Selçuk Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde okurken, müzik aşkı ağır basan ve aynı okulun konservatuar sınavlarını kazanarak Klasik Türk Müziği eğitimi alan Ayhan, aynı zamanda bağlama, piyano, keman, ud ve kanun gibi enstrümanları çalıyor.

Konservatuar eğitimi sırasında Türkiye'nin çeşitli illerindeki popüler mekanlarda sahne alarak kendini geliştiren Taha Ayhan, yıllardır hazırlandığı ilk çıkış şarkısını yaz başında müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Taha Ayhan, kendisine ait yüzlerce eser arasından seçtiği "BOŞ YAPMA" şarkısıyla müzik dünyasında başarılı bir çıkış yapmaya hazırlanıyor. Sanatçı, insanın içini ısıtacak kıpır kıpır bir şarkı olan "BOŞ YAPMA" ile yaza damga vuracak.  

Genç sanatçı, "Yıllardır bir fabrika gibi çalıştım ve yeni yeni eserler ürettim. Bunlar benim geleceğim. Bugüne kadar büyük bir özenle hazırladığım bu eserlerimi artık müzik dünyasıyla buluşturmanın vakti geldi. Bana ve benden sonrasına bir ömür yetecek beste yaptım" sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

Taha Ayhan, farklı yorumu ve tarzıyla müzik dünyasında kısa sürede hem sesi ve hem de şarkılarıyla zirveye çıkacak.