Haftanın Karizması
İsmail Günay

Haftanın enlerini seçtiği panoramada bu haftanın karizması köşesinde Sakarya Oto Sanatkarları Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, Sakarya Doğu Marmara Bölge Birliği Kurucu Başkanlığı, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanlığı’nı yıllarca başarıyla yapan bir isim var. Aynı zamanda otomotiv sektörünün en büyük sıkıntılarından birisi olan yer ve modern tesis problemini arkadaşlarıyla birlikte yaptığı girişimlerle birlikte çözüme ulaştıran bir isim olan İsmail Günay, Arifiye’de bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’ni hayata geçirmeyi başardı. Sakarya ekonomisine yaptığı katkıların yanı sıra istihdama yönelik girişimleriyle yıllardır herkesin takdirini kazanan Dörtyol Çevre Çarşıları Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Kurucusu İsmail Günay, yıllardır bulunduğu makamların hakkını çok çalışarak vermesinin yanı sıra son olarak otomotiv sektörüne yaptığı katkılarla bu haftanın en karizma ismi oldu. 

Haftanın Siyasetçisi
Bahtiyar Demir

Sakarya’da uzun yıllar sendikacılık yapan Bahtiyar Demir bu hafta köşemize konuk oldu. Geçtiğimiz günlerde Halk54.com’a genel seçimlerle ilgili olarak açıklama yapan Bahtiyar Demir, CHP’den Sakarya Milletvekili Aday Adayı olacağını açıkladı. CHP Genel Merkezi’ni de ziyaret eden ve düşüncelerini dile getiren Bahtiyar Demir, “Sakarya’nın sorun ve sıkıntılarını iyi biliyorum. Sakarya’nın yapısını da iyi biliyorum. Amacım hem şehrimize hem de halkımıza hizmet etmektir” dedi. Seçime her zaman hazır olduğunu da dile getiren Bahtiyar Demir genel seçime hayli zaman olmasına ve kimsenin ağzını bıçak açmamasına rağmen gösterdiği cesaret, 2 aydır sahada yaptığı çalışmalarla bu haftanın en iyi siyasetçisi oldu. 

Haftanın Başkanı
Zafer Bekdemir
SakaryaGİAD Başkanı

Dolar başta olmak üzere bütün yatırım araçlarının her gün büyük sürprizler yaşattığı günümüzde iş dünyasında olmak, müteşebbis olmak, yatırımcı olmak, iş ve aş vermek zorlaştı. Bu sıraladığımız zorluklara bir de Pandemi eklenince inanın böylesine bir ortamda ayakta durmak hiç ama hiç kolay değil. Ekonominin böylesine kritik günlerden geçtiği günümüzde  kolay olmayan bir iş daha var. O da girişimci, müteşebbis ve iş insanlarının bağlı olduğu bir kurumun başında olmak. Öyle ya ekonominin sıkıntı yaşadığı günümüzde sizinle birlikte hareket eden üyelerinize sürekli ekonomik istikrar için doğru ve aydınlatıcı bilgiyi aktarmanız lazım. Hatta bu doğru ve aydınlatıcı bilgileri anlık aktarmanız lazım. İşte bu anlamda kısa adı SakaryaGİAD olan Sakarya Genç Girişimci ve İşadamları Derneği Başkanı Zafer Bekdemir doların ateşinin sönmediği günümüzde önemli çalışmalara imza atıyor. Bir yandan üreten, bir yandan istihdama katkı veren, bir yandan şehre ekonomik artı kazandıran genç girişimciler ve iş insanlarına destek veren, üyelerinin dertleri ve sıkıntılarıyla yakından ilgilenen, doğru ve güvenilir bilgiyi anlık sağlayan SakaryaGİAD Başkanı Zafer Bekdemir bulunduğu makamın ağırlığı ve sorumluluğuna yakışan çalışmasıyla bu haftanın en iyi başkanı oldu. 

Haftanın İş İnsanı
Fahrettin Kovacıoğlu
İş İnsanı

Sakarya’nın güçlü ve önde gelen firmalarından olan Ada Huzur Yapı Sahibi Fahrettin Kovacıoğlu iş dünyasında çalışkanlığı ve müteşebbis yapısıyla tanınıyor. Sakarya’nın kalkınması ve ekonomiye katkı sağlamak için yatırımlarını şehre yapan genç iş insanı Fahrettin Kovacıoğlu aynı zamanda istihdama yönelik yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Süper Lig takımlarından Adana Demirspor'un Başkanı Murat Sancak'ı makamında ziyaret eden, ziyaret sırasında Başkan Sancak ile hayırsever annesi Mahbube Sancak’ın yağlı boya tablosunu takdim eden Fahrettin Kovacıoğlu iş dünyasında kurduğu sıcak diyaloglarla da sevilen ve sayılan isimler arasında yer alıyor. Sakarya’ya son yaptığı yatırımlarla birlikte bir kez daha gündem olan iş insanı Fahrettin Kovacıoğlu müteşebbis yapısı, işindeki başarısı ve efendiliğiyle bu hafta zirvenin sahibi oldu. 

Haftanın Muhtarı
Yaşar Bakırtaş
Sinanoğlu Mahalle Muhtarı

Bilindiği gibi Sinanoğlu bir zamanlar belediye başkanı olan bir beldeydi. 1957 yılında belediye olan ve 2014 yılında çıkan Büyükşehir Yasası ile birlikte 57 yıl sonra mahalleye dönen Sinanoğlu Sakarya’nın kuzeye bölgesine geçişindeki önemli bir duraktır. Büyükşehir yasasıyla belediyesi ve 3 mahalle muhtarlığı kapanıp Ferizli İlçesi’ne bağlı bir mahalle haline gelen Sinanoğlu’nda 3 dönemdir başarılı bir şekilde muhtarlık görevini Yaşar Bakırtaş yapıyor. 2009 yılından aldığı bayrağı halen yürüten ve 3 bini aşkın vatandaşa hizmet getirmek için devlet ile millet arasında köprü görevini gören muhtar Yaşar Bakırtaş 181 dönümlük orman alanının daha da büyümesi ve korunması için mahalle sakinleriyle birlikte canla başla çalışıyor. Yeşilin her tonunun bulunduğu Sinanoğlu Mahallesi’nde bilinçli tarım için çaba sarf eden Sinanoğlu Mahalle Muhtarı Yaşar Bakırtaş mahallesine getirdiği hizmetler, çalışkanlığı, mütevazi yapısı ve hizmet odaklı görev aşkıyla bu haftanın en iyi oldu. 

Haftanın Üzgünleri
Hamdi Yuluğ & Murat Tokluca

Sakarya basınının tanınmış gazetecilerinden Hamdi Yuluğ'un babası Ahmet Yuluğ, tedavi gördüğü Kocaeli Gölcük'teki hastanede hayatını kaybetti. Baba Yuluğ memleketi Trabzon’da son yolculuğuna uğurlandı. Öte yandan yine basın camiasının tanınmış isimlerinden iş insanı Murat Tokluca'nın babası Ferhat Tokluca geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.  Baba Tokluca Adapazarı Camili Mezarlığı’nda dualarla uğurlandı. Yuluğ ve Tokluca ailelerine Halk54.com Panorama olarak başsağlığı dilerken, her iki meslektaşımızda bu haftanın üzgünleri oldu. 

Haftanın Eğitimcisi
Faruk Kıral
Dr. Nuri Bayar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü

Haftaya damgasını vuran eğitimcileri konuk ettiğimiz “haftanın eğitimcisi” köşesinin bu hafta yine önemli bir konuğu var. Sakarya’da eğitime yıllardır büyük katkıları olan, yetiştirdiği ve her biri iş hayatında yer bulmaya başlayan öğrencileriyle gurur duyulan Adapazarı Dr. Nuri Bayar İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Faruk Kıral Pandemi önlemleri kapsamında başlayan yüz yüze eğitimle birlikte farkını hissettirmeye devam ediyor. Efendiliğiyle de eğitim camianın  dikkat çeken bir ismi olan Faruk Kıral son haftalardaki başarılı çalışmaları, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve ekibiyle birlikte öğrencilere verdikleri kaliteli eğitimle haftanın en iyisi oldu. 

Haftanın Doktoru
Dr. Ali Ulvi Ulusoy
Adapazarı Dr. Abdülkadircanik Aile Sağlığı Merkezi

Aile sağlık merkezleri sağlık teşkilatının omurgası olmaya devam ediyor. Bu merkezlerde görev yapan “Aile Hekimleri” hastanelerin yüklerini büyük ölçüde hafifletirken, şehrin hareketli Aile Sağlık Merkezleri’nden birisi olan Dr. Abdülkadircanik Aile Sağlığı Merkezi başarılı ekibiyle dikkat çekiyor. Şehrin tam kalbinde hizmet veren merkeze her gün onlarca vatandaş sağlık bulmak için geliyor. Pandemi ile birlikte iş yükü biraz daha artan merkezin çalışkan bir ismi olan Dr. Ali Ulvi Ulusoy çalışkanlığıyla bu hafta köşemizin konuğu oldu. Sakarya’da yoğun ilgiyle takip edilen “haftanın doktoru” köşesine konuk ettiğimiz Dr. Ulusoy ekip arkadaşlarıyla birlikte merkeze gelen vatandaşlara verdikleri kaliteli ve güler yüzlü hizmet, hizmet aşkı ve başarılı hekimliğiyle bu haftanın en iyisi olarak zirvenin sahibi oldu. 

Haftanın Romantiği
Murat Değirmenci
Grafiker

Kimileri onun iri yarı cüssesine bakıp yanlış değerlendirebilir. Kimileri onun ruhunun ne kadar ince ve kırılgan olduğunu bilmeyebilir. Onun kalbinin bir serçe kuşunun kalbi gibi attığını da bilmeyebilir. İşin aslı şu ki onu bilen bilir. İşte biz onu bilenlerdeniz. Onun ince ruhunu, onun romantik bakışlarını, onun bir karıncayı bile incitemeyecek kadar yufka olduğunu bilenlerdeniz. Sakarya Halk Gazetesi’nin beyin takımından olan grafiker Murat Değirmenci geçtiğimiz günlerde komşu Kocaeli SEKA Park içinde bulunan Maide isimli restoranda yemek sonrasında yoğun bir romantizm yaşadı. Bir yandan Marmara Denizi’nden gelen iyot kokusuyla gençlik yıllarına dalan, diğer yandan 2022 yılında artacak emlak fiyatlarıyla birlikte gelecek zamlarla duygu yoğunluğu yaşayan Murat Değirmenci izlediği dalgalara kapılıp gitti. Hayli romantik ve duygusal bir yapıya sahip olan Değirmenci hafta içi yaşadığı duygu yoğunluğu ve romantizmle bu haftanın en romantiği oldu. 

Haftanın Unutulmazı
Mustafa Varnalıoğlu

Bir zamanlar Adapazarı Belediyesi olan günümüzün Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nde iz bırakan isimlerden birisidir Mustafa Varnalıoğlu. Uzun yıllar belediyede görev yapan Varnalıoğlu tam bir görev adamıydı. Güler yüzü, tatlı dile, insan ayırt etmeden herkese hizmet eden Mustafa Varnalıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’na bağlı Poliklinikte yaptığı hizmetlerle çok ama çok dua aldı. Görev süresi bittikten sonra emekli olan Mustafa Varnalıoğlu halen 7/24 ve 365 gün görev aşkı, işine verdiği özenle haftanın unutulmazı oldu.

Haftanın Hastaları
Müjdat Çetin & İbrahim Çorbacı

Sakarya Yenigün Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Müjdat Çetin geçirdiği kalp rahatsızlığıyla beraber olduğu anjiyo oldu. Öte yandan Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Başkanı İbrahim Çorbacı ise böbreklerindeki rahatsızlık nedeniyle olduğu ameliyat oldu. Her iki meslektaşımıza da geçmiş olsun derken, ikisini birden bu haftanın en hastaları seçtik. 

Haftanın Halası
Münevver Yağız

Her zaman deriz ve yazarız. Aile çok önemlidir. Aile denince akla ilk gelenler ise geleceğimiz olan çocuklarımızdır. İşte bu bilinçte olan Münevver Yağız ailesine ve ailesindeki çocuklara büyük önem verir. Geçen gün sosyal medyasında “Halasının güzel kızı, pamuğum iyi ki Doğ'dun iyi ki varsın. Işığın yolun açık , ömrün güzel olsun bilmişimiz Alya Nil'imiz” notuyla yeğeninin yaş gününü kutlayan ve ona sürpriz yapan Münevver Yağız bu haftanın en sevgi dolu halası oldu. 

Haftanın Dedesi
Hasan Ür
İş İnsanı

İş dünyasının yakından tanıdığı bir isim olan Hasan Ür bu hafta köşemize yaşadığı büyük mutlulukla konuk oldu. Sakarya ekonomisine kazandırdığı artılarla tanınan iş İnsanı Hasan Ür’ün hafta içinde nur topu gibi bir torunu dünyaya geldi. Yaşadığı mutluluğu sosyal medya hesabından “Torunum Nil Yalçınkayaya hayırlı ömürler dilerim” notuyla paylaşan Hasan Ür yaşadığı büyük sevinçle bu haftanın dedesi oldu. 

Haftanın Mekanı
Köfteci Hacı Bekir Lokantası

Sakarya’nın Tarihi ve Meşhur Islama Köfteci Hacı Bekir 60 yıldır lezzet tutkunlarının tercih ettiği mekan olmaya devam ediyor. 1. ve 2. Dünya Savaşları sırasında Türkiye’ye göç eden Boşnak ve Makedon göçmenlerin bayat ekmekleri kemik sularına batırarak hazırladıkları yemeklerden günümüze Islama Köfte gelen lezzeti en iyi şekilde lezzet tutkunlarıyla buluşturan Köfteci Hacı Bekir yine Sakarya’nın meşhur Kabak Tatlısı’ndaki muhteşem tadı en iyi servis eden kaliteli mekanlar arasında bulunuyor. Adapazarı Karaağaçdibi Bulvarı’nda Islama Köfte başta olmak üzere yemekleri ve tatlılarıyla ön plana çıkan Köfteci Hacı Bekir’in bir özelliği de çok kısık ateşte parmak ısırtan Kuru Fasulyesi lezzet tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Yöresel ve organik malzemeleri, yemeklerinde kullandığı özel hazırlanmış ve terbiye edilmiş etleri, temiz, hijyen ve ferah mekanı, 1958 yılından bu yana güven veren markası, Pandemi ile birlikte yeni aldığı tedbirler, güler yüzlü ve tatlı dille personeliyle ön plana çıkan Köfteci Hacı Bekir Lokantası yaptıkları bütün bu işlerin içine sevgilerini de katmasıyla bu haftanın en iyi mekanı oldu. 

Haftanın Yazarı 
İbrahim Adıyaman
Avukat

Sakarya Barosu’nun başarılı avukatlarından İbrahim Adıyaman bu kez gündeme kazandığı davalarla değil yazdığı kitapla geldi. Ceza hukukunu ele alan Avukat İbrahim Adıyaman’ın “Ceza Hukukunun İşlevini Yeniden Düşünmek” isimli kitabı bir anda piyasalarda büyük ilgi gördü. Sakarya’nın yetiştirdiği başarılı avukatlar arasında yerini alan İbrahim Adıyaman yazdığı ve bütün kitap marketlerde yerini alan yeni kitabıyla bu haftanın en iyi yazarı oldu. 

Haftanın Esnafı
Ali İhsan Malkoç
Yiğit Oto Cam

Halk54 Panorama yayına başladığı andan itibaren ilgi gören enler arasında haftanın esnafı köşesi ilgiyle takip ediliyor. Sakarya’da mesleğindeki başarıları ve işene alan saygısı, efendiliği ve çalışmalarıyla ön plana çıkan esnafların yer aldığı “haftanın esnafı” köşesine bu kez Erenler Atatürk Sanayi Sitesi 1066 Nolu sokakta bulunan Yiğit Oto Cam Firması’nın sahibi Ali İhsan Malkoç konuk oldu. Yeni cam takımı, cam çatlağı, cam kriko gibi camla ilgili bütün işyerin yapıldığı işyerinin sahibi olan Ali İhsan Malkoç müşterilerine gösterdiği saygı, mesleğindeki başarı ve çalışkanlığıyla bu haftanın esnafı oldu.  

Haftanın Mutlusu
Cüneyt Öney
Kebap Ustası

Sakarya’da kebap, kırmızı et, köfte, yöresel lezzetler dendi mi akla ilk gelen isimlerden birisidir nam-ı değer Koca Usta lakabıyla tanınan Cüneyt Öney. Adapazarı Kuzey Terminali’nde bulunan Köftecim Erdal’da halen birbirinden harika lezzetlere imza atan Cüneyt Öney bu kez lezzet tutkunlarına yaşattığı o güzel tatlar değil, mutluluğuyla gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde ailesiyle birlikte harika bir tatil yapan ve bu tatil sırasında çocuklarıyla birlikte yorgunluk atan Cüneyt Öney öyle neşeli ve tatlı günler yaşadı ki bu haftanın da en mutlusu oldu. 

Haftanın Yakışıklısı
Hasan Aksoy 

Sakarya’nın gözde, popüler ve karizmatik gençlerinden Hasan Aksoy bu hafta köşemizin konuğu oldu. Girdiği her ortamda centilmenliğiyle dikkatleri üzerine çeken Hasan Aksoy, yeşil sahalarda da yine centilmenliğiyle her zaman takdir topladı. Anadolu erkeğinin o bıçkın bakışlarının yanı sıra düzgün fiziğiyle de her girdiği ortamda meraklı bakışları üzerine çeken Hasan Aksoy efendiliği, karizmatik yapısı, giyim tarzı ve bakışlarındaki iç geçirten gizemle bu haftanın en yakışıklısı oldu. 

Haftanın Çalışkanı
Esat Başkan Demir

Bu haftanın çalışkanı Sakarya’da güvenlik denildi mi akla ilk gelen isimlerden Esat Başkan Demir oldu. Sakarya Üniversitesi’nde uzun yıllardır ekip arkadaşlarıyla birlikte başarılı bir şekilde görevini yapan Esat Başkan Demir günümüzde en önemli sektörlerden birisi haline gelen özel güvenliğin efsane isimleri arasında yerini aldı. Adamlığı, sözünün eri oluşuyla tanınan Esat Başkan Demir 7/24 ve 365 gün göreve hazır oluşu ve performansıyla bu haftanın en çalışkanı oldu. 

Haftanın Kalfası
Atakan Eser 
ESR Oto Elektrik

Geçen haftanın en çalışkan esnafı olan Hüseyin Eser’in akrabası olan Atakan Eser ustasının izinden gidiyor. Erenler Yeşiltepe Mahallesi Modern Sanayi Sitesi 8047 Sokak’taki bulunan işyerlerinde otomobil beyni, klima, gaz dolumu, oto güvenlik sistemleri üzerine yapılan işlerde ustası Hüseyin Eser’den mesleğin sırlarını öğrenen Atakan Eser genç yaşına rağmen mesleğindeki performansı, çalışkanlığı ve efendiliyle bu haftanın en iyi kalfası oldu.  


BİZ ONLARI UNUTMADIK

Recep Bolat

Dürüst, arkadaş canlısı, işini severek yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü iken hayatını kaybeden Recep Bolat’ı biz hiç unutmadık. Recep Bolat’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Devrim Ersen Özergin

Sakarya’ya görevli olarak gelen ve yaşanan bir acı olayda hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu (BİK) Denetçisi Devrim Ersen Özergin biz hiç unutmadık. Devrim Ersen Özergin’i bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.

Kamuran Karaman

Sakarya’nın tanınmış muhasebecilerinden olan çalışkan, insan canlısı, dürüst ve yardım sever serbest muhasebeci Kamuran Karaman’ı biz hiç unutmadık. Kamuran Karaman’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun” diyoruz.


HEY GİDİ GÜNLER HEEY

MHP Sakarya Milletvekili Osman Fevzi Zihnioğlu, dönemin Sakarya Gazeteciler cemiyeti Başkanı Necdet Güngörsün, dönemin Kent TV Genel yayın Yönetmeni Oğuz Poyraz önemli bir davette bir araya geldi. Sakarya Milletvekili Osman Fevzi Zihnioğlu’nun günün anlamını belirten bir konuşma yaptığı o anlarda gazeteci Güngörsün ile gazeteci Poyraz onu pür dikkat dinliyor. Şimdi mazide kalan bu kareye bakıp da ‘hey gidi günler heey’ dememek mümkün mü!

ANAP ülkede fırtına gibi eserken girdiği genel seçimde sandıktan sonuçlar hiçte beklendiği gibi çıkmadı. Morallerin alt üst olduğu o anlarda seçim öncesi halkın önüne oy için çıkmasını bilen ANAP kurmayları seçim sonrası sandıktan çıkan üzücü sonucu rağmen adam gibi yine halkın önüne çıkıp öz eleştiri yaptı. Dönemin ANAP Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu, dönemin ANAP Milletvekili Ahmet Neidim, dönemin ANAP Sakarya İl Başkanı Ahmet Gürsoy, dönemin ANAP merkez İlçe Başkanı Ali Özkan ve parti kurmayı Arif Aruca kameralar karşısına geçip sandıktan çıkan sonucu değerlendirdi. Günümüzde pekte alışık olmadığımız bu erdemliği gösteren ANAP’ın kurmaylarının üzüntüsü ve moral çöküklüğünün objektiflere yansıdığı bu kareye bakıp da “heey gidi günler hey” dememek mümkün mü!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde enkaz altında kalan Adapazarı’nda acı ve gözyaşı hiç eksik olmadı. Deprem şehitlerini kalbimize gömdüğümüz Adapazarı’nda hibeci kuruluşların Adapazarı Yenikent Bölgesi’nde inşa ettiği kalıcı konutlar belli aralıklarla hizmete girdi. İşte öyle bir günden kalan Karaylı birlikteyiz. Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, dönemin Sakarya Valisi Cahit Kıraç ve şehir erkanı Karaman Mahallesi’nde yapılan kalıcı konutların sahiplerine teslim edilme töreni sırasında günün anısına gül  diktiler. Güzel temellilerle dikilen güllerle kalıcı konutlar hak sahiplerine teslim edildiği o günlerden kalan bu kareye bakıp da şimdi “heey gidi günler hey” dememek mümkün mü!

  
NOSTALJİ VAPURU

Sakarya’nın unutamadığı Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Çamlıyurt, dönemin Orman Bakanı Ersin Taranoğlu’na yakın isimler Bülent Çaycı ve İrfan Çelik’i bir davette bir arada yakalayın usta deklanşör Hüseyin Cumalı o anı işte böyle ölümsüzleştirdi. Sakarya tarihinde hepsinin ayrı yeri ve anıları olan bu isimlerin bulunduğu bu kare bizi bir kez daha maziye götürürken, bu güzel kareyi de Nostalji Vapuru’nun güzel bir köşesine astık.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin protokol müdürlüğünü yapan Kemal Dumanlıova’nın harika sesini bu kentte bilmeyen yoktur. Katıldığı davetlerde çok yakın dostlarının ricasını kıramayarak zaman zaman mikrofonu eline alan Kemal Dumanlıova o kadife sesiyle kendisini dinleyenlere unutamayacakları anlar yaşatırdı. İspanyol söz yazarı ve şarkıcı Julio Iglesias’ı aratmayan ses tonuyla her zaman gönüllerde taht kuran kemal Dumanlıova yine katıldığı bir davette şehrin önemli isimlerini kurmayıp bir iki parçayı seslendiği o anlar usta deklanşör Hüseyin Cumalı tarafından işte böyle görüntülendi. Bizi mazide bir yolculuğa çıkaran bu kareyi Nostalji Vapuru’na asarken “ne günlerdi o günler” demekten de kendimizi alamadık.

Sakarya’da bir zamanlar Lions Adapazarı Kulübü oldukça etkin idi. Toplantılar, açılışlar, özel günlerde sürekli yer alan Lions Adapazarı Kulübü son yıllarda Pandemiyle birlikte yaşanan sıkıntılarla birlikte kapandı. Bugün ise Lions Adapazarı Kulübü’nün hayli hareketli olduğu günlerden bir kareyle birlikteyiz. Dönemin DSP Sakarya Milletvekili Teoman Akgül, dönemin Lions Adapazarı Kulübü Başkanı Nadir Erçetin’in de hazır bulunduğu törende Atatürk Büstü açıldı. Geçtiğimiz aylarda rahmetli olan Nadir Erçetin’i bir kez daha rahmetle anarken bu güzel kareyi de Nostalji Vapuru’nun güzel bir köşesine astık.


HAFTANIN DUVAR YAZISI

Hiçbir hatun durduk
yere trip atmaz…
Ya bir şey 
yapmışsındır
ya da bir şey 
yapmamışındır