BAŞKAN AHMET ARAS
Bodrum’da otellerin rezervasyonları 2 katına çıktı. Mavi yolculuk yapan günlük, haftalık teknelerde yer kalmadı. Otobüs ve uçak seferleri transferlerine ek seferler koydu. 181 binlik nüfusun 1 milyonu geçeceğini tahmin eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye çalışanlarını çift mesai sistemine geçireceğini açıkladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras "Bodrum bayrama hazırlanıyor" diyerek, “Bodrum şu anda da çok hareketli, Bodrum pandemi sürecinde çok fazla göç aldı ve şimdi de tatil için gelenlerle birlikte Bodrum’da ciddi bir hareketliliğe neden oldu” dedi.

BODRUM HAZIR

Başkan Aras, “ Bu kalabalık bazı sıkıntılara neden olabiliyor ama biz 2 bin 500 personelimizle sahadayız. Halkımız rahat bir bayram geçirmesi için bütün önlemlerimizi aldık. Bayram boyunca sorunları ve problemleri çözmek için hazırız. Kaymakamlığımız, Emniyet müdürlüğümüz, jandarma ekiplerimiz, bütün kamu kurum ve kuruluşları herkes bayramda bir aksaklık yaşanmaması için sahada olacak” diye konuştu.

1 MİLYONU GEÇER

Kurban Bayramı tatili boyunca 1 milyonun üzerinde vatandaşın Bodrum’a geleceğini söyleyen Başkan Ahmet Aras “Bodrum’da bayram yoğunluğu her zaman aynıdır. Yaklaşık 1 milyon kişiyi Bodrum’da ağırlayacağımızı düşünüyorum. Şu anda 800 bin civarında nüfusumuz olduğunu tahmin ediyorum. Kurban Bayramı'nda bu rakam 1 milyonu geçebilir. Biz Belediye olarak tüm personelimizle sahada olacağız” dedi.

BÜYÜK ARTIŞ

30 yıllık turizmci olan Azka Otel Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Kaya da çok yoğun bir bayram tatili olacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları bizleri umutlandırdı. Biz çalışmalarımızı çok önceden yapmıştık ve açıklamaları bekliyorduk. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının ardından taleplerde artış görüldü. Kurban Bayramının iyi geçeceğine eminiz ama Bodrum çok kalabalıklaştı. Bayram’da tahmin ediyorum 1 milyon ile 1,5 milyon arasında misafir ağırlayacaktır Bodrum" diye konuştu.

KONSERLER SERİSİ
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte Bodrum’un her köşesinde ünlü sanatçılar sahneye çıkacak. 9 gün boyunca ünlü sanatçıların sahne alacağı işletmeler şimdiden duyurularına başladı. Turizmci Bülent Kaya Bodrum’un her köşesinde bir konser olduğunu ifade ederek “Bodrum diğer tatil beldelerine göre konser konusunda biraz daha ilerde. Bizde Demet Akalın, Serdar Ortaç, Derya Bedavacı, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Rober Hatemo, Hande Ünsal gibi birçok sanatçıyı ağırlayacağız Bayram boyunca" dedi.
 

CENGİZ KURTOĞLU

Arabesk müziğin dev ismi Cengiz Kurtoğlu ise 1,5 yılın ardından ilk konserini Bodrum’da verdi. 1 buçuk yıl aradan sonra sahnelere dönen Cengiz Kurtoğlu, arabesk ve slow şarkıları ile mekanda romantik rüzgarlar estirdi. Programına geçmişten günümüze dillere pelesenk olmuş şarkılarla başlayan Kurtoğlu, "Şükürler olsun ki bir buçuk sene sonra tekrardan birlikteyiz. Umuyorum bir daha böyle uzun süreli bir ayrılık yaşamayız" dedi.

KÜLLENMEYEN AŞK
Kendisini dinlemeye gelenler arasında kız arkadaşına evlilik teklifi etmek isteyen gençleri sahneye davet eden Kurtoğlu, genç çifte bol bol nasihatlerde bulunmayı ihmal etmedi. Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalarak müzikseverlere arabesk gecesi yaşatan usta sanatçı, konserini "Küllenen Aşk" şarkısıyla noktalayarak alkışlar eşliğinde sahneden indi.
 

FATİH ÜREK

Sevilen sanatçı Fatih Ürek Bodrum’da sahne aldı. Ürek kilometrelerce kuyruk oluşturan trafik için “30 yıldır Bodrumluyum ben böyle trafik hayatında görmedim” dedi.  Önceki gün Bodrum’da sahne alan Fatih Ürek hareketli şarkılarıyla sahneye çıktı. Ürek sahnesinin ilk bölümünde konuklarına eğlenceli dakikalar yaşattı. Sanatçı şarkı aralarında misafirlerle sohbet etmeyi ve şakalaşmayı ihmal etmezken '' Dışarıda aşırı bir trafik var ben otuz yıllık Bodrumluyum burada böyle trafik görmedim'' dedi.

ÜREK COŞTURDU

Ürek programının bir bölümünde kendisini dinlemeye gelen yakın dostu Seda Sayan 'dan sahneye gelerek bir şarkı söylemesini isterken; Sayan mikrofonu alarak" Öncelikle herkesten çok özür diliyorum beni bu gece mazur görün bu gece de ben eğleneyim Fatih"i dinleyeyim. Safiye Soyman burada o bize bir şarkı söylesin hep beraber dinleyelim" demesinin üzerine Fatih Ürek Safiye Soyman"ı sahneye davet etti. Soyman söylediği Ahmet Kaya şarkısıyla konuklara muhteşem bir Bodrum gecesi yaşatırken '' Lütfen herkes aşısını olsun bir an önce eski günlerimize geri dönelim'' diyerek sosyal mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Safiye Soyman' ın ardından istek üzerine sahneye çıkan Selin Ciğerci bir İbrahim Tatlıses şarkısı söyleyerek izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

VOLKAN KONAK

"Kuzeyin oğlu" Volkan Konak, uzun bir aradan sonra önceki akşam Bodrum Yalıkavak'taki Günay Restaurant'da sahne aldı. Konak, müzik piyasasına Orhan Gencebay sayesinde girdiğini açıkladı. Programına sevilen şarkılarından "Dertliyim Kederliyim" şarkısıyla başlayan Volkan Konak, repertuarında yer verdiği Karadeniz müziklerinin yanı sıra okuduğu türkülerle de kendisini dinlemeye gelen sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı. Pandemi
döneminde hiç maske takmadığını dile getiren başarılı sanatçı, "Ben pandemi döneminde ozon tedavisi ve birkaç ilaç kullanarak bağışıklığımı güçlü tutmaya çalıştım" dedi.

ALENİ ALENİ
Albüm ve müzik piyasasına kendisini Orhan Gencebay'ın soktuğunu söyleyen Volkan Konak, "Orhan ağabey hep elimden tutup bana yardımcı oldu müzik piyasasında ama Sevim abla ile bir türlü yıldızımız barışmadı" diyerek Gencebay'a övgü dolu sözlerde bulundu.
Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalarak muhteşem bir performans sergileyen Konak, konserini "Aleni Aleni" parçasıyla noktalayarak alkışlar eşliğinde sahneden indi.
 

ALTAY FARKI

Ünlü şarkıcı Altay, Muğla'nın Bodrum ilçesinde verdiği yaz konseriyle hayranlarını coşturdu.
Ünlü şarkıcı Altay, Muğla'nın Bodrum ilçesinde Miya Beach'te verdiği yaz konseriyle hayranlarını coşturdu. Dalga seslerinin müziğin ritmine karıştığı konserde, beachi dolduran hayranlarına tam anlamıyla bir müzik ziyafeti çeken Altay, tatilcilerden tam not aldı. Sahnelere dönmenin kendisinde apayrı bir heyecan yaşadığını dile getiren başarılı sanatçı, performansının son bölümünde kendisini dinlemeye gelen sanatçı dostu Deha Bilimlier ile de iki parçalık mini bir düete imza attı.
 

YILDIZ TİLBE

Besteleri ile Türk müziğine yön veren Türk popunun yıldızı Yıldız Tilbe, Kerkisolfej organizasyonu ile gerçekleşen Bodrum’da muhteşem bir sahne performansına imza attı.
Biletleri günler önce tükenen konserde Antik Tiyatroyu saatler önce doldurmaya başlayan hayranlarının karşısına ışıltılı kırık beyaz bir tulumla çıkan Yıldız Tilbe, gecenin açılışını "Emi" şarkısı ile yaptı. 55. yaşını geçtiğimiz günlerde kutlayan başarılı sanatçı Yıldız Tilbe’nin yeni yaşını hep bir ağızdan "İyi ki doğdun Yıldız" tezahüratları ile yeniden kutlayan Bodrumlu müzikseverler, başarılı sanatçıya duygu dolu anlar yaşattı.

TİLBE İÇ ÇEKTİ

Dillere pelesenk olan ölümsüz eserlerini birbiri ardına sıralayarak konser alanını dolduran yüzlerce kişiye doyumsuz bir müzik ziyafeti sunan Tilbe, "Allah sevgimizi çoğaltsın. Genç değilim ama öyle görünüyorum. Bazen bazı gençlere rastlıyorum. 20-25 yaşında olup 30-35 gösterenler var. Benim gibilerde 55’te 35 gösteriyor. Ben onlara baktığımda bazen üzülüyorum. Hep bir ekstra güzel, ekstra alımlı, ekstra çalımlı, ekstra ekstra ekstra. Ne gerek var? Yaşımızı yaşayalım güzel güzel. Neyse ki bugün herkes son derece güzel bence, herkese beş yıldız veriyorum" sözleri ile de genç neslin makyaj ve güzellik takıntılarını kendine özgü esprili bir üslupla eleştirdi.

BÜYÜK COŞKU
Gece boyunca sahnede adım atmadık yer bırakmayan başarılı sanatçı finalde ise Antik Tiyatro’yu halaya kaldırdı. Tuğba Melis Türk, Emrah Kaman ve Yeşim Ceren Bozoğlu gibi ünlü oyuncular başta olmak üzere etkinlik alanını dolduran tüm misafirlerin ele ele tutuşarak halaylar çektiği muhteşem konser alkışlar eşliğinde son buldu.
 

HANDE ÜNSAL

Bodrum'un seçkin otellerinden Azka Otel, geçtiğimiz akşam misafirlerine unutulmaz bir gece daha yaşattı. Pop müziğin başarılı isimi Hande Ünsal, Azka Sahne'de yaklaşık 1,5 saat boyunca sahne aldı. Ünsal, sahnesi boyunca hem kendi şarkılarını hem de cover parçaları kendine has yorumuyla okurken, dinleyicilerini de enerjisi ile mest etti. Hareketli parçalarda dansçılarıyla beraber sahnede dans eden Hande Ünsal, konseri festival alanına çevirdi.
 

CANDAN ERÇETİN

Ünlü sanatçı Candan Erçetin, açık havada konser hasretine Bodrum Antik Tiyatro’da son verdi. Sevilen sanatçı Candan Erçetin Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Antik Tiyatro’da sahne aldı. Konserin açılışını ''Parçalandım'' şarkısı ile yapan güzel sanatçı, şarkı sonunda ''Son iki konserimizden biri, 1 yıl önce yine Bodrum'daydı. Ve bu süre içinde biz de parça parça olup dağıldık. Bu yüzden geceye ‘Parçalandım’ şarkısı ile başlamak istedik. Aslına bakarsanız bütün ülke ve dünya aynı ruh halini paylaştık. Geçen yılı hatırlayın, henüz aşı yoktu, daha ürkek bir hal içerisindeydik. Sizlere üzüntülü anları yeniden hatırlatmak istemiyorum. Kayıplarımız oldu, yitirdiklerimiz oldu. Lakin hayat devam ediyor. Elimizden geldiğince tamir edeceğiz elbet'' diyerek “Kırık Kalpler Durağı”nı seslendirdi.
 

BÜYÜK ENERJİ
Konserinin ilk bölümünde siyah bir sahne kıyafeti tercih eden güzel sanatçı Candan Erçetin, konserinin ikinci bölümünde ise turuncu renkli bir kıyafet tercih etti. Geleneği bozmayarak muhteşem gecenin ikinci bölümünü çıplak ayakla tamamlayan Erçetin, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile büyük alkış aldı.

İYİ Kİ VARSIN
Pandemi’nin hemen öncesinde müzikseverlerle buluşturduğu ''İyi Ki'' şarkısının kendileri için bu dönemin hatırası olarak kaldığını da ifade eden başarılı sanatçı ''Artık canı gönülden İyi ki demek istiyoruz. Umarım bundan sonra geçireceğimiz tüm zamanlar bol müzikli, sağlıklı ve afiyetli olur.'' sözlerinden sonra bu özel eseri Bodrumlu müzikseverler için seslendirdi.
2 saat 20 dakika süren konserini Balkan ezgileri ile noktalayan Candan Erçetin, seyircilerin alkış ve tezahüratları eşliğinde sahneye geri dönerek Bodrum Antik Tiyatro'da iz bırakan bir finale imza attı.
 

TALİHSİZ OLAY

Ünlü oyuncu Kaan Çakır’ın Bodrum’da açtığı restoranında yangın çıktı. Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Bodrum’a yerleşen ünlü oyuncu Kaan Çakır'ın, Bitez Mahallesi'nde açtığı restoranda yangın çıktı. Elektrik kontağından başlayan yangın elyaf malzemenin tutuşmasıyla bir anda büyüdü. Yoğun trafik sebebiyle bölgeye güçlükle ulaşabilen itfaiye ekipleri, yangına çatıya çıkarak müdahale etti. Söndürme çalışmalarına restoran yetkilileri de destek verdi. İtfaiye ve restoran yetkililerinin müdahalesi sonucu, yangın kontrol altına alınıp soğutma çalışması yapıldı. Restoran çatısında hasar oluştu. Ünlü oyuncu Kaan Çakır’a ise telefonla haber verildiği öğrenildi.
 

LİNET BORDUM’U SALLADI

Ünlü sanatçı Linet Bodrum’da bir mekanda sahne aldı. Giydiği kıyafetle dikkatleri üzerine toplayan Linet, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Korona için alınan yasakların kaldırılmasıyla, bayram süresinde 5 konser anlaşması yapan Linet ilk konserini Bodrum’da verdi. Oldukça kalabalık olan konserde, giydiği kıyafetle tüm bakışları üzerinde toplayan ve söylediği şarkılarla herkese muhteşem bir gece yaşatan Linet, "Sahneleri ve sizleri çok özledim. Bir daha hiç ayrılmayalım. Aramıza hastalıklar girmesin" diye konuştu.
 

SELÇUK İLHAN

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sevenleriyle buluşan Ahmet Selçuk İlkan şiirlerini sevenlerine okudu. Azka Otel'de sahne alan İlkan, yaklaşık 2 saat sahnede kaldı.
Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Bardakçı koyunda konser veren Ahmet Selçuk İlkan hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Pandemi kuralları nedeniyle gece 24.00'e kadar canlı müzik yayınının serbest olması nedeniyle İlkan saat 21.00'de sahneye çıktı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan İlkan hem hayranlarına hem de Azka Otel'de kalan yerli turistlere unutulmaz bir gece yaşattı. Zaman zaman hareketli parçaların arasında şiirler söyleyen İlkan tatilcilere duygusal anlar da yaşattı.
 

ROBER HATEMO

Ünlü sanatçı Rober Hatemo, Bodrum'da yaz konserlerinde sahne aldı. Ünlü şarkıcı hayranlarına evlenmeye hazır olduğunu açıkladı. 9 günlük bayram tatilinin ilk gününde Bodrum Azka Sahne'de şarkılarını seslendiren Rober Hatemo, hareketli şarkıları ile sevenlerini coşturdu. Azka Otel'deki konserde tatilciler Rober Hatemo’nun şarkılarıyla eğlendi.

EVLİLİK HAYALİ

Kimi zaman şarkılarıyla misafirlerine duygusal anlar yaşatan Rober Hatemo, "Ben bile kendimi unuttum pandemi sürecinde. 1,5 sene oldu evde otur otur. Ben bile Rober Hatemo olduğumu unuttum. Bol bol spor yaptım, yemek yaptım. Artık evlenmeye hazırım” dedi. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Hatemo, zaman zaman sevenleriyle sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Gecenin sonunda ayakta alkışlanan Hatemo, sahneden inerken dönüp bir şarkı daha söyleyerek konserini sonlandırdı.

KONSERLER SERİSİ

Yaklaşık 1,5 milyon yerli turistti ağırlayacak olan Bodrum’da ünlü isimler de bayram boyunca tatilcilere müzik ziyafeti sunacak. Ajda Pakkan’dan Ebru Gündeş’e, Bülent Ersoy’dan Şevval Sam’a, Cenk Eren’den Funda Arar’a birçok ünlü isim Günay Restaurant'ta vatandaşlara konser verecek.  Yalıkavak’ta yaz sezonuna merhaba diyen Günay Restaurant, kurban bayramı hazırlıklarını tamamladı. Bir çok ünlüyü sahneye çıkaracak olan Günay Restoran, yaz boyunca bir çok ünlü ismi sahnesinde ağırlayacak. Arife günü, bayramın birinci ve ikinci günü Ebru Gündeş’in muhteşem sahne performansına ev sahipliği yapacak mekan, üçüncü günü Funda Arar & Kubat, son günü Bülent Ersoy ve devamında Ajda Pekkan & Cenk Eren, Şevval Sam & Cenk Eren sahneleriyle ziyaretçilerine renkli bir tatil yaşatacak.
 

AZKA OTEL

Bodrum'un en güzel koyu olan Bardakçı Koyu'nda bulunan Azka Otel’de, bayram boyunca bir birinden ünlü sanatçılar sahne alacak. 9 günlük tatil boyunca Hande Ünsal, Rober Hatemo, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Zehra, Derya Bedavacı, Safiye Soyman ve Faik Öztürk gibi birçok ünlü isim Azka otelde sevenleriyle buluşacak.

KİMLER YOK Kİ
Bardakçı koyunda bulunan Azka otel tatilcilere unutulmaz bir kurban bayramı yaşatacak. Bir birinden ünlü sanatçıların yer alacağı bayram konserleri ise 9 gün sürecek. 16 Temmuz’da Hande Ünsal ile başlayan Azka bayram konserleri, Rober Hatemo, Demet Akalın, Serdar Ortaç, Zehra, Derya Bedavacı, Safiye Soyman ve Faik Öztürk gibi isimlerle devam edecek. Bayram konserleri son dönemin en popüler müzik grubu olan Sakiler ile son bulacak. 1 Temmuzda başlayan ve yaklaşık 3 ay boyunca her gün bir ünlü ağırlayan Azka sahne konserleri 15 Ekim’e kadar sürdürecek.
 

BODRUM BELEDİYESİ

Bodrum Belediyesi Belediye Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü organizasyonuyla düzenlenecek olan ücretsiz halk konserleri serisinin ilki 20 Temmuz akşamı gerçekleştirilecek. Bodrum Kalesi’nde 20 Temmuz 2021 Salı akşamı, bayramın birinci günü Yeşim Salkım ve Bade Demiröz konseri, 23 Temmuz 2021 Cuma akşamı bayramın dördüncü günü ise Zekai Tunca, Ahmet Selçuk İlkan, Baha Boduroğlu ve Yıldızlar Korosu eşliğinde Perihan Sözen ile “Yıldızlı Nağmeler” adıyla Türk Sanat Müziği konseri yapılacak.
“Bodrum Belediyesi Kale Konserleri”nin ikinci etabında ise; 23 Ağustos 2021 Pazartesi akşamı Sakiler Grubu, 26 Ağustos 2021 Perşembe akşamı Şevval Sam, 27 Ağustos 2021 Cuma akşamı Ferhat Göçer, 31 Ağustos 2021 Salı akşamı “Cennetten Çiçek mi Topluyorum?” şarkısı ile ünlü Zehra, 2 Eylül 2021 Perşembe akşamı Serdar Ortaç, 3 Eylül Cuma akşamı ise “Kardeşim Helikopter” repliği ile ünlü Uzi sahne alacak.

ÜNLÜLER GEÇİDİ
Yerel müzisyenlerin de programlar öncesinde sahne alacağı Bodrum Belediyesi Kale Konserleri, sponsorlar eşliğinde halka ücretsiz olarak yapılacak. Konserlerin başlama saati ise 21.00 olarak belirlendi.
 

DOLUYUZ GELYMEYİN

Bodrum Belediyesi tatilcileri uyardı, bayram günü rezervasyonsuz Bodrum’a gelen yerli turistlerin otellerde yer bulamayacağını açıkladı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Kurban bayramı tatilinde Bodrum’un nüfusunun 5 katına çıkacağını ve nüfusun 1 milyonu geçeceğini açıkladı.

HAVAYOLU

Hava yolu taşımacılığıyla Bodrum’a gelenlerin sayısının da 4 katına çıktığı öğrenildi. Milas - Bodrum havalimanına ardı ardına uçaklar inmeye başladı. Bu durum karşısında havayolu şirketleri Bodrum’a gelen uçak sayılarını 3 katına çıkardığı öğrenildi. Şehirler arası otobüslerin ise Bodrum’a ek seferler koyduğu bazı otobüs şirketlerinin ise saat başı otobüs kaldırdığı öğrenildi.

BAŞKAN UYARDI
Bodrum’da yaşanan Kurban Bayramı yoğunluğu konusunda açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras vatandaşların rezervasyonsuz Bodrum’a gelmemelerini rica ederek, “Bodrum’a gelirken rezervasyon yaptırmadan lütfen yola çıkmasınlar. Bodrum’da kalacak yer bulmakta zorlanacaklardır. Arasınlar, sorsunlar eğer konaklayacak yer bulurlarsa Bodrum’a gelsinler yoksa sıkıntı yaşanabilir” ifadelerini kullandı.

YER YOK
The Oba Otel Genel Müdürü Hakan Şamhal otellerin çoğunun dolduğunu ifade ederek “1,5 milyon yerli turist bekleniyor. Bunun içerisinde sadece oteller değil, ev kiralayanlar, burada yaşayan vatandaşlarımızın yanına gelen yakınları da düşünürsek nüfus ciddi anlamda yüksek. Bodrum son yıllarda bu kadar trafiği bir arada görmemişti. Bayram’da otel doluluklarıyla ilgili 'son dakika, gidince yer bulurum' diyen bütün misafirler için çok kötü bir haber olacak ama, rezervasyonsuz gelenler büyük bir ihtimalle otellerde yer bulamayacaklar. Şu anda bizim otel doldu. Civardaki bütün oteller oda satışını kapattı diye tahmin ediyorum. Umarım herkes planını çok önceden yapmış olur" şeklinde konuştu.

LÜTFEN
Doora Otel İşletmecisi Geylani Dursunoğlu ise Bodrum'un son yıllarının en kalabalık dönemini yaşadığını ifade ederek “1 milyon turisti Bodrum’da gördük. Bayram’da tatile gideceğiz diyorsanız Bodrum’a gelirken lütfen rezervasyon yaptırın. Yer buluruz diyerek yola çıkarsanız çadır kurmak zorunda kalabilirsiniz. Çünkü Bodrum doldu, oteller doluyor. Bodrum'a gelen herkesi misafirimiz olarak görüyoruz ama lütfen rezervasyon yaptırıp gelin yolda kalmayın" dedi.
 

HERKES BODRUM’DA
MGallery The Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Murat Delibalta ise Kurban Bayramı'nda 1 milyonu aşkın turist beklediklerini kaydederek, "Bayram’da en çok turisti ağırlayacağız. 1 milyonu geçeceğini düşünüyoruz. Şu anda uçaklar ardı ardına inmeye devam ediyor. Büyük uçaklar Bodrum’a inmeye başladı. Arap turistlerimiz, Rus turistlerimiz ve doğu Avrupa’dan gelen turistlerle Bodrum iyice kalabalıklaştı. Şu anda rezervasyon sitelerinde yer yok gibi. Tatilcilerin rezervasyonsuz Bodrum’a gelmelerini tavsiye etmem çünkü sıkıntı yaşarlar" diyerek, Bodrum'da ciddi bir yoğunluk oluştuğunu kaydetti.
 

DURMADAN ARTIYOR

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Türkiye’de en fazla yerli turistin ağırlandığı Muğla’ya bir hafta önceden başlayan araç kuyrukları bayram yaklaştıkça daha da artıyor. Özellikle Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi dünyaca ünlü tatil beldelerine büyük bir rağbet gösterilirken, otellerde doluluk oranı yüzde 100’lere yaklaştı.


ORMANLAR ÇADIR DOLU
Yerli turistin yoğun ilgi gösterdiği Muğla’da çadır kurmanın yasak olduğu alanlarda şimdiden yoğunluk yaşandı. Karavan ve çadır ile dolan Akyaka’nın Çınar sahiline Türkiye’nin dört bir köşesinden Kurban Bayramı tatilini geçirmek için gelen vatandaşlar, ormanlık alanda adeta ‘Çadır Kent’ kurdu.

AKIN AKIN GELİYORLAR
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, rezervasyon yaptırmadan gelen tatilcilerin hem sağlıklarını, hem de tatillerini zehir etmemeleri için uyarıda bulundu. Başkan Gürün, “Kurban Bayramı Pazartesiden itibaren resmen başlayacak. Ama bizim tespit ettiğimiz kadarı ile Muğla’mıza bugünlerde başlayan ve devam edeceği görülen büyük bir akın var. Yollarda uzun trafik kuyrukları oluşuyor” dedi.

BAŞKAN GÜRÜN UYARDI
İlçe belediyelerin şimdiden nüfusunun iki katına çıktığını belirten Başkan Gürün, “En önemlisi rezervasyon yapmadan gelen vatandaşlarımız maalesef bir ağacın altını mekan ediniyorlar. Her türlü ihtiyaçlarını orada görmek zorunda kalıyorlar. Çöp üretiyorlar. İlçe belediyelerimiz üretilen çöpün miktarı açısından olağanüstü gayret sarf etmek zorunda kalıyorlar. Belediyelerimiz çok büyük bir yük altına girdiler. Bizim temennimiz, kendilerinin sağlığı açısından ve daha sonra da daha sağlıklı bir turizm ve tatil yapabilmeleri için mutlak surette rezervasyon yaparak buraya gelmeleri. Burada aradıklarını bulamayınca geri dönüşü de göze alamıyorlar ve bir ağacın altına araçlarını çekerek birkaç gün kalma yoluna gidiyorlar” dedi.

YÜZDE YÜZ DOLDUK

Başkan Gürün, “ Plajlar oldukça dolu. Bu büyük bir sıkıntıya sebep oluyor. İlçe belediyelerimiz daha önce bir veya iki defa gittikleri alanlara 10 defa gittikleri oluyor. Orada biriken çöpleri toplayabilmek için. Denizlerimizde de yoğunluk var. Bütün teknelerimiz rezerve edilmiş durumda. Onların da atıkları var. Dolayısı ile istiap haddini aşan bir durum var. Yabancı turistlerin de geldiğini düşünürsek, onların virüs taşıyıp taşımadığını bilmediğimiz için Ukrayna ve Rusya gibi ülkelerden gelenlerde” dedi.

AĞAÇ ALTINDA DA YER YOK
Rezervasyon yaptırmadan gelenlerin geri dönme şanslarının bulunmadığı için bir ağaç altında veya çadırda tatil yapmak zorunda kaldıklarını belirten Gürün, “Burada sağlık ile ilgili de sorunlar olabilir diye düşünüyoruz. Her ne kadar biz Türkiye’de ilk mavi rengi alan iliz ve aşılama konusunda çok başarılıyız. Ama dışarıdan gelenlerin ne olduğu ve ne taşıdığını tam olarak bilmemiz mümkün değil. Onun için mesafeyi koruyabilecek ve uygun koşullarda tatil yapmaları gerekirken adeta bulduğun ağacın altına bir çadır veya bir bez gererek orada tatil yapmayı yeğliyorlar. Bu doğru değil. Çok dikkatli olmaları gerekiyor. Hem kendi sağlıkları, hem de toplumun sağlığı için. Belediyeler nüfusunun iki katına kadar çıkmış durumda. Nüfus da çok artmış durumda. Hizmetlerin sağlığa daha uygun bir şekilde yapılabilmesi için lütfen rezervasyonu olanların Muğla’mıza gelmeleri, olmayanların yaşayacakları olumsuz koşullar nedeniyle tatili burnumuzdan getirmeyelim, kötü şeyler yaşamayalım” dedi.