Haftanın Karizması
Akgün Altuğ
SATSO Başkanı
Sakarya’da patronlar kulübü olarak adlandırılan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ giyim tarzı, yakışıklığı ve dik duruşunun yanı sıra son aylarda şehrin sorunlarıyla ilgili verdiği mücadeleyle birlikte bu haftanın karizması oldu.

Haftanın Başkanı
Fevzi Kılıç
Erenler Belediye Başkanı

Pandemi süresince sahada birebir çalışan, ilçe halkının sorunlarını bizzat yerinde inceleyen ve halk ile iç içe yönetim anlayışı sergileyen Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç son aylarda sahadaki çalışmalarının yanı sıra ilçe genelindeki sorunların aşılması noktasında gösterdiği hassasiyet ve gayretle haftanın başkanı oldu.

Haftanın Babaannesi
Nurhayat Sofuoğlu
Ev Hanımı
Her babaanne gibi torunları canından çok seven AK Parti Sakarya Milletvekili, Dünya Supersport Şampiyonası'nda 5. kez şampiyon olan ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı olan Kenan Sofuoğlu’nun annesi Nurhayat Sofuoğlu bu hafta içinde torunlarına gösterdiği fedakarlık, sevgi ve hassasiyetle bu haftanın rakipsiz süper babaannesi oldu.

Haftanın İş İnsanı
Orhan Kocabıyık
Serdivan AVM Yönetim Kurulu Başkanı

Sakarya ekonomisine önemli yatırımlarda bulunan, elde ettiği kazancı yine şehrine yatıran, Sakaryaspor’a yaptığı katkılarla gönüllerde taht kuran Serdivan AVM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kocabıyık, Sakarya’ya yıllardır kazandırdığı artı değerler ve halen şehre yaptığı yatırımlarla bu haftanın iş insanı oldu.

Haftanın Müteşebbisi
Harun Sandıkçı
Toyota Sandıkçı Plaza Genel Müdürü
Otomotiv sektörünün ‘Profesörü’ olarak tanınan ve uzun yıllardır güven veren çalışmalarıyla sektörde adından her alanda ettiren Toyota Sandıkçı Plaza Genel Müdürü Harun Sandıkçı, son zamanlarda yaptığı yeni atılımlarla bu rakipsiz haftanın müteşebbisi oldu.

Haftanın Siyasetçisi
İsmail Ergül
Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı

Gündemi iyi takip eden ve gündeme dair önemli açıklama ve eleştiriyle son ayların dikkat çeken Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, Pandemi önlemlerinin biraz daha azaltılmasıyla birlikte sahada gezmedik sokak bırakmamasıyla haftanın en çalışkan siyasetçisi oldu.

Haftanın Muhtarı
Erdal Erdem
Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı

Yıllardır muhtarların sorun ve sıkıntıları için mücadele veren Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Güllük mahallesi Muhtarı Erdal Erdem, mahallesindeki sorunların giderilmesi için yaptığı çalışma ve girişimlerle bu haftanın en başarılı muhtarı oldu.

Haftanın Yıldızı
Tülay Kaya
Destek ve Kalite Müdürü

Son zamanlarda kalitesi ve hizmetleriyle adından söz ettiren Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin A Takımı’nda yer alan Destek ve Kalite Müdürü Tülay Kaya imza attığı başarılı projeleri, çalışkanlığı ve mütevaziliği ile bu haftanın sağlıkçısı oldu.

Haftanın Yorgunu
Ercan Ateş
Adapazarı Ziraat Odası Başkanı

Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca ‘sokağa çıkma’ izni olmak için vatandaşların akın ettiği Adapazarı Ziraat Odası’nda yoğun günler yaşayan Adapazarı Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, bu yorgunluğunu üzerinde atamadan tarla, bağ ve bahçelerde başlayan çalışmalarla birlikte daha yoğun iş temposuna girmesiyle bu haftanın en yorgunu oldu.

Haftanın Bürokratı
Doç. Dr. Aziz Öğütlü
Sakarya Sağlık İl Müdürü

Covid-19 salgınıyla birlikte ekibiyle birlikte gecesini gündüzüne katan, Pandemi mücadelesinde bayrağı en ön safta taşıyan Sakarya Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, halen sürdürülen Covid-19 aşı çalışmalarında gösterdiği hassasiyet, çalışma temposu ve mücadelesiyle bu haftanın en çalışkan bürokratı oldu.

Haftanın Köşe Yazarı
Safa Polat
Adayorum Haber Sitesi Yazarı

Genç kuşak gazetecimler arasında dikkat çeken ve öne çıkan isimlerden biri olan Adayorum Haber Sitesi Yazarı Safa Polat, bin yataklı hastane, pandemi hastanesi ve diğer güncel sorunlarla ilgili yazdığı köşe yazılarıyla bu haftanın en başarılı köşe yazarı oldu.

Haftanın Centilmeni
Hakan Arslan
Sakarya Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi

Sakarya’nın genç nesil iş insanları arasında efendiliği, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve işine olan sadakatiyle dikkat çeken Sakarya Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Arslan, Pandemi önlemlerinin biraz gevşetilmesiyle birlikte yakın dostlarına verdiği davetle bu haftanın en vefalı ve centilmeni oldu.

Haftanın Güzeli
Gamze Şahin

Uzun yıllar peyzaj sektöründe görev alan ve çalışkanlığı, işine olan hakimiyeti, iş disipliniyle peyzaj ve süs bitkiciliğinin tanınmış isimleri arasında yerini alan Gamze Şahin, giyim tarzı, hanımlığı ve estetiğiyle bu haftanın güzeli oldu.

Haftanın Sınıfta Kalanı
Kemal Bayat
AK Parti İl Başkanlığı Basın Sorumlusu

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever ve yönetimiyle beraber gittiği Hendek’te Hacımbey Mahalle Muhtarı Ömer Demir’in “Ben çantada kek miyim” sorusunu haber yapan Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı’yı telefonla arayan Basın Danışmanı Kemal Bayat, “Sen bizi makasa mı alıyorsun” sözleriyle haftanın sınıfta kalanı oldu.

Haftanın Gezgini
Kenan Kalk
Yönetici

Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun çalışkan ve dinamik ismi Kenan Kalk, her yıl olduğu gibi bu yılda leyleği havada gördü. İşi gereği Türkiye’nin her yerini gezen ve illerde fırıncılarla buluşan Kenan Kalk, son bir haftada yaptığı kilometreyle bu haftanın gezgini oldu.

Haftanın Sert Erkeği
Erhan Koçdemir
Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkan Yardımcısı

Evde ütüleri yapıp, bulaşıkları yıkadıktan sonra eşinin ‘çamaşırları da yıka’ talimatına rağmen ‘hayır, çamaşırları gelince yıkarım’ diyerek bisikletiyle dolaşmaya çıkan Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Koçdemir bu haftanın en sert erkeği oldu.

Haftanın Unutulmayanı
Albay Emin Dursun
Sakarya İl Jandarma eski Komutanı

Sakarya’da görev yaptığı süre içinde çalışkanlığı, mütevazi kişiliği, işine olan hassasiyetinin yanı sıra halkın huzur ve can güvenliğini ön planda tutan, Sakarya basını ile iyi bir diyalogu olan Sakarya İl Jandarma eski Komutanı Albay Emin Dursun haftanın unutulmayanı oldu.

Haftanın Ağası
Kadir Genç
Genç Yatırım Başkanı

Sapanca’da dinlenme ve sosyal tesisleri bulunan Genç Yatırım Başkanı Kadir Genç, son zamanlarda yakın çevresine verdiği davetlerle dikkat çekiyor. Hayat bu gün o da bugün diyerek kesenin ağzını açan Kadir Genç, yakın dostlarına verdiği eşsiz ziyafetlerle haftanın ağası oldu.

Haftanın Çalışkanı
İbrahim İşçi
Sakarya Engelliler birlik Federasyonu Başkan Vekili

Uzun yıllardır engellilerle ilgili sosyal çalışmaları yürüten Sakarya Engelliler Birlik Federasyonu Başkan Vekili İbrahim İşçi, Pandemi önlemlerinin biraz daha gevşetilmesiyle birlikte engelliler için gece gündüz yaptığı çalışmalarla bu haftanın en çalışkanı oldu.

Haftanın Meraklısı
Dr. Dursun Bostancı

Teknolojiye olan merakının yanı sıra araştırma konusunda da şehrin önemli isimlerinden birisi olan Tabipler Odası eski Başkanı Dr. Bostancı, son günlerde Drone olan merakıyla ön plana çıktı. Şehrin değişik yerlerinde Drone uçuran Dr. Bostancı, teknolojiye ve yeni yerleri keşfetmeye olan merakıyla bu haftanın meraklısı oldu.

-----------

BİZ ONLARI UNUTMADIK

Ali Erdem
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde bir çok canımızı kaybettik. İşte o acı günlerde kaybettiğimiz canlardan Adapazarı Bakkallar Odası Başkanı Ali Erdem’i bugün bir kez daha rahmetle anarken, biz onun çalışkanlığı, efendiliği ve üyelerine sahip çıkan yapısını unutmadık.

Zeki Cömert
Hendek İlçesinde yıllarca belediye başkanlığı yapan ve Hendeklilerin halen ‘Zeki başkan’ olarak unutmadığı Hendek Belediye Başkanı Zeki Cömert’i biz unutmadık. Rahmetli Zeki Başkanı rahmetle anarken, mekanı cennet olsun diyoruz.

Vali Orhan Alpdoğan
Sakarya’ya bir çok vali yardımcısı geldi, geçti. İçlerinden bazıları ise bu kente iz bırakanlar arasına girdi. İşte o iş bırakan vali yardımcılarından birisi olan Orhan Alpdoğan'ı çalışkan, babacan ve basın dostu tavırlarını biz halen unutmadık. Alpdoğan’ı rahmetle anarken, bir kez daha mekanı cennet olsun diyoruz.

---------------------

NOSTALJİ VAPURU

Tarih sayfası 2007 ve AK Partili Belediye Başkanları eşleri bir araya geldi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Aziz Duran’ın eşi Nesrin Duran ve dönemin AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şengül Morgül’ün başını çektiği AK kadınlar önce AK Parti Sakarya İl Başkanı Yusuf Alemdar’ı ziyaret etti. Dönemin başkanı Yusuf Alemdar ile buluşan kadınlar ardından kameraların karşısına geçti. Kadınlar adına bir açıklama yapan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Şengül Morgül, “Seçim tarihi açıklandı. Hepimiz davamız için yine kapı, kapı gezeceğiz. Türkiye’yi aydrınlık yarınlara el birliği ile taşıyacağız” dedi.

Malum, bu açıklamalar sonrasında AK kadınlar çok çalıştı ve AK Parti Sakarya’da yine sandıktan çıktı. O günlerden kalan bu fotoğraf karesi ise ‘Nostalji Vapuru’daki ‘Unutulmazlar Güvertesi’nde yerini aldı.

-----------------------

HEY GİDİ GÜNLER HEEY

Tarih sayfası 2002’yi gösterirken kısa adı AK Parti olan Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. Zor ama çok zor bir süreç idi. Bir yandan yeni bir parti kuruyorsunuz, bir yandan askeri vesayetle boğuşuyorsunuz. Okların hedefindesiniz ve zamanınızda yok. Hani bazen ‘biz dava adamıyız’ diyorlar ya, boşuna demiyorlar. İşte o günlerde öyle bir çalışıyorlardı ki 7-24 durmak bilmiyorlardı.

İşte o günlerden bir kareyle bugün birlikteyiz. 2002 yılında Adapazarı Karakamış Köyü olan bugün ise Adapazarı Karakamış Mahallesi’ne götüreceğiz ‘hey gidi günler heey’ bölümümüzde hepinizi. Partinin kurmay heyeti Hasan Ali Çelik, Fevzi Kılıç, Kemalettin Kaya’dan oluşan kadro hem AK Parti’nin neden kurulduğunu, hem Recep Tayyip Erdoğan’ın düşünce ve projelerini anlatıyor. Hem de üye kaydı yaparak partinin güçlenmesini sağlıyor.

Yıllarca hiç durmadan, dinlenmeden çalışan ve davasına halen sahip çıkan bu ekibin 19 yıl önce çekilen bu fotoğrafını günümüzde görüp de ‘hey gidi günler heey’ dememek mümkün mü!