delikanlı bulmak, sözünün eri adam bulmak artık o kadar da kolay değil. Böyle bir ortamda özüyle sözüyle, haksızlığa karşı dik duruşuyla tanınan ve sevilen Güngör Salman, her zaman olduğu gibi yanında yaşanan bir olay karşısında gösterdiği cesaret ve dik duruşuyla bu haftanın en delikanlı ismi oldu.


Haftanın Güvenlikçisi
Şenol Çağ

Günümüzün en önemli meslekleri arasında yerini alan özel güvenlikçi olmak belli birikim, tecrübe, efendilik ve en önemlisi dikkat gerektirir. Sıraladığımız bu özelliklerin yanı sıra çalışkan ve saygılı tavırlarıyla dikkat çeken Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Çocuk Sağlığı Hastanesi’nde güvenlikçi olarak 10 yıldır görev yapan Şenol Çağ, mesleğine alan aşkı ve işinde gösterdiği başarıyla bu haftanın en iyisi oldu.


Haftanın Hızlısı
Muhammet Arslan

Yüz yüze eğitim başlamasıyla birlikte derslere hızlı bir giriş yapan iş insanı Hakan Arslan’ın yakışıklı oğlu Muhammet Arslan, derslerden fırsatça futbol oynuyor. Tam bir Sakaryaspor hastası olan hızlı Muhammet, kendilerine ait halı sahada oynadığı futbol ve attığı gollerle bu haftanın en hızlısı oldu.

Haftanın Heyecanlısı
Metin Nişancık

Sakarya basının genç ve dinamik isimlerinden birisi olan Metin Nişancık, her zaman heyecanlı ve kıpır kıpır yapısıyla tanınır. Aynı zamanda Gelecek Partisi Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı da olan Metin Nişancık’ın dediğimiz gibi heyecanlı yapısıyla tanınır ama bugünlerde bu heyecan doruk yaptı. Adeta yerinde duramayan ve önümüzdeki günlerde hayırlı bir iş için Kars’ın yolunu tutacak olan Metin Nişancık, bu hafta zirve yapan heyecanıyla bu köşenin de sahibi oldu.


BİZ ONLARI UNUTMADIK

Ekrem Karaberber
Sakaryaspor alt yapısından bir çok ünlü futbolcuyu yetiştirip Türk futboluna kazandıran efsane hoca Ekrem Karaberber aramızdan ayrıldı ama biz onu hiç unutmadık. Efsane hoca Karaberber’i bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Keramettin Uçak
Sakarya’nın tanınmış ve sevilen isimlerinden olan ve genç yaşta aramızdan ayrılan arkadaşımız Sakarya Emlakçılar Odası eski Başkanı Keramettin Uçak'ı biz unutmadık. Başkan Keramettin Uçak’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Abdullah Budak
Bir zamanlar adı Sakarya Devlet Hastanesi olan günümüzün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sevilen ismi olan Abdullah Budak aramızdan ayrıldı ama biz onu unutmadık, Abdullah Budak’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.


HEY GİDİ GÜNLER HEEY

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde büyük hasar gören Adapazarı Şeker Fabrikası bir türlü çalıştıramayınca yıllarca şehrin gündemi oldu. İşte o gündemlerden birinde şehre dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi açılış için geldi. Erdoğan’ın halka hitap etmesini bekleyen kalabalık içinde bulunan APEK eski Başkanı Ayhan Alişan dönemin AK Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Recep Yıldırım ve Erol Arslan Cebeci ile fabrika hakkında görüşüyor. Erdoğan’a konunun aktarılmasını isteyen Başkan Alişan’a o gün ne cevap verildi bilinmez ama biz bu kareye bakıp da ‘heey gidi günler hey’ demekten kendimizi alamadık.

Adapazarı'na kadınlara yönelik çok lüks bir güzellik salonunun açılış için şehre gelen manken Ebru Destan ve Asuman Krause ile birlikte dönemin Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile dönemin Serdivan Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açılış kurdelesini kesti. Basın mensuplarının esprileri karşısında Başkan Zeki Toçoğlu, “Sıkıntı yok” derken, Başkan Dişli ise, “Biz kazak erkeğiz” cevabını verdi.

Geçen hafta Eskişehir Grubunu ağırlayan Sakarya Kırım Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yayınlamıştık. Bu kez de Kırımlıların Çanakkale seferini ‘heey gidi günler hey’ bölümümüze konuk ettik. Dernek tarafından organize edilen etkinlik çerçevesinde Çanakkale'ye giden Kırımlılar, Çanakkale Şehitleri’ni ziyaret edip dua okudular. Çanakkale çevresinde gezen Kırımlılar, güzel bir hafta sonu geçirirken bu kareye bakıp da ‘heey gidi günler hey’ demememek mümkün mü!

NOSTALJİ VAPURU

MHP Sakarya İl Başkanlığı'nı da yapan partinin önemli isimlerinden Hamdi Kılıçaslan sık sık il genelinde gezilere çıkar, halkın sorunlarını dinlerdi. Yakın dostlarıyla beraber yaptığı geziler sırasında büyük ilgi gören Başkan Kılıçaslan, MHP'li yöneticilerle yaptığı bir gezi objektifimize böyle yansıdı. Halen MHP teşkilatlarında büyük sevgisi ve ağırlığı olan Kılıçaslan'ın bu güzel karesi bizim nostalji vapurunun kaptan köşkünde asılı bulunuyor.

Tarih 12 Mayıs 2005 ve Şahin Dershanesi’nde yapılan basınla tanışma toplantısında ev sahipliğini bu kentin güzel insanlarından Enis Alagöz yapıyor. Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantı da eğitimciler ile basın mensupları eğitim konusunda fikir jimnastiği yaptıktan sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. Şimdilerde nostalji vapurunun duvarında asılı bulunan bu kareye bakarken, aramızdan ayrılan rahmetli Enis Alagöz içinde bir kez danha ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında Adapazarı'nda hayat daha yeni yeni canlanmaya başlıyor. Enkaz altında kalan sosyal yaşamın getirdiği moral bozukluğu sürerken, 2002 seçimleriyle beraber partiler de hareketlilik yaşandı. İşte o günlerde Adapazarı Atatürk Bulvarı'nda CHP Sakarya Gençlik Örgütü deprem sonrasında kentte yaşanan sağlık sorunlarına dikkat çekmek için çok farklı bir etkinliğe imza atmışlardı. Hazırladıkları dövizlerle yaşanan sağlık sıkıntılarına dikkat çeken gençler, yine yaşanan acı ve sıkıntıları hasta, doktor, hemşire tiplemeleriyle sergilemişti.



Yine bir seçim zamanı ve ANAP kurmayları hızla seçimlere hazırlanıyor. ANAP’ın önemli kurmaylarından Zeki Çelebi ile Erdoğan Önaydar ‘Alım balım peteğim’ şarkısında parti selamını verirken, biz de o anları işte böyle ölümsüzleştirdik.

HAFTANIN DUVAR YAZISI

Çok güzel sevdik
Çok güzel üzdüler!