Yazar / İlişki Uzmanı 

1) Yeni bir ilişkiye başladığınızda eski ilişkinizi kurcalamak, hesaplarını kontrol etmek ve ya eski partneriniz sizinle iletişime geçtiğinde egonuzu doyuma ulaştırmak adına onunla iletişim halinde olmak.

Bu, yeni ilişkinizde karşınızdaki insana, duygularınıza odaklanmanıza engel olur.  Kafanız karışacağından dolayı da etkili bir iletişim sağlayamamış olursunuz.

2) Partnerinizi değiştirmeye çalışmak.

Herkesin karakteri farklı farklıdır. Kendi istekleriniz doğrultusunda karşınızdaki kişiyi değiştirmeye çalışmak ilişkide birbirine karşı tahammül seviyesini azaltır. Ve arzu, aşk azalınca kişi kendi kişiliğini korumak adına istemsiz tepkiler verip sizden uzaklaşmaya başlar. Arayış içine girer.

3) İletişimsizlik; partnerinizle beraber geçirdiğiniz vakitleri telefonla, televizyonla ve ya başka aktivitelerle sabote etmek.

Bu durum karşınızdaki kişiyi belli süre sonra rahatsız edebilir. Kişi ilgi çekmek adına saçma sapan şeyleri bahane ederek size sarabilir. Özellikle kadınlar…

4) Sorunları orta yol bularak çözüme kavuşturmak yerine üzerini kapatıp ilişkiye kaldığı yerden devam etmek.

Çözüme ulaşmayıp üzeri kapanan her sorun size başka bir problem olarak geri döner. Bu yüzdendir ki çiftlere önerim; bir sorunu tamamıyla çözmeden ileri adım atmayın. Çünkü geride bırakılan her boşluk birlikteliğinizin temelini zayıflatır. Ve ilişki ilerledikçe atlanan bu boşluklar her yeni olayla sarsıntıya uğrar. Boşluklar ne kadar çoksa yıkılma şansınız da o kadar çok olur.

5) Hissettiklerinizi paylaşmamak.

Kırıldığınızda ve ya yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda surat asarak, trip atarak karşı tarafın tavırlarınızdan bunu anlamasını beklemek partnerinizi oldukça yorar. Yorulan kişinin tahammül seviyesi düşeceğinden yersiz öfke patlamaları olur. Ve siz gönül almasını beklerken partneriniz size karşı daha çok acımasız, dik başlı olur.

6) Karşınızdaki kişinin hayatına fazla müdahale etmek, her hareketini, her yaptığı şeyi incelemek, yediğine içtiğine dahi karışmak.

Bu davranış, partnerinizin size ilgisiz davranmasına neden olur. Üstelik kişi kendisini baskı altında hissedeceğinden dolayı da sık sık yalan atma gereksinimi duyar.

Sevgilerimle…

Mail: [email protected]