Haftanın Karizması
Berkay Çelik

Yunanistan'da geçen yıl 16-26 Ekim tarihlerinde düzenlenen Dünya Amatörler Satranç Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan milli sporcu Berkay Çelik, Halk54.com Panorama’nın bu hafta konuğu oldu. Satranca 6 yaşındaki iken babaannesi sayesinde merak salan ve bir çok şampiyonada derece alan Berkay Çelik’in kariyerinde başarılı çizgisi hayli yüksek bir çizgi var. Dünya Amatörler Satranç Şampiyonası'nda 2. olarak satrançta ustalara verilen "Candidate Master" unvanını da almaya hak kazanan ve 2022 yılında Malta'da düzenlenmesi planlanan Dünya Şampiyonası'nda altın madalya için yarışması beklenen Berkay Çelik azmi, başarıları, satrançtaki ustalığı ve profesyonelliğiyle bu haftanın karizması oldu.

Haftanın İş İnsanı
Mükerrem Koç
İş İnsanı

Sakarya iş dünyasının güvenilir ve çalışkan bir ismi olan iş insanı Mükerrem Koç haftanın enlerini seçtiğimiz köşemizin konuğu oldu. Ekonomi dünyası kadar siyaset dünyasının da yakından tanıdığı bir isim olan Koç City Yönetim Kurulu Başkanı Mükerrem Koç çağdaş, modern, güvenilir ve en önemlisi depreme karşı dayanaklı bir çok site, konut, iş merkezini şehre kazandırdı. Sakarya’nın efendi, mütevazi iş insanları arasında bulunan Mükerrem Koç Sakaryaspor’a da uzun yıllar destek verdi. Sakarya Erzurumlular Derneği Başkanlığını da bir süre başarıyla sürdüren müteşebbis iş insanı Mükerrem Koç son aylarda yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen şehir ekonomisine yaptığı katkılar ve istihdama yönelik yatırımlarıyla birlikte bu haftanın iş insanı oldu.

Haftanın Başkanı
Turhan Salihoğlu
Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) üyesi olan Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turhan Salihoğlu haftanın enlerinin bir kez daha konuğu oldu. Oda kongrelerinin yapıldığı şu günlerde görkemli kongreyle bir kez daha başkanlığa seçilen Salihoğlu her kesimden büyük alkış aldı. Yıllarca güvenilir esnaflık ve başkanlık yapan bir babanın oğlu olan Başkan Turhan Salihoğlu oda başkanlığındaki tecrübesi, mütevaziliği, çalışkanlığı, üyelerine gösterdiği hassasiyeti ve son kongrede gördüğü destekle bu haftanın en iyi başkanı oldu.

Haftanın Bürokratı
Emre Atmaca
Sakarya Ticaret İl Müdürü

Dolar kurunun yükselmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da fiyatlar dövize paralel yükseldi. Ancak hükümetin yaptığı müdahaleyle birlikte dolardaki düşüşe rağmen başta market zincirler olmak üzere bir çok firma yükselen fiyatları düşürmedi. Fiyat etiketlerinin düşmemesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Sakarya’da da fahiş fiyatlar ve stokçulukla ilgili çalışma başlatıldı. Vatandaşın geçinemediği günümüzde haksız kazanç, fahiş fiyat ve stokçularla ilgili başlatılan bu mücadelede etkin rol oynayan Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca çalışma azmi, işindeki ciddiyet, vatandaşın yanında haksız kazanç sağlayanlara açtığı savaşla bu haftanın bürokratı oldu.

Haftanın Muhtarı
Mustafa Yeşilyurt
Adapazarı Evren Mahallesi Muhtarı

Haftanın en iyi muhtarlarını konuk ettiğimiz köşemizde 2 dönemdir adından çalışkanlığıyla söz ettiren Adapazarı Evren Mahallesi Muhtarı Mustafa Yeşilyurt var. Aynı zamanda Serdivan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Mustafa Yeşilyurt nüfusu 10 bine dayanan Evren Mahallesi’nde gece gündüz demeden hizmet odaklı çalışma yapıyor. Mahallesindeki İmar sorunlarının aşılması noktasında kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli diyalog halinde bulunan Adapazarı Evren Mahallesi Muhtarı Mustafa Yeşilyurt mahallesine hizmet getirmek için verdiği mücadelenin yanı sıra çalışkanlığı, adamlığı, hizmet aşkıyla bu haftanın muhtarı oldu.

Haftanın Müdürü
Özay Başkent Yıldırım
Çocuk Şube Müdürü

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nde hafta içi rotasyon yapıldı. Yapılan bu rotasyonla birlikte bir çok müdürün yeri değişirken Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışkan ve başarılı isimlerinden biri olan Özay Başkent Yıldırım, Çocuk Şube Müdürlüğü’nün başına getirildi. Meslekteki tecrübesi ve elde ettiği başarılarla birlikte emniyetin gözde müdürleri arasında bulunan Özay Başkent Yıldırım Çocuk Şube Müdürlüğü gibi son derece hassasiyet ve dikkat gerektiren şubenin başına atanmasıyla bu haftanın en iyisi olarak zirvenin de sahibi oldu.

Haftanın Doktoru
Op. Dr. Metin Şenol
Özel MEDAR Hastanesi

Sakarya’nın enleri konuk ettiğimiz ve büyük ilgiyle takip edilen Halk54.com Panorama’nın sağlık köşesinde son yılların başarılı bir ismi olan Özel MEDAR Sakarya Hastanesi’nin deneyimli bir ismi olan Genel Cerrah Operatör Doktor Metin Şenol var. Tıp dünyasında adından tecrübesi ve yaptığı başarılı ve yerinde müdahalelerle söz ettirmesini bilen hastanenin beyin takımındaki isimlerden Op. Dr. Metin Şenol ekibiyle birlikte uyum içinde gece gündüz demeden çalışması, mütevazi kişiliği, ameliyatlarındaki hassasiyetiyle bu hafta zirvenin sahibi oldu.

Haftanın İşletmecisi
Atilla Küçükcan
Adapazarı Saklı Bahçe İşletme Müdürü

Adapazarı Çark Caddesi’nde 2009 yılında hizmete giren ve hizmete girer girmez lezzet tutkunları kadar dinlenmek, stres atmak, dostlarıyla hoş vakit geçirmek isteyenlerin uğrak adresi haline gelen Saklı Bahçe’nin İşletme Müdürü Atilla Küçükcan bu hafta köşemizin konuğu oldu. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren sektörde ucuz, kaliteli, hijyen hizmetiyle dikkat çeken Saklı Bahçe’nin İşletme Müdürü Atilla Küçükcan ekip arkadaşlarıyla birlikte ‘müşteri memnuniyeti’ ön planda çalışma anlayışıyla takdir topluyor. Ekonomik sıkıntılara rağmen fiyat çizgisini dengede tutan ender mekanlardan biri olan Saklı Bahçe’nin Sahibi Harun Tekmil’in desteğiyle şehre hizmet eden mekanın işletme müdürü Atilla Küçükcan işindeki titizlik, mesleğindeki tecrübesi, efendiliği ve idarecilikteki profesyonelliğiyle haftanın İşletmecisi oldu.

Haftanın Çalışkanı
Emre Muti
Adapazarı Bitcom Bilgisayar

Haftanın enlerini konuk ettiğimiz Halk54 Panorama da bu hafta Adapazarı’nda işinin uzmanı Emre Muti bizlerle birlikte oldu. Teknolojinin baş döndüren bir hızla geliştiği günümüzde bilgisayar arızalarına hızlı ve etkin şekilde müdahale eden Emre Muti, aynı zamanda mesleğindeki tecrübesiyle de farkını ortaya koymaya devam ediyor. Bilgisayar tamirinin yanı sıra bilgisayar alım-satımı da yapan Emre Muti gerek mesleğindeki tecrübesi, gerek işindeki uzmanlığı, gerekse gece gündüz demeden kendisine getirilen bilgisayarları tamir ederek bir an önce sahiplerine teslim etmek için çok çalışan başarılı isim Emre Muti bu haftanın en çalışkanı oldu.

Haftanın Siyasetçisi
Efe Kuşdili
AK Parti Adapazarı Gençlik Kolları Başkanı

Siyaset kazanı ağırdan ağırdan kaymamaya başladığı ve Türkiye 2023 seçimlerine doğru yol aldığı günümüzde AK Parti Adapazarı Gençlik Kolları Başkanı Efe Kuşdili köşemizin konuğu oldu. AK Parti’nin büyük önem verdiği ve seçimlerde saha çalışmalarında büyük başarı elde eden gençlerin Adapazarı’nda başı olan Efe Kuşdili ekibiyle birlikte Pandemi kurallarına uygun olarak sahada sıkı çalışma yapıyor. Enerjisiyle dikkat çeken Başkan Efe Kuşdili son haftalardaki saha çalışmaları, performansı, ekibiyle birlikte başarı dolu çalışmalarıyla bu haftanın en iyi siyasetçisi oldu.

BİZ ONLARI UNUTMADIK

Nevzat Demircioğlu

Sakarya’nın en köklü ailelerinden olan Demircioğlu ailesinin çalışkan ve müteşebbis fertlerinden olan iş insanı Nevzat Demircioğlu biz unutmadık. İş İnsanı Nevzat Demircioğlu’nu bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun “ diyoruz…

Ahmet Kurtuluş
Sakarya ekonomisine büyük katkılar sağlayan Kurtuluş ailesinin genç, çalışkan, atak, hayırsever ve sevilen ismi iş insanı Ahmet Kurtuluş’u biz unutmadık. İş İnsanı Ahmet Kurtuluş’u bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun “ diyoruz…

İsmail Yıldırım
Sakarya’da iş dünyası kadar Sakarya siyasetinin popüler isimlerinden olan DYP eski il başkanlarından iş insanı İsmail Yıldırım’ı biz unutmadık. İş İnsanı İsmail Yıldırım’ı bir kez daha rahmetle anarken “Mekanı Cennet Olsun “ diyoruz…

HEY GİDİ GÜNLER HEEY

Bir döneme damgasını vuran eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, ANAP Sakarya Milletvekilleri Mümtaz Özkök, Ayhan Sakallıoğlu, Yalcın Koçak, Mustafa Kılıçaslan, dönemin Sakarya Valisi Nurettin Turan, Sapanca eski Belediye Başkanı Turgut Arapoğlu ve ilgili heyet Sapanca sahil kesiminde incelemeler yapıyor. Yaptığı çalışmalarla Sapanca’ya damgasını vuran Belediye Başkanı Turgut Arapoğlu sahil şeridindeki çalışmaların yanı sıra ilçedeki diğer çalışmalarla ilgili heyete bilgi verdiği bu unutulmaz kareye bakıp da ‘heey gidi günler hey” dememek mümkün mü!

Belli dönemlerde 2 kez bakanlık ve Sakarya Milletvekilliği yapan Nevzat Ercan fırsat buldukça şehre gelir inceleme ve temaslarda bulunurdu. Yetkililerden bilgi alan DYP Sakarya Milletvekili Nevzat Ercan yine şehre geldiği bir günde çekilen bu kare ‘heey gidi günler hey’ köşemize konuk oldu.

AK Parti Sakarya Milletvekilliği yapan Recep Yıldırım vekil olmadan önce Akyazı Belediye Başkanlığı yapmıştı. Başkanlık makamında otururken personeline küçük altın ve dolar üzerinden maaş vermesiyle ulusal basında uzun süre manşet olan Başkan Recep Yıldırım, Akyazı Belediyesi çalışanlarının da hayli duasını almıştı. Altın ile maaş veren unvanına sahip olan Başkan Recep Yıldırım’ın o günlerde çekilen bu fotoğrafı bize “heey gidi günler hey” dedirtti.

Sakarya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) eski başkanları arasında yer alan Yusuf Mahmutoğlu adını ekonomi dünyasına yazdıran isimler arasında bulunuyor. Oda çalışmalarının yanı sıra üst kurul olan Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) düzeyinde önemli çalışmalara imza atan Yusuf Mahmutoğlu kibarlığı, adamlığı, çalışkanlığıyla da hep farkını ortaya koymuştur. Yıllar önce yapılan kongrede çekilen bu karede kendisini dinleyen coşkulu kalabalığa hitap eden Yusuf Mahmutoğlu’nu bir kez daha rahmetle anarken ‘heey gidi günler hey, ne günlerdi o günler’ demekten de kendimizi alamadık.

Bir zamanlar Kanal D ekranlarında yayınlanan “Çağatay Yolda” isimli program yapımcısı Çağatay Şahin Sakarya’nın taraklı İlçesi’ne gelmişti. Burada yapılan çekimlerde sokak köpekleriyle ilgili olumsuzluklar ekrana gelince o günlerde Panter Emel lakabıyla tanınan hayvan hakları savunucusu Emel Yıldız Taraklı’ya gelerek ortalığı birbirine kattı. İşte o günlerde çekilen bu kareyi yayınlarken bir yandan da ‘ne günlerdi o günler” dedik.

NOSTALJİ VAPURU

Dönemin Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu, dönemin Adapazarı Belediye Başkanı Aziz Duran, dönenim SATSO Başkanı Erol Hacıeyüpoğlu (Öztürk) ve Uğur Okulları Sakarya Kurucusu Yavuz Müftüoğlu birlikte bir eğitim yuvasının daha kurdelesini kesiyor. Sakarya eğitimine büyük katkıları olan Yavuz Müftüoğlu’nun büyük emekleriyle hayata geçen okulun açılışındaki bu kareden bugün Vali Yener Rakıcıoğlu ile Başkan Aziz Duran aramızda bulunmuyor. Sakarya’nın her iki değerini rahmetle anarken, bu güzel kareyi de Nostalji Vapuru’nun güzel bir köşesine astık.

Dönemin Sakarya İl Genel Meclisi Üyesi Metin Şirin o günlerin en hareketli ve heyecanlı ismiydi. Sapanca’nın gelişmesi ve kalkınması için büyük mücadeleler veren, zaman zaman ilçede ünlü sanatçıları getirip konserler düzenleyen Metin Şirin bir ara AK Parti’den Sapanca Belediye Başkan adayı da oldu. 1990’lı yılların sonuna doğru Sapanca’da çekilen bu fotoğrafla bugün köşemize konuk olan Metin Şirin ve dostlarının nostaljik karesini ‘Nostalji Vapuru’nuzun güzel bir köşesine astık.

Hey gidi günler hey mi desek, ne günlerdi o günler mi desek, meslektaşlarımızın acısı halen içimizde kor ateş mi desek, ne desek! Sakarya basın dünyasının unutamadığı dürüst, çalışkan, yürekli, güzel insan Murat Solmaz, yine Sakarya basınında bir süre görev yaptıktan sonra iş hayatına atılan Emrah Kaya, 1990’lı yıllarda gazetecilik yapan diğer arkadaşlarımız bir toplantıda buluşmuşlar. Şu an aramızdan ayrılan Murat Solmaz ile Emrah Kaya’nın da aralarında bulunan basın mensupları hem çalışıp hem eğlenirken usta deklanşör Hüseyin Cumalı ile bu anı ölümsüzleştirmiş. Nostalji Vapuru’na astığımız bu güzel kareye bakarken iki meslektaşımızı kaybetmenin acısını bir kez daha yüreğimizde hissederken, Murat Solmaz ile Emrah Kaya için ‘Mekanları Cennet Olsun’ diyoruz.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde şu anda “15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak bilinen alanda bulunan Sakarya Adliyesi yerle bir oldu. Adliyenin depremde yıkılmasıyla birlikte Sakarya Adliyesi geçici olarak şu anda ‘Aziz Duran Parkı’ olarak bilinen Donatım Fabrikası’nın ek binalarına taşındı. 17 Ağustos depremi boyunca Donatım ek binasında hizmet veren Sakarya Adliyesi’ne gelen sendikacılar o günlerde yaşanan bir olayla ilgili basın açıklaması yaptıktan sonra suç duyurusunda bulundu.Öz-Çelik İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt’un yanı sıra diğer sendikacılarında bulunduğu bu kareyi Nostalji Vapuru’nun anı köşesine astık.

HAFTANIN DUVAR YAZISI

Eşin eve geldiğinde cep telefonunu

uçak moduna alıp ekranını

ters çevirip masayla koyuyorsa

bilesin ki o uçakta tek yolcu

sen değilsin!