Haftanın Karizması
Ekrem Yüce
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı

Sakarya’nın kalkınması, gelişmesi, marka kentler arasında yerini alması için 7/24 görev yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, mütevazi yapısı, olaylar karşısında dik duruşu, saygınlığı ve birlik ve beraberlik adına şehirde sergilediği ağabeylikle haftanın rakipsiz karizması oldu.

Haftanın Başkanı
Ali Bektaş
Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı

Minibüsçü esnafının sorunlarının aşılması için yıllardır mücadele veren, Pandemi boyunca esnafının sürekli yanında bulunan ve destek olan Sakarya Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ali Bektaş, şoför esnafının her koşulda yanında olmasıyla bu haftanın başkanı oldu.

Haftanın İş İnsanı
Erol Kaya
Arifiye Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı

Efendiliğinin yanı sıra bölgeye yaptığı yatırımlarla Sakarya ekonomisinin dinamolarından birisi olan Arifiye Fidancılık Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya, Pandemiye rağmen Sakarya’daki atılımlarını büyüterek işsizlik ve il ekonomisine verdiği katkılarla bu haftanın İş İnsanı oldu.

Haftanın Müteşebbisi
Murat Bayrak
Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı

Sakarya ekonomisinin bel kemiği olan sektörlerden inşaat sektörünün başkanlığını yapan Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, hafta içinde il ekonomisine yönelik yaptığı önemli atılım ile bu haftanın müteşebbisi oldu.

Haftanın Sağlıkçısı
Dr. Alper Erkin
Sakarya Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Öğretim Üyesi

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet veren yara bakım servisinde ekibiyle birlikte büyük işlere imza atan ve hasta ile hasta yakınlarının sürekli hayır-duasını alan Sakarya Üniversitesi Kalp Damar Cerrahi Öğretim Üyesi Dr. Alper Erkin, son haftalardaki üstün performansıyla bu haftanın sağlıkçısı oldu.

Haftanın Bürokratı
Yiğit Turan
SASKİ Genel Müdürü

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tek kelime ile amiral gemisi olan Sakarya Su ve Kanalizasyon (SASKİ) Genel Müdürlüğü görevine gelen Yiğit Turan, il genelinde hayli yoğun temposuyla hizmet veren kurumdaki performansı, enerjisi ve görev aşkıyla bu haftanın bürokratı oldu.

Haftanın Muhtarı
Necdet Kabasakal
Tekeler Mahallesi Muhtarı

Devlet ile vatandaş arasında birer köprü görevini üstlenen muhtarlar arasında yakışıklığı, karizması ve performansıyla dikkatleri üzerine çeken Adapazarı Tekeler Mahallesi Muhtarı Necdet Kabasakal, mahallesine getirdiği hizmetler, vatandaşların dertlerine bulduğu çözümler ve çalışkanlığıyla haftanın muhtarı oldu.

Haftanın Çevrecisi
Kamuran Tan
Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı 

İstanbul başta olmak üzere bir çok ilde ‘Bomba İmha Uzmanı’ olarak görev yaptıktan sonra emekli olan ve kendini doğaya adayan Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Kamuran Tan, Geyve bölgesinde tabiatın korunması, yeşilin katledilmemesi için yaptığı çalışmalarla haftanın çevrecisi oldu.

Haftanın Çalışkanı
Sefer Beyenal
Sanatçı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı veya 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hiç değişmez. Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli günlerinin yanı sıra Türk Kızılay’a kan bağışı etkinliklerinde de en önde görmeye çalıştığımız sanatçı Sefer Beyenal, Türk Kızılayı için yaptığı çalışmalarla bu haftanın en çalışkanı oldu.

Haftanın Köşe Yazarı
Cevdet Güngör
Yenigün Gazetesi Köşe Yazarı

Bir süredir tatilde olan ve tatil dönüşü işe hızlı başlayan Yenigün Gazetesi baş köşe yazarı Cevdet Güngör, yıllardır olduğu gibi gündeme damgasını vuran köşe yazılarıyla yine hit olmaya devam ediyor. Raylı sisteme yaptığı olumlu yaklaşımla dikkatleri üzerine çeken Cevdet Güngör bu haftanın köşe yazarı oldu.

Haftanın Siyasetçisi
Selçuk Kılıçaslan
İYİ Parti Sakarya İl Başkanı

Siyasi arenada emin adımlarla ilerleyen, ekibiyle birlikte Pandemi kuralları kapsamında il genelini karış, karış gezen, efendi üslubuyla dikkat çeken İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, hafta içindeki performansı ve partisine kattığı yeni isimlerle bu haftanın siyasetçisi oldu.

Haftanın Centilmeni
Dr. Cihan Kolip
Özel Bilge Hastanesi

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı gösterilen Özel Bilge Hastanesi’nin beyin takımından Uzman Dr. Cihan Kolip, mesleğine olan aşkının yanı sıra hastalarına gösterdiği hassasiyet, beyefendi tarzı, mütevaziliği, çalışkanlığı ve herkese eşit mesafedeki yaklaşımıyla haftanın en centilmeni oldu.

Haftanın Cimrisi
Murat Değirmenci
Grafiker

Yeri ve zamanı geldiği zaman hiçbir harcamadan kaçmayan, eğlence mekanlarında hesabı sürekli ‘ben öderim’ diyerek yakın dostlarının kalbinde taht kuran Sakaryahalk Gazetesi Grafikeri Murat Değirmenci, gazetedeki mesai arkadaşlarına karşı ‘aşırı’ tutumlu davranışları ve Genel Yayın Müdürü Erdoğan Tandoğan’ın kesin ‘cimri’ görüşüyle bu haftanın en cimrisi seçildi.

Haftanın Vefalısı
Yusuf Topçu
Yönetici

Her ilin tanınmış ve sevilen isimleri olduğu gibi Sakarya’nın sevilen isimlerinden biri olan Yusuf Topçu, yakın çevresinde cana yakınlığı ve dik duruşuyla tanılıyor. Çark Caddesi başında bulunan Demircioğlu Pasajı’nın karizmatik ismi Yusuf Topçu, hafta içinde evinde ziyaret ettiği hasta arkadaşına gösterdiği vefayla bu haftanın en vefalısı oldu.

Haftanın Başhekimi
Diş Hekimi Metin Çoban
Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi

Sakarya’nın iyi hizmet veren hastanelerinden biri olan Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Başhekimi Diş Hekimi Metin Çoban, mesleğindeki başarısının yanı sıra ekibiyle birlikte gösterdiği performans ve uyum, mütevazi yapısı ve Pandemi dönemindeki çalışkanlığını sürdürmesiyle bu haftanın başhekimi oldu.

Haftanın Sert Erkeği
Yunus Özçelik
15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarı

Bakışlarında bir kartalın keskinliği, duruşunda bir aslanın asaleti, sözlerinde bir yiğidin dizeleri, ellerinde bir kaplanın gücü bulunan Adapazarı 15 Temmuz Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, son zamanlardaki yükselen trendiyle bu haftanın rakipsiz en sert erkeği oldu.

Haftanın Aşığı
Sait Karan
Sakaryaspor fanatiği

Herkesin bir aşkı vardır. Kimin genç bir kız aşkı olur, kiminin bir arabası aşkı olur, kiminin bir erkeği aşkı olur. Dedik ya herkesin bir aşkı olur. Yeşil Siyahlı camiasının yakından tanıdığı isimlerden Sait Karan’ın aşkı ise Sakaryaspor’dur. Sakaryaspor ile 7/24 aşk yaşayan Sait Karan, kongre öncesinde yaşadığı heyecan ve aşkla bu haftanın aşığı olarak liste başına oturdu.

Haftanın Berberi

Samet Çilek
Çilek Berber

Sakarya’nın genç kuşak berberlerinden Çilek Berber’in sahibi Samet Çilek, kendini sürekli yenileyen ve günün tarz ile modellerini takip eden işene aşık berberleri arasında bulunuyor. Aynı zamanda iyi bir Disc Jockey olan Samet Çilek, günün hit saç sitillerini başarılı bir şekilde uygulamasıyla haftanın berberi oldu.

--------------

BİZ ONLARI UNUTMADIK

Kemal Yavuz
Adapazarı Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Kemal Yavuz'u kim unuttu biz bilemeyiz ama biz onu unutmadık. Esnafların Kemal babasını bir kez daha rahmetle anarken, ‘mekanı cennet olsun’ diyoruz…

Talat Tömekçe
Bir zamanlar Belediye olan ve günümüzün “Adapazarı Güneşler Mahallesi”nin Güneşler eski Belediye Başkanı Talat Tömekçe'yi de unutmadık. Nasıl unutalım ki! Günümüzde burnundan kıl aldırmayan başkanların aksine efendi kişiliği ve kurduğu diyaloglarla gönüllerde taht kuran rahmetli Talat Tömekçe’yi de rahmetle anıyoruz.

--------------------

HEY GİDİ GÜNLER HEEY

Zamanın Sakaryaspor Başkanı İrfan Çelik, zamanın bakanı Ersin Taranoğlu ve ünlü iş adamı Erol Aksoy hazır bulunduğu protokol masasında atılan imzalarla yeşil siyahlı takım MEPAŞ'a devretti. O günden sonra yaşanan süreç sonrasında Sakaryaspor bir kez daha atılan imzalarla bu kez de BELPAŞ’a devredildi. O günlerde çekilen bu fotoğrafa günümüzde bakıp da ‘hey gidi günler heey’ dememek mümkün mü!

--------------------