Sanat dünyasının yakından tanıdığı,1990’lı yıllarda yaptığı dans ile tanınan ve Kocaeli Kartepe ilçesi Şirinsulhiye Mahallesi’nde butik oteli bulunan Alex Şahin, İzmit'te yeni film çalışmalarına başladı. Kendini diğer tüm cin filmlerinden ayıran; fantastik, gerilim ve aşk konularını barındıran 'Nufer' isimli film, İzmit’te geçmesinin yanı sıra İzmit kültüründen de esintiler içeriyor.

Yapımcılığını, TÜBAK FİLM YAPIM VE AKADEMİ’NİN birinci ismi ve filmin hikaye yazarı olan Tüba Karakuş’un üslendiği filmin yönetmen koltuğunda Emrah Tarım bulunuyor. Senarist Fikret Bayram, Görüntü yönetmeni Hakan Kaftanoğlu, Prodüksiyon Amiri Gökhan Bartuğ Tüysüz ve Uygulayıcı yapımcı Mehmet Avşar’ın birlikte yürüttüğü büyük bütçeli sinema filminin oyuncu kadrosunda ise; Selahattin Taşdöğen, Fahri Ayhan Işık, Nazan Bayazıt gibi usta isimlerin yanı sıra, Alex Şahin ,Ozan Güler, Aslı Atıl, Yağmur Yüksel ve Enes Ulukır gibi önemli isimler yer alıyor.

Çekimlerine İzmit’in en eski liselerinden olan Gazi Lisesi’nde başlanan film, İzmit merkezin farklı lokasyonlarının dışında, Yuvacık ve Kartepe ilçelerinde de çekimlere devam edecek.

Türkiye’nin farklı illerinde vizyona girecek olan film, tarihte birçok medeniyete kucak açmış olan Kocaeli şehrinin en güzide ilçesi olan İzmit’in; gerek yerleşkeleri, gerekte doğa harikalarının ve İzmit’e has kişilik ve konuşma tarzının filmde olduğu gibi yansıtılacak olması, İzmit ve İzmit halkının tanıtımında önemli yere sahip gibi görünüyor. Yapımcı Tüba Karakuş’un yazdığı kitap üçlemesinden ilk kitabın hikâyesini anlatan film, bir cin ve insanın aşkını konu alacak. Türkiye’de çekilen hiçbir cin filmine benzemeyecek olan film, kendini diğer tüm cin filmlerinden ayıran en önemli özelliği, düz bir korku filmi olmaması. Film, aşkın yoğunlukta olduğu fantastik öğeler barındıran bir gerilim filmi olacak. Daha önce birçok önemli reklam projelerinde yer alan yönetmen Emrah Tarım senaryoyu beğendiğinden dolayı filmi çekmeyi kabul etmiş.

Malum korona virüs nedeniyle tüm dünyada oluşan pandemi paniği, film sektörünü olumsuz etkiliyor. Bu nedenle filmin çekimleri normalden farklı olarak maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına ciddiyetle uyularak, titizlikle yürütülmeye çalışılıyor. Bu konuda Yönetmen, set ekibi ve oyuncular hem iyi bir iş çıkarmak hem de hijyen kurallarına uyarak problem yaşamadan filmi yürütmeye çalışıyor.